Новини от община Несебър

ФЕСТИВАЛЪТ „БЪЛГАРИЯ МЕЗИ“ НАПРАВИ ФУРОР В НЕСЕБЪР

При изключителен интерес премина Фестивалът на балканската скара „България мези“, който се състоя на северната алея на Новия Несебър в продължение на пет дни. Повече от 50 000 души - местни жители, български и чужди туристи, посетиха събитието, на което имаше за всекиго по нещо – забавления, състезания, хубава музика и вкусни кулинарни изкушения и какво ли още не.

Акцентът в програмата и цялостната визия на фестивала бе поставен върху патриотизма и любовта към българската история и култура. В този дух на алеята бяха разположени мобилно читалище и музей за българска история с автентични оръжия, носии, исторически документи и други артефакти. Посетителите имаха възможността да се пренесат назад във времето като си направят снимка във специален фотоъгъл с хайдушки дрехи или традиционни носии от различни български региони. Бяха организирани и познавателните игри, насочени към България и нейната история.

Всяка една от фестивалните вечери бе посветена на различен тип музика, като най-много фенове събраха изпълненията на Виво Монтана и Гъмзата, както и Криско и Монти Ice Creme, които възпламениха публиката съответно в четвъртък и събота. „Сръбският“ ден бе в сряда с гостуването на гърка Андреас и Весна Змиянац, музикалният облик на петъчната вечер оформи Аристос Константину & бенд. Неделната вечер бе посветена на рок музиката, поднесена от „Обратен ефект” и Данчо Караджов от „Сигнал”.

Фестивалът бе с вход свободен, а посещаемостта му бе доказателство, че комбинация между големи музикални концерти, спортни и кулинарни събития е изключително успешна.

Голямата идея на „България мези“ е да се популяризират балканската култура, традиции, музика.
Събитието се осъществи с подкрепата на Община Несебър.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017