Новини от община Несебър

НЕСЕБЪР ОТЧЕТЕ УЧАСТИЕ В ЕКО ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Община Несебър за осми пореден път се присъединява към най - мащабната доброволческа кампания у нас „Да изчистим България заедно”.

На 15 септември 90 доброволци - граждани, 1 фирма и ученици почистиха 12 замърсени места. Резултатът от почистването е 36.76 тона битов отпадък и 9.86 тона строителен отпадък. Събраните отпадъци се предадоха за последващо третирене в претоварна станция и регионално депо за неопасни отпадъци.
Чувалите и найлоновите ръкавици бяха осигурени от служители от отдел „Екология” към Община Несебър.

Особено активни в акцията бяха ученици от училище „Л.Каравелов“ - Несебър. Децата от V г клас водени от класен си ръководител Наталия Антонова и част от техните родители почистиха района на детските площадки в южния парк. Те събраха 9 чувала с боклуци, като преобладаваха фасове, пластмасови чаши от кафе и бъркалки, стъклени и пластмасови бутилки, найлони и др. Констатирано бе,че тази година боклуците са значително по-малко. По -големите ученици, бяха представени от десетокласници - доброволци на младежкото БМЧК с ръководител Паунка Русева. Те почистиха училищния двор и прилежащите му площи и събраха 10 торби с боклуци.

Учениците изразиха удовлетворение от постигнатите резултати и изказаха мнение, че чистотата на средата, в която живеем не трябва да бъде кампанийна, а ежедневна грижа на всеки гражданин. В акцията се включиха и доброволци – жители на съставните селища.
Футболисти от несебърските клубове почистваха района около градския стадион на Несебър.

Участие в инициативата записаха и хора от градовете Св. Влас и Обзор, и село Оризаре, Тънково и Баня.Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017