Новини от община Несебър

ФК “Обзор“ надделя над „Черноморски Спортист“

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

В неделя, на светлия Ивановден, под патронажа на кмета на община Несебър, г-н Николай Димитров, и кмета на Обзор, г-н Христо Янев, на градския стадион в Обзор се проведе приятелска среща между футболния отбор, състезаващ се в местната „Б“ областна група и ветераните на „Черноморски спортист“. При необичайно топлото за януари време, двата отбора още след първия съдийски сигнал се вкопчиха в здрава битка. Приятелският тон на срещата остана на заден план и още в 3-та минута, крилото на младежите – Георги Божков, получи жълт картон за оспорване на съдийско решение. ФК „Обзор“ владееше инициативата, но опитът бе на страната на Ветераните и така, след едва 6 минути игра, след брилянтен пас - централният нападател на „Черноморски Спортист“ - Христо Янев откри резултата. Опитният играч на ветераните умело гърдира връхлитащ го защитник и останал лице в лице с вратата, направи безпомощен Светлозар Димитров.

ФК“ Обзор“ увеличи оборотите и опасностите пред вратата на Томас Демерджиев, се заредиха една след друга. В ариагарда на ветеранската защита обаче, безкомпромисните Иван Кисьов и Павел Павлов не даваха шанс за нещо повече.

След индивидуален пробив на голмайстора Христо Янев, на стрелкова позиция се оказа Тихомир Костадинов, който обаче прати топката далеч от очертанията на вратата. Така при резултат 1:0, двата отбора се прибраха на почивка. След подновяването на играта, младите надежди хвърлиха всички сили в атака и с риск да получат втори гол, окупираха вратата на Демерджиев. Последваха няколко опасни удара и разбърквания, в които веднъж и гредата бе последна преграда за топката, след удар на Димитър Валериев. При комбинация между Кисьов, Павлов и Добрев обаче, голмайсторът Христо Янев, едва не предреши всичко в мача. След прострелен диагонален удар, само късмет не достигна на нападателя да отбележи своя втори гол. Така след много напрегнати последни минути, претенции към главния съдия и голови ситуации, се стигна до 5-минутното продължение, в което перфекният до този момент Павел Павлов, при остро центриране отдясно, засече топката в собствената си врата. Това превърна опитния футболист в основен претендет за титлата „Опасност и за двата отбора“.

Двата тима се изправиха пред изпълнението на дузпи, където по-концентрирани се оказаха младежите и въпреки че изоставаха през по-голямата част от редовното време, накрая се поздравиха с победа.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017