Новини от община Несебър

ЛЕКЦИЯ ЗАПОЗНА УЧЕНИЦИТЕ ОТ НЕСЕБЪР С РАБОТАТА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Преди няколко дни в училище „Л.Каравелов“ - Несебър се състоя среща между ученици от паралелката с изучаване на английски език и г-жа Таня Болнева- служител в европейските парламентарни структури.

Г-жа Болнева е наша съгражданка и бивша ученичка на училище „Л. Каравелов“. Нейната лекция и обръщение към младите хора на Несебър бе свързана с европейската инициатива „ Обратно в училище“ /Back to school/, чиято цел е да запознае учениците с организацията и смисъла на Европейският съюз.

Лекцията бе проведена изцяло на английски език, защото той е официален за съюза и задължителен за всеки, който се кандидатира на неизбираема длъжност в структурите обслужващи парламентарната дейност на Европейския съюз.

Срещата целеше да запознае младите хора с предизвикателствата и преимуществата на работата, свързана с утвърждаване на общоевропейските политики. Тя целеше да ги амбицира и мотивира към усъвършенстване, чрез учение, което е гаранция за добър професионален старт и успешна социална реализация.Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017