Новини от община Несебър

УЧЕНИЦИ ОТ СУ ”ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” - НЕСЕБЪР С ПРИЗOВО КЛАСИРАНЕ В СЪСТЕЗАНИЕ-ВИКТОРИНА НА ТЕМА „140 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА АРМИЯ"

С отбор от четирима ученици от 9 - 12 клас, СУ "Любен Каравелов" -Несебър участва в организираното от Сдружение "Българска армия" състезание - викторина на тема "140 години Българска армия".

Регионалният кръг на престижната проява се проведе в Основно училище "Братя Миладинови" в град Бургас.Александър Балинов от 9 а клас, Андон Николов и Дарина Ганчева от 9 б клас и Теодор Наумов от 12 б клас, извоюваха трето място в съревнование между 8 училища и техните отбори от Бургаска област.

Съгласно регламента на състезанието, отборът на СУ "Любен Каравелов", под ръководството на своя преподавател по история г-жа Ваня Митева, старателно и много задълбочено се подготви по историческите теми, включени в конспект от 40 въпроса. Журито на състезанието остана особено впечатлено от представянето на капитана на несебърския отбор Теодор Наумов, който показа завидни познания от българската военна история и заслужено получи максималния брой точки при представянето на своя отговор.

За достойното представяне на своите знания, умения и висок състезателен дух учениците от отбора и техният преподавател по история бяха поздравени от директора на СУ”Любен Каравелов” Тодорка Станелова.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017