Новини от община Несебър

БЧК-Несебър: Акциите на доброто продължават и през 2018 година

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

И през 2018 година акциите на БЧК-Несебър в помощ на хората в нужда продължават, съобщиха от местната структура на организацията. Виолета Георгиева информира, че през януари се очаква да започне ново раздаване на хранителни пакети от интервенционните запаси на ЕС. Освен това през настоящия месец ще бъдат предоставени на Община Камено парична сума, събрана чрез кампания на червенокръстците в Несебър, дрехи и вещи от първа необходимост за пострадалите хора от наводненията там миналата година.

От БЧК-Несебър отбелязват с удовлетворение, че са изпратили една успешна 2017-та година с много изпълнени акции. Те споделят, че последната от тях е била 30 декември, когато доброволците са разнасяли празнични хранителни пакети на 35 човека в цялата община. „Инициативата за това е по идея на кмета на Несебър Николай Димитров.“, отбелязва Виолета Георгиева и подчертава, че червенокръстците спазват заръката на градоначалника години наред, за да зарадват с този жест на доброта нуждаещи се жители на общината.

Отбелязвайки настоящите и миналите инициативи, местните червенокръстци не пропускат да изтъкнат, че те се осъществяват благодарение на всички хора с големи и добри сърца, които откликват винаги и са съпричастни към всяка една акция, организирана от БЧК-Несебър.Припомняме ви още, че за цялостната си дейност в полза на уязвимите хора БЧК-Несебър две години поред са национални лидери в хуманитарната дейност.

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017