Новини от община Несебър

ДО Г-ЖА ЛИЛЯНА БЕЛЧИНОВА
СЕКРЕТАР НА НЧ „ПРОБУДА-1938“ ГР. СВЕТИ ВЛАС

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПО ПОВОД 80-ТАТА ГОДИШНИНА НА НЧ „ПРОБУДА-1938“ – СВЕТИ ВЛАС


УВАЖАЕМА Г-ЖО БЕЛЧИНОВА,
СКЪПИ ЧИТАЛИЩНИ ЧЛЕНОВЕ,
ДРАГИ САМОДЕЙЦИ,

Приемете моите най-искрени поздравления по повод 80-тата годишнина на НЧ „Пробуда-1938“.

Десетки поколения читалищни дейци през тези години съхраняваха и подържаха тази най-самобитна българска културна институция. Устремът и пламъкът на създателите да съхраняват българските традиции и книжовност, както и да се изявяват в различните жанрове на изкуството продължава и днес. Сигурен съм, че всеотдайността и любовта към възрожденските идеали и родината сред членовете на читалището има своите най-верни последователи. Нека бъдем достойни за делото на създателите на НЧ „Пробуда-1938“ и продължаваме да поддържаме будния дух на народа ни в стремежа му към просвета, творчество и култура.

Българинът е доказал във времето, че не само иска да е зрител на изкуството, но и деен участник в неговите форми. Читалището предоставя своята сцена за всички и за това така често самодейността достига нивото на професионализма, благодарение ентусиазма на ръководители и участници.

Желая Ви да продължите творческия си устрем и традиции, да се изявявате успешно във всички прегледи на художествената самодейност и да бъдете все така ярка част в културната палитра на общината.


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С УВАЖЕНИЕ,
НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017