Новини от община Несебър

СУ”ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” – НЕСЕБЪР СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА НА ТИСПОЛ И МВР ЗА ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА И ОПЕРАЦИЯ „ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ”

Несебърското училище отново се присъедини към инициативата за ден без загинали на пътя.Проявите преминаха под мотото „Безопасни мобилни комбинации за живот”.

В обявения за „Европейски ден без загинали на пътя” – 19-ти септември, на площадката за провеждане на обучение по безопасност на движението в двора на училището, бе проведен открит урок по пътна безопасност за учениците от начален курс на обучение. Звеното за самоохрана пое инициативата и засили контрола около пешеходните зони, водещи до училищната сграда, като посрещаше и изпращаше учащите се.

В часовете по информационни технологии децата подготвиха флаери, с които да информират родителите си за настоящите инициативи и да ги приобщят към идеята на европейската седмица на мобилността и ден без загинали на пътя.

По класове се проведоха дискусии, касаещи пътната безопасност, начините на реагиране при различни ситуации, избор на най-безопасния път към дома и др. Обсъдени бяха възможностите, хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017