Новини от община Несебър

Баба Марта зарадва малчугани от три детски градини в Несебър

Баба Марта и нейни верни помощници посетиха три детски градини на територията на Несебър - ДГ „Яна Лъскова“, ДГ „Калина Малина“ и ДГ „Моряче“. Гостуването на най-известната мартенска баба зарадва малчуганите, които с нескрито вълнение и нетърпение чакаха нейната поява.

Баба Марта, цялата грейнала от радост, не се умори да раздава усмивки и в трите детски градини. Тя не пропусна да приветства възпитаниците на ДГ „Яна Лъскова“, ДГ „Калина Малина“ и ДГ „Моряче“.

С голям ентусиазъм децата поздравиха своите гости с тематични стихове и песни. Децата чуха една от най-известните легенди за възникването на мартениците, а после всяко дете получи своеобразния амулет за здраве.

Мартеничките, които бяха раздавани в детските градини бяха осигурени и собственоръчно изработени от Сдружението на занаятчиите и творците в Община Несебър. Проявата днес имаше за цел, както да зарадва децата, така и да фокусира вниманието им към изконно българските обичаи, от които един от най-любимите, безспорно, е закичването с мартеница на днешния ден.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017