Новини от община Несебър

В СУ”ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” – НЕСЕБЪР ИЗПРАТИХА АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2018

Тържествено и трогателно, с много усмивки, закачки и позитивни емоции, абитуриентите от Випуск 2018 на СУ ”Любен Каравелов” в Несебър се разделиха със своето училище и своите учители. Към тях зрелостниците отправиха топли думи на благодарност и признателност за всеотдайния им труд, за обичта, за споделените радости и тревоги.

Тодорка Желязкова, директор на училището, се обърна към абитуриентите с думите: „Днес е ден, в който Вие напускате училищната скамейка и навлизате в потока на живота. Ставате господари на себе си. Няма вече наставленията и забраните от Вашите учители, от Вашия директор. Днес Вие се разделяте с училището, с класните стаи, с Вашите преподаватели. Макар и с усмивки, и с радост Вие трябва да се въоръжите с воля, труд и усърдие, за да преуспявате в живота. В словото си директорът подчерта, че „свободата не е само волност, да сториш всичко, за което си мечтал, а зрелостта е тежка отговорност за всеки успех или провал. Трябва да действате без страх от грешките си, да преодолявате провалите си.“

За изминатия път, за времето в училище и емоциите през 5-те години заедно говори и класният ръководител, преподавателят по география – г-жа Недялка Попова. Тя пожела на 28-те абитуриенти, все „ярки индивидуалности“ , по думите й, да обиколят, в преносен смисъл, много пъти екватора, а въпросните обиколки да са пътешествия, вълнуващи срещи, изпълнени с много позитивни емоции.

За доброто настроение на стилната церемония помогнаха тематичен скеч и песни, както и закачливите номинации на преподаватели и абитуриенти.

Зрелостниците спазиха и традицията да подаряват по нещо за училището. Тази година изборът им бе диспенсър за вода за учителската стая. Освен това директорът Тодорка Желязкова получи портрет на Любен Каравелов, патрон на училището, дело на ученичката Ива Задгорска.

Финал на емоционалното изпращане сложи право българско хоро, което се изви на улицата пред СУ „Любен Каравелов“.Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017