Новини от община Несебър

НЕСЕБЪР ДОМАКИНСТВА НАЦИОНАЛНА РАБОТНА СРЕЩА НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

Преди няколко дни в град Несебър се проведе поредната Национална работна среща на ръководителите на социални услуги. Събитието бе открито от кмета на Община Несебър, г-н Николай Димитров, който приветства участниците и им пожела ползотворна работа.

Приветствия към присъстващите отправи и г-н Георги Георгиев, председател на НАСО. Той поздрави участниците и изказа благодарност към домакините Община Несебър в лицето на нейния кмет, на представителя на НАСО в Несебър, г-жа Радостина Пирева и на изпълнителния директор на АСП, г-жа Румяна Петкова за дългогодишното и ползотворно партньорство на НАСО и АСП.

Г-жа Румяна Петкова, приветства присъстващите и в кратко изказване подчерта, че партньорството между всички институции е основополагащо за ползотворната съвместната работа.

Срещата премина при огромен интерес и активност от страна на участниците. Под формата на диалог, и във формат въпрос – отговор, страните обсъдиха актуалното състояние на социалната системата в България и разясниха новите тенденции в развитието на социални услуги в общностите.

Делегатите на срещата имаха възможност да посетят две от услугите, които община Несебър предоставя на гражданите си; „Центъра за обществена подкрепа“ и „Центъра за социална рехабилитация и интеграция“,.

Политиките, които общината реализира на своята територия са ярък пример за грижа към различните социални групи в рамките на общността, и участниците в конференцията можаха да се убедят на място в резултатите от добри практики, които общинските звена за социално подпомагане развиват и предоставят на гражданите на Несебър .


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017