Архив новини Община Несебър


Часове преди настъпването на последния месец от годината, в който се почитат едни от най-светлите християнски празници, миряни се събраха на Андреевден за запалване на коледните светлини около яслата в двора на храма „Св. Успение Богородично“ в Стария Несебър. Стана добра традиция църквата заедно с читалище „Яна Лъскова“ да организират отбелязването на 30 ноември по начин, който да обединява хората, да им носи положителни емоции и в същото време да им припомня за българските традиции и обичаи. „Идеята на този празник, който правим вече 7 година в храма, е да съберем хората заедно в името на Св. Андрей Първозвани.”, обясни отец Петър, който в този ден бе облечен в оригинална народна носия.
Публикувано на 01.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър домакинства среща по линия на Проекта „180 дни EUфория”, свързан с бъдещето председателство на България на Съвета на Европейския съюз. Проявата се състоя в СУ „Любен Каравелов” с участието на 25 несебърски младежи. По време на срещата беше представена презентация по тази актуална тема, подготвена от младежи от Бургас по линия на Проекта „180 дни EUфория”, свързан с бъдещето председателство на България на Съвета на Европейския съюз. Беше дадена и възможност на младежите в общината чрез отворена анкетна форма да изразят в свободен текст своето мнение като посочат какво искат Европа да направи за младите в България, какви препоръки имат, какви според тях са плюсове и минуси на българското членство.
Публикувано на 29.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър съобщава, че вече стартира регулярното есенно подкастряне на дървесната растителност в Несебър. Дейността включва поддържаща резитба, подмладяване на короните на дърветата, премахване на сухи клони и такива, които пречат на безопасното придвижване на пешеходци, както и на фасади и прозорци на жилища.
В разстояние на няколко дни, считано от утре, поддържащите есенни резитби ще се извършват и по улиците „Еделвайс“, „Дюни“, „Отец Паисий“, „Христо Ботев“, „Любен Каравелов“, „Иван Вазов“ в посочената тук последователност.
Публикувано на 27.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Осмокласникът Георги Апостолов, който е жител на Община Несебър, е сред номинираните за престижната награда „Ученик на годината“ на Община Бургас в категория „Хуманитарни науки“ - VIII-XII клас. Георги е ученик в ППМГ "Акад. Никола Обрешков" – Бургас, но цялата му училищна биография, която започва в СУ „Любен Каравелов“, е изпъстрена с грамоти и отличия. Георги Апостолов печели I място на X-та Национална олимпиада по история и цивилизация, провела се на 21-23 април т. г. Преди дни се завръща от Тайланд, където спечели трето място от Осмото световно отборно състезание по математика (WMTC). Георги е част от тима на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" – Бургас, съставен от ученици от седми, осми и девети клас - един от 134-те отбора от 21 страни и общо 1194 участници.
Публикувано на 23.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Нова среща на тема ,,Агресията в училище и ролята на семейната среда” се проведе с родителите на ученици от втори клас в ОУ ,,Иван Рилски” в Кошарица. Ценни съвети как да се справят по-успешно при взаимоотношенията с децата си и да им помогнат да преодоляват негативното поведение получиха присъстващите от психолога към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) Несебър - Румяна Костова. ,, Агресията има различни форми и проявления - от агресивно поведение в отношения, език, подигравки, пренебрежение и т.н. (вербално) до грубо физическо малтретиране. Винаги, когато има агресия и насилие, факторите и причините за нея се търсят в разрушаването и прекъсването на социалната комуникация, в семейството” – подчерта психологът Румяна Костова.
Публикувано на 22.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи почетен плакет и грамота на Христиана Петкова от СК „Бушидо“, която преди броени дни се окичи с европейска титла на провелия се шампионат по карате киокушин/шинкиокушин за кадети в Полша. Същите отличия получи и нейният треньор сенсей Христо Терзиев. За постигнатия голям успех и прославянето Несебър и България градоначалникът благодари лично на младата състезателка на среща, състояла се в кабинета му. Той благодари и на треньора Христо Терзиев за всеотдайната му работа с децата на Несебър в СК „Бушидо“. В непринуден разговор малко преди връчването на отличията стана ясно, че до титлата се е стигнало след много тренировки, отдаденост, упоритост, хъс и желание за победа.
Публикувано на 22.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

ЦОП-Несебър организира среща с деца, посветена на толерантността

Екипът на Център за обществена подкрепа - Несебър заедно с учениците от с. Оризаре и с. Гюльовца проведе беседа на тема „Стимулиране на толерантност в училище”. Целта бе децата да формират умения за изграждане на взаимоотношения в процеса на взаимодействие с обкръжението си на основата на сътрудничество и взаимно разбиране, на готовност за приемане на другите, на техните възгледи, привички, разбирания и пр., такива, каквито са. Проявата фокусира вниманието върху понятието „толерантност” и необходимостта да приемаме и уважаваме различните хора.
По време на срещата учениците изработиха табла с послания, показващи как те проявяват търпимост в общуването си с околните. Проявата на толерантност означава, че всеки е свободен, да се придържа към своите убеждения и признава правото на другите да имат такива. Това означава, да се признава това, че хората по своята природа се различават по външен вид, положение, език, поведение и ценности, и имат право на живот в света, запазвайки тази своя индивидуалност. Това означава още, че възгледите на един човек не могат да бъдат налагани на другите.
Проявата бе организирана по случай Международния ден на толерантността.
Предстоят творчески занимания с учениците от двете училища, свързани с изработване на коледни и новогодишни украси и играчки, както и беседи по теми, вълнуващи подрастващите.
Публикувано на 22.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА МОМЧЕТАТА НА БК „НЕСЕБЪР“

Момчетата на БК „Несебър“ до 14 години записаха пета поредна победа, която се оказа и най-убедителна до момента. Те надделяха с 90:33 точки срещу най-силния бургаски клуб – „Делфин“ от "А" Източна конференция. Следващата среща е с тима на „Черно море“ – Тича, в спор за първото място на 9.12. в Бургас. Съперникът на нашите момчета има 4 победи от 4 мача. По същото време момичетата на Несебър до 12 години участваха на турнир в гр.Асеновград.В него постигнаха победа над „Берое“ (Стара Загора), която е и първа за клуба, и инкасираха загуба от „Асеновец“ (Асеновград). Следващият турнир е на 2.12. в Стара Загора.
Публикувано на 22.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

Днес, на 21 ноември, Българската православна църква отбелязва Въведение Богородично, известно и като Ден на християнското семейство и християнската младеж. Това е един от големите вселенски празници, които в църковните песнопения се назовава „предвестник на Божието благоволение към хората”. Въведение Богородично ни напомня за влизането на Светата Дева в Йерусалимския храм, за да служи на Господ и да се подготвя за великото си предназначение на Божия майка. Семейното ходене на църква в този ден символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога и Православието, за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род.
Публикувано на 21.11.2017 от Пресцентър Община Несебър
Днес отбелязваме църковния празник Въведение Богородично, посветен на християнското семейство и на православната християнска младеж. От векове семейството е свят храм, в който пазим традициите и вярата, предаваме знанията на децата си, градим своя свят, намираме утеха и черпим сили, за да вървим напред. То е ценност, благодарение на която сме успели да съхраним народността и духовността си през годините. То е неизчерпаем извор на любов, подкрепа и вдъхновение.
Пожелавам ви хубав, уютен и сплотен празник. Намирайте поводи да изразявате любовта и благодарността си към своите семейства, защото без тях животът не би бил същият. Пожелавам топлина, доброта и благополучие във всеки дом!
Честит празник!

Публикувано на 21.11.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017