Новини от община Несебър

Благотворителна инициатива в Несебър събра над 12 хил. лв. в помощ на дете

 12 351, 57 лв. е събраната сума от благотворителния базар, който се проведе в продължение на три дни на площад „Жулиета Шишманова“ в Несебър. Средствата са за лечение на дете от Несебър, а зад успеха на каузата стоят общите усилията и добрите сърца на участниците и посетителите на базара.

„Няма нищо по-хубаво преди големите празници на най-великата саможертва на Христос, ние да отворим сърцата си за доброто, да бъдем съпричастни с болката и с каквото можем да помогнем.“, с тези думи Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър-Световно наследство“ към Община Несебър откри благотворителния базар и призова всеки да се включи в каузата.

В първия ден на проявата бе организирано детско парти с диджей, което зарадва всички малчугани, които присъстваха на площада. Малко по-късно прозвучаха песни за доброто в изпълнение на деца от първи клас на СУ „Любен Каравелов“. В събота и неделя базарът бе съпътстван от културна програма, в която взеха участие местните танцови групи „Задявка“, „Заря“ „Месамбрия“ и „Хоромания“. Лазарски песни и танци в изпълнение на възпитаници на Обединена общинска школа по изкуствата също радваха посетителите на базара през почивните дни.

В благородната акция за събиране на средства за дете от Несебър участваха Сдружението на занаятчиите и творците в Несебър, БЧК-Несебър, ОДК-Несебър, местните танцови групи „Месамбрия“, „Хоромания“, „Задявка“ и „Заря“, ЦОП-Несебър, детските градини „Яна Лъскова“, „Моряче“, „Калина Малина“, СУ „Любен Каравелов“, МКББ „Тодор Александров“, агенция „ FUNтазирам“.

На базара се предлагаха красиви и оригинални сувенири и разнообразни кулинарни изкушения. Събитието бе организирано със съдействието на Община Несебър.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017