Новини от община Несебър

ВТОРО ИЗДАНИЕ НА „НИЕ ОБИЧАМЕ БЪЛГАРИЯ“ В ОБЗОР

Тези дни екипът на НЧ „Изгрев 1927“ и кметство Обзор, подготвиха второто за 2018 година развлекателно-образователно състезание по история на България. Първоначалната идея на организаторите бе съревнованието да се провежда веднъж в годината, като част от инициативите по случай Националния празник – Освобождението на България. Мероприятието е своеобразен аналог на едноименното ТВ предаване „Аз обичам България“.

След първото успешно проведено състезание, жителите на Обзор изявиха желание да се проведе второ за годината издание от същия формат. Новата игра бе организирана в седмицата след Деня на народните будители.

Обединени в обичта си към Родината, участниците се състезаваха с хъс, но и се забавляваха. Двата отбора бяха сформирани на случаен принцип, като голяма част от играчите се включиха за втори път. По време на състезанието не липсваха и приятелски критики, както и оспорване на присъдените точки. В крайна сметка спечелиха и двата отбора, и разделиха по дружески наградите си.

Предвид големия успех на състезанието, организаторите ще продължат да реализират формата и за в бъдеще, като се надяват той да се превърне в традиция с все повече участници!


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017