Архив новини Община Несебър


На 17 октомври в Здравната къща в Несебър се проведе кампания за определяне на личния риск от остеопороза и скринингово изследване на костната плътност. Събитието бе организирано от Асоциация „Жени без остеопороза“ със съдействието на община Несебър и бе по повод предстоящия Световен ден на остеопорозата. Кампанията се състоя в рамките на Националната инициатива „Да запазим костите си здрави!“.
По време на кампанията от общо 27 души бяха установени 4 случая на остеопороза при жени във възрастовата група над 60 години. Бяха констатирани и 20 случая на остеопения, 5 от тях при жени под 40 г., 3 при жени във възрастовата група 40-50 г., 4 – в групата 50- 60 г. и 8 случая при хората над 60 г., единият от които при мъж.
Публикувано на 18.10.2016 от Пресцентър Община Несебър
Традиционният фестивал на рибата в Несебър и тази година ще се проведе през последните дни на октомври. От 25 до 27 октомври, в Общински детски комплекс–Несебър ученици ще представят своите презентации на тема „31 октомври - Международен ден на Черно море“. В сряда, 26 октомври, от 17.30 часа Дружеството на несебърските художници представя изложба-базар под надслов „Цветовете на Несебър”. На следващият ден от 17.00 часа в зала „Сочи” ще се състои изложба на Жанна Грин, наречена „Времето плува”. Час по-късно на същото място, акад. Васил Гюзелев, почетен гражданин на Несебър от 2003 г., ще отбележи своята 80-та годишнина.
Публикувано на 18.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Градският стадион в Несебър ще има модерна двустранна зрителска трибуна. Днес бе даден официален старт на изграждане на обекта от кмета Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Румен Кулев, Георги Маринов, председател на Общински футболен клуб „Несебър“. С присъствие събитието уважиха представители на общинска администрация, общински съветници, ръководство и треньори на ОФК „Несебър“.
„Новата придобивка ще стане част от спортната инфраструктура на община Несебър.“, заяви кметът на града Николай Димитров и допълни, че от години местната власт се стреми да възобнови спортния туризъм, който се е развивал на територия на общината.
Публикувано на 14.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Президентът на Международната организация на фолклорното изкуство (IOV) Кармен Падила остана очарована и силно впечатлена от културно-историческото богатство, което притежава Несебър. Видната дама бе на посещение в единствения български град на ЮНЕСКО, като през цялото време на своята визита тя подчертаваше, че е щастлива да бъде в морския град, а усмивката не слизаше от лицето й. По време на престоя си в Несебър тя разговаря с кмета Николай Димитров, като срещата им се състоя в Археологическия музей.
Публикувано на 13.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

На територията на „Слънчев бряг“ - изток стартира премахването на над 250 незаконно поставени преместваеми обекти. Община Несебър е подписала договор с фирма за осъществяване на дейността, като очакванията са до началото на следващия туристически сезон всички установени обекти да бъдат премахнати. От началото на месец октомври голяма част от собствениците започнаха сами да ги демонтират, най-вече, за да спестят разходите и глобите, които биха имали при принудителното им събаряне.
Публикувано на 13.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

На 12 октомври 1882 г. в брой 117 на „Държавен вестник“ е публикуван първият Закон за общините и градското управление.В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници в Княжество България. Водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Национално сдружение на общините на Р България /НСОРБ/ вземат решение Деня на българската община да се чества от 12 октомври 1998.
Публикувано на 12.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Жителите на Кошарица ще имат нова придобивка в селото – модерна, закрита автобусна спирка и компютърна зала, обединени в една сграда. Днес бе даден официален старт на изграждане на обекта от кмета на Несебър Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Румен Кулев и кмета на селището Павел Павлов. Тържествен водосвет отслужи отец Евгени. Бъдещата придобивка се намира в центъра на селото, като мястото има потенциал за създаване на разпознаваем елемент от урбанизираната среда. Средствата за осъществяването й – над 200 000 лв., са от бюджета на община Несебър. „Съвременната автоспирка ще удовлетвори нуждите на местните хората и на чуждестранните граждани, които живеят тук.“, коментира кметът Николай Димитров.
Публикувано на 12.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи грамоти за активно участие в културния живот на полуострова на три ансамбъла от арменския град Ванадзор, както и на Арсен Аветисян, директор на продуцентска компания от Ереван, организирала участията на групите тук. Отличията бяха раздадени в края на среща, състояла се в кабинета на градоначалника. Още в началото на разговора гостите не пропуснаха да споделят, че са останали очаровани от Стария Несебър и впечатляващата му история и култура. Задълбочаване на културните взаимоотношения и обмен между двете общини бе основната тема на срещата. По линия на културния обмен бяха обсъдени възможностите за гостуване на наши групи в Ереван и на арменски колективи във фестивали в града на ЮНЕСКО.
Публикувано на 11.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър за пореден път организира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО), както и на негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА) на територията на общината. Инициативата ще се състои на 20 октомври, четвъртък, от 10 ч. до 15 ч. в следните пунктове по населени места:
- Несебър - новата част (до пощата),
- Несебър, ж.к. „Младост“ № 62 „г“, отдел „Екология“,
- к.к. „Слънчев бряг“, до автогарата (управление „БКС"),
- пред сградите на кметствата в гр. Обзор, гр. Св.Влас, с. Равда, с. Кошарица, с. Тънково, с. Оризаре, с. Гюльовца и с. Баня.
Публикувано на 10.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров издаде заповед, с която забранява събирането на финансови средства от родителите на деца в детски градини и училища. Според документа се забранява събирането на пари за санитарни и хигиенни материали, играчки, дидактически материали, ремонт, оборудване и обзавеждане, за познавателни книжки и учебни комплекти.
Единствено учебните помагала за най-малките деца от яслена, първа (на 3 години) и втора група (на 4 години) ще се купуват от родителите.
Публикувано на 06.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017