Архив новини Община Несебър


ГРУПАТА „ДВА ГРАДА ЕДИН СВЯТ“ СПЕЧЕЛИ ГРАНД ПРИ ОТ ПОП –РОК ФЕСТА В НЕСЕБЪР

Участниците във форума демонстрираха талантливо присъствие на сцената и поднесоха незабравима емоция
Група „Два Града Един Свят“ е носителят на най-голямата награда – Гранд При, от XIX- то издание на Поп-рок феста в Несебър. „Впечатляваща група! Запомнете ги.“, изрази мнението си за тях продуцентът в БНР и член на журито на форума Мая Райкова по време на снощната официална церемония по награждаване на лауреатите. Камелия Петрова от Разград, която с прочувственото си изпълнение разплака половината от журито, както и част от публиката с хитовата песен „Болна съм“ на Лара Фабиан, си спечели специалната награда на НЧ „Яна Лъскова 1905“.
Публикувано на 29.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър бе дарен със свещени амулети от участници на фестивала „Съзвездия в Несебър“

Големите награди от форума отидоха при Украйна, Грузия, Израел, Полша, Беларус и Казахстан
Кметът Николай Димитров бе дарен от израелски участници на фестивала „Съзвездия в Несебър“ със свещени амулети, които да закрилят него, семейството му и Несебър. Жестът на внимание се състоя минути преди старта на последния концерт от арт форума и то след специална и настоятелна покана от страна на гостите да се срещнат с градоначалника. Кметът от своя страна поднесе на гостите представителни подаръци, свързани с Несебър.
Публикувано на 26.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

ХІ-то Национално отборно първенство клас „Оптимист“ завърши с победа за несебърските ветроходци. Владислав Маринов, Любен Тодоров, Даниел Йорданов, Мартин Геров и Владимир Пинков вдигнаха високо голямата купа, след като два дни доказваха, че са най-добрият български екип в детския клас. Христо Андреев показа успешна треньорска работа, класирайки и втория ни отбор за полуфиналите. Ан-Никол Кънева, Диана Маркова, Георги Маноилов и Рози Кънева заеха четвъртото място в крайното класиране.
Публикувано на 25.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Представители на администрациите на Несебър и Хожув обсъдиха възможността двете побратимени общини да работят съвместно в бъдещ проект в областта на културата по европейски програми. Това стана ясно по време на разговор между кмета Николай Димитров и Малгожата Керн - заместник-кмет по финансови въпроси, водеща официалната делегация на Полша. „Искам да приветстват тези наши срещи, които задълбочават културните ни взаимоотношения.“, с тези думи домакинът приветства гостите и зададе темата, върху която бе фокусиран разговорът.
Публикувано на 25.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Несебър ще се стреми да възобнови отношенията си с град Сочи. Това стана ясно по време на среща между двама кметове на Несебър - дългогодишния Васил Киров и настоящия Николай Димитров. В хода на разговора гостът показа архивни документи, сподели и лични спомени, свързани с взаимоотношения между българския и руския град.
Г-н Киров предостави богата и точна информация относно отношенията между Несебър и Сочи, които датират още от 80-те години на миналия век. Те са отразени и в местното печатно издание - в. „Слънчев бряг“, с материали през 1978 г. и 1980 г., чиито фотокопия Васил Киров остави на бюрото на Николай Димитров.
Публикувано на 24.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът Николай Димитров връчи почетен знак и на десетокласникът Кристиян Тодоров, който достигна престижното четвърто място в най-голямото състезание по информационни технологии в света. 16-годишното момче е вторият жител на община Несебър, който преди седмица заедно с шампиона Георги Бошев в същата IT надпревара прославиха името не само на България, но и на Несебър. Хъс за победа, желанието да се докаже пред България и света и добрата подготовка са били формулата на неговия успех в състезанието.
Публикувано на 23.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

По традиция всяка година в Обзор пристигат майстори от цяла България, за да участват във Фестивала „Обзор на занаятите“, който започна на 22 август. Целта на форума е представяне, запазване и популяризиране на традиционните народни занаяти и изкуства. Организатори на фестивала са кметство Обзор и сдружение „Обзор Арт“. С официална церемония, събитието бе открито с музикален поздрав на женска битова група „Згарлийка“ и танцов клуб „Детелина“ от НЧ „Отец Паисий 1930“ от с. Величково, обл. Пазарджик, които пресъздадоха обичая „Наричане на китки и гадаене на пръстени“. Централният площад „Свобода“ се обагри от шарени краски на шатрите на занаятчиите, където всеки един от тях предлага ръчно изработените продукти.
Публикувано на 23.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Николета Петкова и Михаела Александрова спечелиха поредната титла за Общински морски клуб „Несебър 2000“ от държавно първенство. Те се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбица при девойките до 18 години в клас „420“. Националният състезател Димитър Вангелов завоюва сребърния медал в генералното класиране в клас „Лазер 4.7“, а Веселин Йовчев – бронзов медал при младежите до 15 години в същия клас. Държавното първенство се проведе отново в акваторията на Бургаския залив, организатор бе Българската федерация по ветроходство, а домакин - яхт клуб „Порт Бургас“.
Публикувано на 22.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

В съботната сутрин бе даден официалният старт на XVI-ия Национален фестивал на меда на пл. „Месамбрия“ в Стария Несебър. Около 50-ина производители от цялата страна наредиха своята продукция - мед и изключително ценните за здравето цветен прашец, пчелно млечице и прополис. В присъствието на организатори, участници, жители и гости на града приветствие от името на кмета на Несебър Николай Димитров отправи неговият колега зам. - кметът по „Търговия и туризъм“ Лазар Япаджиев. В словото си той сподели, че форумът е неизменна част от културния календар на общината и е очакван от жителите и гостите на Несебър. Зам.-кметът пожела Фестивалът на меда да се превърне в своеобразен празник и за участниците, и за посетителите.
Публикувано на 22.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Античният амфитеатър в Несебър стана сцена на първия концерт и официалното откриване на VI Световен шампионат по фолклор “World folk” 2016. Стартът на форума премина при особена тържественост, а десетки състави, дуети и индивидуални изпълнители застанаха на сцената под разветите знамена на своите държави. В приветствен адрес до организаторите и участниците в “World folk” 2016 кметът на Несебър Николай Димитров изказа своите поздравления за приемането на ЕАФФ като член на ЮНЕСКО. Заяви подкрепата на общината към усърдието на организаторите за провеждането на Световния шампионат по фолклор и пожела успех в благородния стремеж за запазване на фолклорните традиции.
Публикувано на 21.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017