Новини от община Несебър

НОВОГОДИШНИ ИЗНЕНАДИ ЗА ДЕЦАТА ОТ ОБЗОР

Публикувано от Пресцентър Община Несебър

Новогодишни кутии с подаръци получиха децата от І-ІV клас в Обединено училище „Св. Св. Кирил и Методий” - Обзор и децата от ДГ „Обзорче”. Приятните изненади бяха организирани от Община Несебър и двете сдружения с нестопанска цел – „Авигея Шаама” и „Верният настойник”, с които местната власт си партнира по различни проекти от няколко години.

В кутиите имаше лакомства, дрехи, играчки, материали за рисуване, занимателни игри, а за учениците - и ученически пособия. Акцията на доброта беше осъществена със съдействието на кмета на община Несебър - Николай Димитров. От негово име подаръците поднесе Красимира Тодорова – директор на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности”, като пожела на децата да бъдат много здрави през идната година, да бъдат щастливи, послушни и да следват мечтите си.

По традиция местната власт и двете сдружения в навечерието на Коледните и новогодишни празници раздават празнични кутии в различни населени места в общината. Подаръците са дарение на хора с добри сърца от Австрия и Германия. Достигането на всяка кутия до своя получател е съвместно дело между СНЦ „Авигея Шаама”, „Верният настойник” и Община Несебър.

Сдружение „Авигея Шаама“ – Несебър и Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Верният настойник“ - Бургас са организации, които работят активно за интеграцията на малцинствата в област Бургас и за подобряване живота на хората в неравностойно положение. Община Несебър, следвайки своята социално отговорна политика ще продължи и в бъдеще да работи съвместно с двете сдружения и да се грижи за най-малките си жители, като продължи да осъществява подобни инициативи.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017