Новини от община Несебър

Уважаеми учители, читалищни и просветни дейци,
творци на словото и културата,


Позволете ми да Ви поздравя по случай Деня на народните будители!

На тази светла дата ние се обръщаме назад с преклонение, за да си припомним подвига на възрожденците, които с плам и смелост водеха народа в свободата на духа и светлината на познанието.

Днес нашата дълбока почит е към Вас - съвременните будители – учители, образователни и читалищни дейци, изтъкнати общественици, дейци на науката и изкуството. Ваша е отговорността да водите съвременното поколение в пътя на просвещението. Ваше е призванието да разкривате, че силата на духа , словото и знанието са привилегия на свободния духом, че свободата е ценна само когато е осъзната.

На днешния ден искам да Ви уверя в безрезервната подкрепа на цялото общество. Всички ние сме трайно и отговорно съпричастни в благородното дело за съхраняване и утвърждаване на добродетелите на българския народ. Нашата обща мисия е да продължаваме да работим за издигане на култура, просвета и националното самочувствие на всички около нас и тези, които идват след нас в името на бъдещето и благото на Несебър.Честит празник!


НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017