Новини от община Несебър

СИЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОМК „НЕСЕБЪР 2000“ НА МЕЖДУНАРОДНА РЕГАТА В БУРГАС

Състезателите на ОМК „Несебър 2000“ взеха най-много призови места на завършилата преди дни Международна регата „Порт Бургас – Бургаска ветроходна седмица“. Те завоюваха титлите в четири от седемте ветроходни класа, а в морската надпревара участваха състезатели от 7 държави – България, Финландия, Румъния, Турция, Украйна, Русия и Германия. 

Ветроходците ни спечелиха класовете Фин, 420, Лазер 4.7 (момчета) и Лазер Радиал, освен това се наредиха на второ и трето място в класовете Оптимист (момичета), Фин и Лазер Стандарт.
Златни купи спечелиха:
Владислав Маринов и Михаела Александрова в клас 420. Тандемът стартира едва за втори път, но дава сериозна заявка за лидерство.
Димитър Вангелов в клас Лазер Радиал, като  също затвърди позицията си на победител.
Анастас Петров  в клас Фин, а с бронзова купа се окичи Христо Жеглев.
Любен Тодоров в клас Лазер 4.7.
Диана Маркова взе сребърна купа при девойките в детския клас Оптимист.
В оспорвана надпревара с повече от 90 ветроходци отлично се представи Георги Маноилов с  5-то място в общото класиране, непосредствено след най-силните национали на Турция.
Иван Димов спечели бронзовата купа, Иво Тодоров е четвърти, а Златко Атанасов – пети  в  клас Лазер Стандарт.


В Международна регата „Порт Бургас“  мериха сили  сто и осемдесет лодки от 3 до 6 май в Бургаския залив. Спортната надпревара е организирана от яхт клуб „Порт Бургас“ и носи точки за националните ранглисти.





Powered by CuteNews



Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017