Новини от община Несебър

Кметът на Несебър връчи грамоти на зрелостници с отличен успех

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи грамоти на Василена Куминкова, Синди Едрева и Милена Христова - зрелостници с отличен успех, възпитаници на СУ „Любен Каравелов“ и ПГТ „Иван Вазов“. Градоначалникът поздрави децата за постигнатите резултати и подчерта, че човек трябва да следва мечтите си и да покорява нови върхове. Той припомни общоизвестната максима, че човек цял живот се учи.

Малко преди да им връчи грамотите, Николай Димитров попита учениците какви планове за развитие имат и с какво искат да се занимават. Василена Куминкова бе категорична, че ще започне академичната си година в Глазгоу, Шотландия, където ще учи финанси, а по-късно ще прибави и маркетинг към изучаваните дисциплини. Синди Едрева заяви, че има желание да учи фармация във Варна, като следващата седмица й предстои изпит в Медицинския колеж. Милена Христова сподели, че ще следва педагогика в Пловдив.

Красимира Тодорова, директор на Дирекция "Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности", която присъства на срещата, изрази радостта си, че бъдещите студенти са избрали такива специалности, които се търсят на пазара на труда в страната и пожела успешна реализация в бъдеще.

Кметът на Несебър, заедно с Тодорка Желязкова, директор на СУ „Любен Каравелов“ и Рени Колева, зам.- директор на ПГТ „Иван Вазов“, също отправиха благопожелание към ученичките. На финала на разговора с децата, Николай Димитров подчерта, че отличничките трябва да бъдат пример за подражание и от другите ученици, които се обучават на територията на общината.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017