Новини от община Несебър

ОБЯВИХА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КОНКУРСА ЗА ЕСЕ ПО ПРОЕКТ, СВЪРЗАН С БЪЛГАРСКОТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

Константин Казаков от VIII „а” клас от СУ „Любен Каравелов”- Несебър  е победителят в конкурса за  есе, организиран в  рамките на проект: „България – равноправен и надежден партньор в ЕС през погледа на младите”, финансиран по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. Ученикът бе награден на тържествена церемония в заседателната зала в най-голямото училище на територията на общината. Лично кметът Николай Димитров връчи грамотата и паричната награда на победителя. На церемонията бяха отличени още Весела Ганева от  ХI „б“ клас (второ място) и Йордан Бояджиев от  IХ „б“ клас (трето място). В конкурса за есе по горепосочената тема, който Община Несебър организира в партньорство със СУ „Любен Каравелов” – Несебър, взеха участие общо  16 ученици от VIII  до XII клас.

В началото на събитието кметът на Несебър благодари на учениците, че са взели дейно участие в конкурса за есе на тема: „България – равноправен и надежден партньор в ЕС” и представи гостите на проявата - народните представители от Бургаска област Димитър Бойчев и Диана Саватева. Градоначалникът припомни, че СУ„Любен Каравелов” ще бъде ремонтирано, санирано и обзаведено по европроект за близо 2 млн. лв., като подобренията ще се извършат с финансиране, осигурено по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Той подчерта, че Общинска администрация полага усилия всички училища на територията на общината да бъдат на добро ниво.

Димитър Бойчев поздрави участниците в конкурса и пожела на всички присъстващи успешна реализация след завършване на средното им образование.

Събитието бе съпътствано с лекция по темата, която бе изнесена от народния представител от Бургаска област Диана Саватева. Мултимедийната презентация, която бе подготвила  г-жа Саватева за учениците, съдържаше изчерпателна и детайлна информация изясняваща основни понятия, свързани с ЕС и същността на председателството на Съвета на ЕС, както и приоритетите на Българското председателство Освен това гост-лекторът даваше и допълнителни данни за Българското председателство и насърчи учениците, които получиха запаметяващи устройства (USB флаш) с нейната презентация,  да ползват поместената информация, винаги когато имат нужда.

Тодорка Желязкова, директор на СУ „Любен Каравелов”, с гордост сподели, че училищната общност, получавайки задача да се включи в проекта, се отнесе особено сериозно и отговорно. В резултат на това във всички класове в гимназиален етап са проведени часове по темата „България – равноправен и надежден партньор в ЕС”. Директорът съобщи, че учениците са се запознали с основните понятия, популяризирано е сред тях Българското председателство и приоритетите в работата му. „Наистина учениците научиха много полезна информация.“, обобщи Тодорка Желязкова.

На финала на събитието Диана Саватева обяви, че предоставя лекторския си хонорар за разпределение между останалите участниците, взели участие в конкурса за есе „България – равноправен и надежден партньор в ЕС”.

Освен учениците, класирани на първите три места, в конкурса за есе по проекта, взеха участие следните възпитаници на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър:

 1. Недялко Николов – 8 „а“ клас
 2. Василена Куминкова – 12 „а“ клас
 3. Ванеса Костова – 11 „б“ клас
 4. Мирела Ганчева – 11 „б“ клас
 5. Айсу Бейти – 8 „б“ клас
 6. Дарина Ганчева – 8 „б“ клас
 7. Анна-Никол Антонова – 11 „б“ клас
 8. Камила Брагина – 8 „б“ клас
 9. Александра Досева – 12 „а“ клас
 10. Тодор Пирев – 8 „а“ клас
 11. Александра Ангелова – 8 „а“ клас
 12. Георги Друмев – 8 „а“ клас
 13. Дейвид Дяков – 10 „а“ клас

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017