Новини от община Несебър

Село Равда отбеляза своя празник

В два поредни дни Равда отбелязва своя празник- деня на Света Параскева 26 юли. Богатата и разнообразна програма бе насочена към публика с различни предпочитания и възраст. Центърът на селото се превърна в огромна сцена, на която се изявяваха местни и гостуващи изпълнители - бъдещи и настоящи звезди на вокалното и танцово изкуство.

Предпразничната вечер традиционно бе посветена на децата и младежите. Гостите и жителите на Равда видяха изпълненията на децата от ДГ „Мечо Пух“, ТС „Звезди“ и вокални солисти към ОДК Несебър и др., а специален реверанс към тийнейджърската публика беше концерта на поп- звездата Рафи.

Сутринта на самия празник сливенският митрополит Йоаникий отслужи божествена литургия в храма „Св. Параскева“. Пред смиреното множество се изпълниха църковните ритуали на молебена за здраве, а в края на службата негово преосвещенство раздаде свето причастие на миряните. Сред присъстващите бяха кметовете на Несебър- Николай Димитров и на Равда - Андон Бакалов.

Празничната вечер на 26 юли продължи с концерт, в който се редуваха певци и танцьори, а пред сцената се събраха хиляди хора – граждани и гости на Равда. Кметът на селото отправи традиционния си поздрав към всички уважили тържеството.Той благодари за активната подкрепа оказвана от ръководството на Община Несебър, на своите избиратели и жители, и гостите на Равда.

Звездата на празничната вечер бе Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. Празнична заря озари финала на тържествата.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017