Новини от община Несебър

Две прояви в СУ "Любен Каравелов”, посветени на 136-тата година от основаването на образователното заведение

По повод 136-тата годишнина от създаването на СУ Любен Каравелов” образователното заведение организира две прояви – конкурс за ученическа рисунка и конкурс по английски език.
В традиционния конкурс за ученическа рисунка със свои творби са участвали повече от 150 деца. С вдъхновение учениците рисуват портрети на наши възрожденци, паметници, възхваляващи величавия подвиг на героите от Руско-турската освободителна война, рисуват училището и интересни моменти от училищния живот, освен това са направили мартенички, поздравителни картички и са нарисували най-красивите цветя за празника.

Сред участниците от начален етап на обучение първото място е присъдено на Галина Николова от IV „б“ клас, втора е Зорница Стоянова – I „в“ клас, а трети е Красен Костов от IV „б“ клас.

При по-големите ученици от среден курс победител е Зорница Ламбова ( VII „а“ клас ), следвана от Захари Хаджилуков ( VII „в“ клас ) и Тодор Христов ( V „д“ клас ). С творбите от конкурса е подредена изложба във фоайетата на СУ”Любен Каравелов” – Несебър.

В конкурса по английски език на тема: „Моето училище – твоето училище. Прилики и разлики“ вземат участие общо 20 проекта, като 11 от тях презентации в електронен вариант, а останалите 9 – на хартиен носител.

При подготовката на проектите учениците от V, VI и VII клас са направили задълбочени проучвания и са проявили много въображение при представянето и сравняването на несебърското училище със сродни учебни заведения в страната и чужбина. Най-интересните аналогии са направени с училища и дори университети в Холандия, Великобритания и Индонезия.

Два екипа спечелят първото място в категория презентации – Илия Атанасов VII „б“ / Анна Жилкова V „б“ клас и Надин Юсуф / Вероника Стоянова - VI „а“ клас. В категория проекти на хартиен носител първото място спечелят Мария Илиева и Мириам Узунова от VII „а“ клас.


Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017