Новини от община Несебър

Несебър посреща Milan Academy Junior Camp през август

В разгара на лятото от 6 до 11 август  Несебър ще бъде домакин на най-атрактивното и чакано спортно събитие на своя територия - Milan Academy Junior Camp – Bulgaria. То ще се проведе в модерната база на ОФК „Несебър“ и ще предложи на децата, които ще участват в събитието, една незабравима седмица с изключителни изживявания. Подробности за инициативата бяха дадени по време на днешната пресконференция, в която взеха участие  Николай Димитров – кмет на Община Несебър, Дончо Захариев – кмет на Община Трявна, Ивайло Рачев – официален представител на Milan Junior Camp  за България и Георги Маринов, президент на ОФК „Несебър“.

По повод домакинството на Несебър официалният представител на Milan Junior Camp  за България Ивайло Рачев заяви, че „това е най-големият международен детски футболен форум в България, а зад този проект се крие дългогодишен труд и партньорство, което имаме с италианския клуб.“  Той информира, че интересът към лагера в Несебър от чужбина е впечатляващ, а до момента желание за участие за заявили близо 140 деца от България, Великобритания, Италия, САЩ,  Украйна и други страни.  „Приятно съм изненадан от условията, които намерихме тук, в общината. Надявам се да направим грандиозен спектакъл за децата. Готвим наистина интересно събитие, защото базата предлага необходимите ни условия.“, допълни Ивайло Рачев  и напомни, че остават още 20 дни до крайния срок за записване на официалният сайт на спортното събитие - http://www.milanacademyjuniorcamp.bg/bg/camp_nessebar/

Кметът на Несебър Николай Димитров изтъкна, че за града е чест да домакинства форума и изрази надежда освен футболни емоции децата, родителите и треньорите да останат с приятни спомени и впечатления от единственият български град на ЮНЕСКО, който те ще имат възможността да разгледат по време на лагера.

Повече за ОФК „Несебър“ и дейността му говори неговия президент Георги Маринов, който изтъкна, че „лицето на клуба е детско-юношеската школа и тя е наш приоритет.“. Той сподели, че за периода май-юни в базата на ОФК „Несебър“  са проведени пет турнира, като предстоят още през август и септември. „Ние се стараем да създадем необходимите условия, в които децата да изпитват удоволствие от играта, да се привържат към спорта и да отдават своята любов към тази магия. Всичко това е благодарение  на възможността да работим с един голям общественик и футболен деятел кмета Николай Димитров. Ще се радваме, ако след този турнир някои от децата поемат по пътя на големия футбол. Ние ще помагаме с всички сили това събитие да се превърне в истински детски празник“, заяви Георги Маринов.

В програмата на  Milan Academy Junior Camp в Несебър ще има по две тренировки на ден – сутрин и късно следобед, планирано е време за разглеждане на забележителности в областта и най-вече в Несебър, ще бъдат организирани приятелски мачове, дискотека за децата. Общо 8 треньори ще обгрижват малките спортисти - 7 ще работят по групи в различните възрасти, един ще е треньор на вратарите. От ОФК „Несебър“ ще има 4 треньори като асистенти, които ще помагат в тренировъчния процес заедно с италианските специалисти. Освен това 10 деца от футболната школа на Несебър ще участват безвъзмездно в Milan Academy Junior Camp – Bulgaria.

„Несебър е може би най-известният град сред чужденците, затова от „Милан“ искат в края на септември официално да посетят града за обявяване на други проекти. Именно такива градове като Несебър, които предлагат отлични условия, правят впечатление.“, подчерта  Ивайло Рачев. Той изтъкна, че чрез тези лагери големите корпорации и фирми-спонсори на клуба обръщат внимание на  Източна Европа и България, което от своя страна  отваря възможност за развитие на икономически отношения. Той информира, че предстоящата спортна инициатива ще прерасне в няколко други проекта, които ще стартират от септември съвместно с футболния клуб на Несебър и футболната школа на тима.

Лагерът, който се проведе в Трявна е вече на официалната страница на АК „Милан” и по всички канали на футболния клуб. Гледаемостта е много висока и направената по-този начин туристическа реклама гарантирано достига до потенциални и платежоспособни потребители на туристически услуги. По този повод вече има запитвания за пътувания до България от Италия и Франция. Това и една от основните цели на проекта чрез лагерите да популяризираме нашите най-красиви туристически градове, като уникални места за почивка. Целим да надградим академията, като туристически продукт”, уточни организаторът Ивайло Рачев.

Впечатления за отминалия детски лагер на „Милан“ в Трявна сподели и кметът на града Дончо Захариев, който изтъкна, че събитието е пожънало голям успех и е донесло радостни емоции и на децата, и на техните родители.

По време на срещата кметът Николай Димитров обяви, че Несебър започва сътрудничество с Община Трявна в сферите на културата, образованието и туризма. Той заяви, че планинският град ще бъде включен в туристическата програма на чуждестранните делегации от побратимени на Несебър градове.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria е част от международната програма на футболния гранд AC Milan за развитието на деца таланти на възраст от 5 до 17 години, която от 2011 година, благодарение на г-н Ивайло Рачев, се развива и в България.  До момента в лагерите на Milan Academy Junior Camp Bulgaria в градовете София, Дряново, Бяла - област Варна и Трявна са участвали над 1000 деца.

Младите футболни таланти от цялата страна участват по една седмица в лагерите и тренират под ръководството на италиански треньори част от академията на Milan. В края на периода, специалистите правят селекция и избират най-талантливите деца, които заминават за Милано, за участие във финалния турнир Milan Camp Day заедно със свои връстници от цял свят.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017