Архив новини Община Несебър


Еколози от Община Несебър влязоха в ролята на учители за децата от вторите класове на училищата в Несебър, Свети Влас и Обзор по повод Деня на Черно море, отбелязан на 31 октомври. Благодарение на открития урок учениците научиха интересни и полезни факти за Черно море, както и различни легенди, свързани с него.
Еколозите фокусираха вниманието на децата и върху опазване на водите и бреговете му чисти и обясниха как всеки един може да допринесе за това. Урокът даде възможност на учениците да научат откъде произхожда на името на Черно море, с кои държави граничи, кои реки се вливат в него, колко е максималната му дълбочина, както и че то е уникално със своите физични и химични характеристики и забележителни екосистеми.
Публикувано на 01.11.2017 от Пресцентър Община Несебър
Ние сме единственият народ в света, който отбелязва не един, а два празника на духовността - 24 май и 1 ноември. В навечерието сме на Деня на будителите - хубав повод да се обърна към всички Вас, които през целия си живот активно сте популяризирали и издигали в приоритет знанието за националната история, култура и просвета. Първи ноември не е само ден, в който ние се обръщаме към миналото и към възрожденските будители, чиито имена и дела всички знаем и им отдаваме заслуженото внимание и почит, това е и празникът на всички съвременни будители, на всички Вас - деятели на образованието и културата и общественици, които се грижите за културното и духовно обогатяване и израстване на хората в Несебър.Публикувано на 01.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

БЧК- Несебър бе сред първите, които преди няколко дни изпратиха микробус, пълен със спално бельо, одеяла, дрехи, матраци, обувки, подови настилки и телевизори за пострадалите от наводненията в Община Камено. Помощта за хората в нужда продължава, информираха от местната организация, а всеки, който иска може да занесе в офиса на червенокръстците в Несебър през настоящите петък и събота (3-ти и 4-ти ноември) между 13 и 17 часа добре запазени зимни дрехи и обувки, както и спални завивки и одеяла.
Публикувано на 31.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Две победи над силни противници записаха момчета на БК „Несебър“

Момичетата направиха своя дебют на турнир от Държавно първенство
Две победи над силни противници записаха момчета до 14 години на БК „Несебър“, които изиграха 2 тежки гостувания в "А" група, Източна дивизия. В първата си среща нашите спортисти се изправиха срещу силния отбор на „Доростол“ (Силистра) в почти непробиваемата им крепост – зала "Дръстър". В мача имаше няколко интересни обрата в резултата и невероятна атмосфера, която създаде публиката, а двете агитки се насладиха на дерби с голяма резултатност. Само 3 минути преди края на срещата точките бяха равни - 70:70, а баскетболистите на "Несебър" съумяха да направят серия от 15:5 точки за крайното 85:75. Фактът, че „Доростол“ е клуб, който много рядко губи домакинство и само преди няколко месеца завърши на престижното 4-то място и в двете възрасти до 12 и до 14 години, направи победата над този респектиращ тим още по-емоционална.
Публикувано на 31.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Ученици от различните етапи на обучение в СУ”Любен Каравелов” – Несебър откликнаха на призива на РУО - Бургас за оказване на помощ във връзка с обявеното бедствено положение, породено от обилните валежи в област Бургас.
Деца от различни възрасти, подпомогнати от техните родители, донесоха в определения в сградата на училището пункт одеала, завивки, топли дрехи, детски играчки и други вещи от първа необходимост за пострадалите от природното бедствие хора.
Публикувано на 31.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

От името на кмета на общината Николай Димитров Златин Чаушев, началник-отдел на „Несебър - Световно наследство“ откри изложбата на Дружеството на несебърските художници и приятели, посветена на 31 октомври - Ден на Черно море. Събитието събра почитатели на изобразителното изкуство в понеделник вечер и даде възможност на присъстващите да изживеят естетическа наслада от среща с изключително прецизните, вълнуващи и естетически издържани форми и скритите в тях послания за вечност. Още в началото на културната проява Златин Чаушев припомни думите на бургаския поет Христо Фотев, че „морето е най-голямото събитие“.
Публикувано на 31.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Жителите на Кошарица вече имат нова придобивка в селото – модерна, закрита автобусна спирка и клуб за народни песни и танци, обединени в една сграда. Днес се състоя официалната церемония по откриване на обекта, а поздравителни речи произнесоха кметът на Община Несебър Николай Димитров и кметът на селището Павел Павлов. Тържествен водосвет отслужи отец Димитър. Новата придобивка се намира в центъра на селото, като мястото има потенциал за създаване на разпознаваем елемент от урбанизираната среда. Средствата за осъществяването й са от бюджета на Община Несебър, а площта на сградата е 110 кв. м.
Публикувано на 30.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

В поредната есенна еко кампания, организирана от Община Несебър, бяха събрани 25 кг. негодни за употреба батерии, около 580 бр. информационно, телекомуникационно оборудване и потребителски уреди (хладилници, монитори, телефонни апарати, компютри, ел. печки, бойлери, телевизори и др.). Най-голяма активност беше отчетена в гр. Несебър, гр. Свети Влас, с. Тънково и гр. Обзор.
Събраните масово разпространени отпадъци се предадоха за рециклиране на организациите по оползотворяване „ТРАНСИНС БАТЕРИ“ ООД и „ТРАНСИНС ТЕХНОРЕЦИК ЛИРАЩА КОМПАНИЯ“ АД - гр. Варна.

Публикувано на 27.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Поредната информационна среща на тема „Трафик на хора“ се проведе с ученици от два девети класа на ПГ „Иван Вазов” – Слънчев бряг. Организатор на събитието бе Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Несебър (МКБППМН) и Училищното ръководство на Професионалната гимназия. Срещата бе по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, който се отбелязва през октомври. Часът започна с тематична презентация, подготвена от Карина Кадиева от 9 „а“ клас, а след това психологът към Консултативния кабинет на МКБППМН Румяна Костова фокусира вниманието на учениците върху механизмите, чрез които са манипулирани и принуждавани жертвите на този вид престъпление.
Публикувано на 26.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани своите жители и гости на празничен концерт под надслов „Моя страна, моя България!“, който ще се проведе на 1 ноември, Ден на народните будители в читалище „Яна Лъскова“. Културната проява е организирана съвместно със сдружение „Авигея Шаама“.
Заповядайте!

Публикувано на 26.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017