Новини от община Несебър

Модерна детска градина отвори врати в Оризаре

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Новата пристройка на детска градина „Радост“ в Оризаре официално бе открита днес. Лентата прерязаха кметът на Несебър Николай Димитров, кметът на селото Неделчо Недялков, директорката на образователното заведение Пенка Вълчанова, директорът на дирекция "Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности" Красимира Тодорова и представител на строителната фирма. Сред уважилите събитието бяха заместник-кметове, ресорни представители на Общинска администрация, директори на образователни заведение, родители и др.

Малко преди да бъде прерязана лентата на новата придобивка, бе отслужен тържествен водосвет от отец Евгени. „Нашият напълно обновен дом вече прилича на един детски дворец“, заяви по време на откриването директорката на ДГ „Радост“ Пенка Вълчанова. Тя изказа благодарност на всички, допринесли за реализирането на новата придобивка, особено на Общинската администрация, която „помага за израстването и развитието на нашите деца и това е приоритет в работата им.“

Кметът на селото Неделчо Недялков също благодари на Община Несебър и Общинския съвет и информира присъстващите, че освен новата пристройка, е направен и основен ремонт на съществуващата детска градина, положени са нови тротоарни плочки в двора, засадени са нови дървета, освежена е и оградата.„Казаното много често се забравя, но построеното остава. Нека с радост да се ползва тази детска градина за нуждите на селото и на останалите населени места в общината.“, изтъкна кметът на Несебър Николай Димитров. Той подчерта, че в страната ни много рядко се строят, престояват и ремонтират детски градини. „Ние от Общинска администрация и Общински съвет поддържаме съставните селища, така че да не се закриват детски градини и училища и това е свързано с нашата приоритетна политика в образованието и социалната сфера. Община Несебър продължава да инвестира средства във всички съставни селища, като ще се стремим и занапред да удовлетворяваме приоритетно нуждите на жителите на градовете и селата.“, подчерта Николай Димитров. Кметът сподели още, че съвсем скоро в Оризаре и Тънково предстои да се изградят нови многофункционални сгради с пенсионерски клубове. На финала градоначалникът обобщи: „Нашите съставни селища са едни от най-хубавите и поддържани в България“.

Малко преди присъстващите на събитието да разгледат обновената детска градина, те бяха поздравени с няколко песни от възпитаниците на образователното заведение.

Новата пристройка за нуждите на ДГ „Радост“ - с. Оризаре бе реализира с пари от бюджета на общината. Новата придобивка е двуетажна сграда с осигурена топла връзка с основната. На първия етаж на пристройката са разположени физкултурен салон, лекарски кабинет, свързан с изолационното помещение, санитарен възел, склад. На втория етаж има спалня с една занималня и връзка между тях, както и тераса със сенник. В занималнята е обособен кът за хранене в непосредствена връзка с кухненския офис за разливане на храна. Осигурени са и битови помещения за персонала.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017