Новини от община Несебър

Кметът на Несебър даде старт на курс по компютърно обучение в село Гюльовца

Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на курс по компютърно обучение за пенсионери в село Гюльовца. Това е третото населено място след Несебър и Обзор, в което общината, в партньорство с организациите „Авигея Шаама“ и „Верния настойник“, осъществява инициативата. Обучението по начална компютърна грамотност е предвидено да се провежда в залата на Клуба на пенсионера, като възрастните хора ще бъдат разделени на две групи от по осем човека.

Кметът на Несебър Николай Димитров в кратко слово окуражи присъстващите на курса и поясни, че светът става все по-зависим от новите технологии и възрастните хора се нуждаят от специално внимание и грижи при овладяване на съвременните средства за комуникация и информация. „Искам да ви уверя, че в други населени места в общината, в които проведохме такъв курс, хората споделят, че са доволни от наученото.“, сподели кметът Николай Димитров и не пропусна да изрази своето задоволство от добрия синхрон на работа с кмета на Гюльовца Жельо Желев, с който реализират поредния проект в ползва на хората.

На проявата присъстваха още кметът на Гюльовца Жельо Желев, Красимира Тодорова, директор на Дирекция „Образование, здравеопазване и социални“ дейности и Дочка Коджабашева, представител на „Авигея Шаама“.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017