Новини от община Несебър

„Проучвам и творя с информационните технологии“ в СУ”Любен Каравелов” - Несебър

Ученици от VI клас на СУ „Любен Каравелов“ се обучаваха по проекта „Твоят час“ в групата „Проучвам и творя с информационните технологии“ под ръководството на преподавателя Таня Георгиева. Те направиха атрактивна заключителнo-представителна изява за изминалата учебна година. Пред своите родители, ръководството на училището и съученици младите информатици показаха тениски, украсени с принтирани снимки, изработени по техни проекти. Това е още една своеобразна реклама на нашия прекрасен туристически град. На тях децата са уловили красотата на Несебър през различни сезони. В часовете на проекта с интерес и ентусиазъм учениците на усвояваха изкуството на предпечата и дизайна. Като истински професионалисти те обработваха снимките, добавяха атрактивни надписи, ефекти, рамки и др.

През изминалата учебна година учениците работиха по още три проекта: предпечат и дизайн на календар със снимки, като проектите отразяват историята на Несебър от създаването му до наши дни в хронологичен ред, тематични електронни кръстословици по различни учебни предмети и мултимедийна презентация на тема „Планетата – нашият дом“.

Усилията, които децата вложиха в осъществяването на личните си проекти в групата „Проучвам и творя с информационните технологии“, не са еднозначни. В резултат на усърдната си дейност учениците натрупаха знания в сферата на технологиите и науката полезни и приложими в тяхното по- нататъшно развитие и обучение.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017