Новини от община Несебър

Фолклорният фестивал „Море бушува - Обзор танцува“ събра участници от цялата страна

17 групи от всички краища на България се събраха на V-тия фестивал на любителските клубове по народни танци „Море бушува - Обзор танцува“. Тази година градът посрещна над 350 участника, обединени от любов към българското хоро и народната музика. Организатори на фестивала бяха Кметство Обзор и НЧ „Изгрев 1927“. Преди началото на общите хора́, ръководителите на съставите бяха поканени на среща – разговор с Миланка Михалева, представител на кметството. Поздравителен адрес до организаторите и участниците във фестивала беше прочетен от името на кмета на града Христо Янев.

Събитието се превърна в нестихващо шоу за зрителите, започнало от центъра на Обзор с вити народни хора, преминало в шествие по улиците на курорта, и завършило с общо хоро пред античния театър, където в дух на приятелство и искрено веселие, участниците представиха най-доброто от репертоара си. На всяка група бе връчена грамота за достойно представяне и подаръци.

Специален поздравителен адрес от името на Николай Димитров - кмет на Община Несебър бе прочетен от Красимира Тодорова, директор на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017