Архив новини Община Несебър


В рамките на националната инициатива „Познавате ли риска си от остеопороза?“ със съдействието на Община Несебър, Асоциация „Жени без остеопороза“ и РЗИ-Бургас се проведе кампания за определяне на личния риск от остеопороза и скринингово изследване на костната плътност. В инициативата се включиха 19 жени. По възрастово разпределение във възрастовата група до 40 г. са установени 3 случая на остеопения и 1 случай на остеопороза; в групата от 41 до 50г. има 2 случая на остеопения ; във възрастовата група от 51 до 60 г. има 4 случая на остеопения и 1 случай на остеопороза; във възрастовата група над 61 г. има 2 случая на остеопения и 4 случая на остеопороза .
Публикувано на 13.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Община Несебър Николай Димитров и дистрикт гуверньорът на Ротари България – Емил Коцев, Дистрикт 2482, обсъдиха завършените и предстоящите съвместни проекти на местната структура на организацията и администрацията, както и нови възможности за партньорство. Срещата премина като разговор между приятели, обединени около каузата за служба на общността и проекти в обществена полза. Кметът запозна дистрикт гуверньорът на Ротари България с общинската политика в социалната област и образованието, както и с годишния културен календар на Несебър. Николай Димитров подчерта, че местната власт си партнира успешно с много обществени организации в различни проекти, сред които и Ротари клуб.
Публикувано на 09.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

ТЪНКОВО ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК С БОГАТА ПРОГРАМА

Кметът на Община Несебър информира жителите за новите проекти в населеното място, по които работи администрацията
С богата програма от песни, танци и стихотворения Тънково отбеляза своя празник днес, на Архангеловден. Местни жители и гости на населеното място се събраха на площада в селото, където точно в 12 часа бе даден официален старт на тържеството. Николай Димитров, кмет на Община Несебър и Христо Николов, кмет на Тънково, произнесоха приветствия към всички, уважили празника.
Публикувано на 08.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Вандали са нанесли поражение на двете детски площадки в крайморския парк на Равда. За това сигнализираха до Община Несебър граждани, които са се разхождали в курортното селище. От снимките, които са изпратени до местната власт се вижда, че е компрометирана въртележката, изпочупени са елементи от оградата на едната площадка; части от оградата на другата - също, както и люлките, от които са останали да висят въжета с различна дължина. Нанесените щети ще бъдат възстановени във възможно най-кратки срокове. Община Несебър призовава гражданите и гостите си да пазят хубавите придобивки и своевременно да сигнализират компетентните институции, ако станат свидетели на вандалски прояви.
Публикувано на 07.11.2017 от Пресцентър Община Несебър


Изследвания на телесен състав и костна плътност ще се състоят този четвъртък в Несебър

По традиция ежегодно в страната се провежда информационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори и ранна профилактика на остеопорозата. В рамките на тази кампания, със съдействието на Община Несебър, на 9 ноември 2017 г. (четвъртък) от 16:00 до 18:00 часа в Общинска Здравна къща в Несебър на ул. „Иван Вазов“ № 11 ще се проведат комбинирани изследвания телесен състав-костна плътност, посетителите ще могат да чуят беседата „Научете своя риск за остеопороза“, както и да определят личните си рискови фактори с теста на Международната фондация по остеопороза и теста на Световната здравна организация. Комбинираните изследвания телесен състав – костна плътност са на цена 20 лв. и се извършват след предварително записване на тел. 0884 71 44 39.
Публикувано на 06.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

В трите си срещи през изминалия уикенд момчетата на БК"Несебър“ с треньор Стойчо Кукучев се представиха достойно и показаха силна игра.
Като домакин в бургаската зала "Бойчо Брънзов", баскетболистите ни до 14 години победиха убедително със 70:51 точки противника си „Тунджа“ (Ямбол) – изявен отбор, който през юни стана шампион на България за същата възраст. Със спечеления мач възпитаниците на Стойчо Кукучев оглавиха класирането в "А" Източна група, след извоювани 3 победи в 3 срещи.
По-малките ни баскетболисти във възрастова група до 12 години изиграха два мача от Държавно първенство в Сливен. Срещу „Берое“ (Ст.Загора) момчетата спечелиха с резултат 62:30 т. Въпреки борбената игра, малките ни баскетболисти записаха една загуба от отбора на „Тунджа“ - Ямбол с 47:65т.
Публикувано на 06.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Нова информационна среща на тема „Трафик на хора“ се проведе с учениците от седми и осми клас от ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” - Обзор. Проявата бе организирана преди дни от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Несебър (МКБППМН) и училищното ръководство на Обединеното училище, свързана с Европейския ден за борба с трафика на хора. Часът откри секретарят на Местната комисията за борба с трафика на хора – Бургас Росица Янева, която обясни, че тази година кампанията ще премине под мотото „Ако се хващаш на работа в чужбина, не се хващай на въдицата! Работата в чужбина може да е капан“.
Публикувано на 03.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Състезателят на Стрелкови клуб „Несебър" Борис Кукучев спечели бронз в дисциплината 10 метра пистолет при мъже на провелия се Държавен турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие "Севтополис" в Казанлък. Това е поредният голям успех за нашия клуб след завоюваните медали от предишните състезания, провели се в Стара Загора (второ място в първия старт и 3 място във втория) и турнира "Диана-Ямбол", в който малко не достигна клубът да се окичи със златото, като зае не по-малко престижното второ място. Ръководството на Стрелкови клуб „Несебър" изказва благодарност на кмета на Несебър Николай Димитров за оказаната подкрепа за развитието на един нов и интересен спорт на територията на общината.
Публикувано на 02.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Денят на будителите бе отбелязан в Несебър с емоционален фолклорен концерт, събрал в себе си като пъстра китка, песните и танците от Северна, Южна България, от Пирин, Родопа, Странджа и шопския край. Проявата се състоя в читалище „Яна Лъскова“ и бе под надслов „Моя страна, моя България!“. Вълнуващият концерт бе съвместна инициатива между Община Несебър и сдружението с общественополезна дейност „Авигея Шаама“ и се осъществи под патронажа на кмета Николай Димитров. Именно от негово име заместник-кметът Иван Гургов прочете от сцената на читалището поздравителен адрес. „1-ви ноември е паметен ден от вечния календар на България, избран да изразим своето преклонение пред големите българи, запазили в столетията под чуждо иго националната ни гордост и памет. За това и отдаваме своята почит на тези създатели и пазители на българската духовност от раждането на българското слово до ден днешен.
Публикувано на 02.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

В емоционално тържество децата от IV - та група „Мечо пух“ в ДГ "Слънце" – Слънчев бряг разказаха как доброто ще спаси света. Тържеството, изпълнено с много песни, танци, стихотворения и феерия от цветове трогна публика от развълнувани родители. С много артистизъм малчуганите разпръснаха и предадоха светлината на доброто към всички присъстващи. "Добротата в думите поражда доверие, добротата в мислите поражда дълбочина, добротата в раздаването поражда любов. Добротата е в сърцата на хората." – бяха част от посланията, които отправиха децата към своите гости.
Публикувано на 02.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017