Новини от община Несебър

ЗА ОСМА ГОДИНА В КОШАРИЦА СЕ СЪСТОЯ ПРАЗНИКЪТ НА ДОМАШНАТА НАДЕНИЦА

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

В Кошарица за осма поредна година се състоя Празникът на домашната наденица. В центъра на китното несебърско село се събраха жители от всички съставни селища на общината, а сред посетителите имаше руски, канадски и полски гости. По време на откриването на събитието кметът на селото Павел Павлов благодари на Община Несебър за финансовата подкрепа, която се оказва за всеки един празник, организиран в Кошарица.

Днес всеки производител на домашно приготвени мезета имаше възможността да ги изложи пред присъстващите, а специално подбрано жури оцени продукцията. Кулинарният конкурс за домашна наденица с най-добри вкусови качества спечели Костадин Трендафилов, на второ място се нареди Стоян Кръстев, а на трето Стойко Неделчев. Те получиха своите грамоти за участие от кмета на Кошарица Павел Павлов, както и подаръци, осигурени от местното читалище.

За доброто настроение на присъстващите днес се погрижиха Фолклорна група "Магия" и танцовия състав към местното читалище "Светлина - 1928", както и гостуващи певчески групи от с. Бродилово. .

Всички, уважили вкусното събитие, имаха възможността да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша червено вино.

Идеята на такъв културни прояви е хората да общуват помежду си, да се веселят и в същото време да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017