Новини от община Несебър

ДО Г-Н ДАНИСЛАВ КЕХАЙОВ
ДИРЕКТОР НА ООШИ - ГР. НЕСЕБЪР

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС


УВАЖАЕМИ Г-Н КЕХАЙОВ, СКЪПИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И МУЗИКАНТИ, МИЛИ ДЕЦА,

Приемете моите най-искрени и сърдечни поздравления по случай 35 години от създаването на Обединена общинска школа по изкуствата. В културния небосклон и духовното пространство на уникалния ни древен град, Вашата школа се превърна в една от най-респектиращите, впечатляващи и въздействащи институции. Горд и щастлив съм, че през всичките тези години ни правихте съпричастни не само към необятното българско фолклорно наследство, но по прекрасен начин, съхранявайки изконните песенни, музикални и танцови традиции, доказахте с труда и таланта си, че Несебър е не само европейски град по местоположение, но и по култура, изкуство и дух.

Безспорно фолклорът е носител на най-ценното наследство на всеки народ-неговия бит, душевност и идентичност. Честта да сте пазители на тази съкровищница на нацията, работата Ви по запазване на българските ритми, музика, песни и танци, чудесното пресъздаване на ритуали като „Цветница“ и „Лазаровден“, бяха и продължават да бъдат истински уроци по родолюбие, за хилядите деца пристъпили прага на школата.

Сигурен съм, че тази любов към отечеството, изкуството и фолклора ще продължава да Ви вдъхновява да постигате все по-големи успехи на световните и български сцени. Продължавайте да следвате заветите на основателите, да горите с техния плам и да ни карате още повече да обичаме родината си!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017