Новини от община Несебър


За поредна година Несебър бе домакин на финалния кръг на Международния турнир „Математика без граници”, който се проведе под патронажа на кмета Николай Димитров. Официалният старт бе даден на 1 юли в двора на СОУ „Любен Каравелов“. В продължение на няколко дни българските ученици се конкурираха кой е най-добър при решаването на сложни задачи с техни връстници от Азербайджан, Казахстан, Мексико, Румъния, Русия, Турция и Узбекистан.
Призьорите бяха наградени на специална церемония на амфитеатъра днес. Сред наградите най-атрактивната бе купата на кмета на Несебър, чието наименование е „Купа на шампионите на шампионата“.
Публикувано на 03.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Културният календар на община Несебър през летния сезон предлага различни по характер събития, които оформят колоритния облик на града на ЮНЕСКО. Няколко традиционни фестивали като „Несебърски накит“ и „Слънце, радост, красота“ отминаха, но предстоят други, не по-малко вълнуващи. Още от първия уикенд на юли на живописния полуостров отново ще се усети фестивалната емоция с два интересни и пъстри форума - Европейския шампионат по фолклор “EURO FOLK” и „Несебър - остров на изкуствата“. Днес от 19.30 часа на сцената на амфитеатъра в града на ЮНЕСКО ще се състои официалната церемония по откриване на Европейския шампионат по фолклор “EURO FOLK”, който се провежда в няколко черноморски курорта, включително и Несебър.
Публикувано на 01.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Фестивалният юнски маратон на талантите от ДВС “Сюрприз” при НЧ “Яна Лъскова – 1905” – Несебър, приключи. Участниците от ДВС ”Сюрприз” и ВИГ”Луминус” с ръководител Живка Митова посрещнаха удовлетворени безгрижното лято, заредени с положителни емоции и много нови идеи за предстоящата учебна година. На сцените на Четвърти национален конкурс “Хармония” /Стара Загора/, ХVII Международен детски фестивал “Слънце, радост, красота” /Несебър/ и МДФ “Корабът на изкуствата” /Поморие/, момичетата от “Киндер сюрприз”, “Сюрприз”, “Сюрприз тийн”, “Luminus” и техните солистки показаха израстване във вокалното майсторство и спечелиха 1 първа награда /ДВГ “Сюрприз”/, 4 втори награди /трио “Сюрприз”, ВИГ “Luminus”, ДВГ “Сюрприз тийн”, ДВГ “Сюрприз”/ и 4 трети награди /ДВГ “Киндер сюрприз”, ВИГ “Luminus”, Симона Апостолова и Никол Нейчева/. На крачка от медалите, на четвърто място бяха класирани Теса Янкова, Анна Жилкова, Светлина Наумова и Адриана Раднева.
Публикувано на 01.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров и неговият колега – Лазар Япаджиев, зам.-кметът по „Търговия и туризъм”, лично разведоха из града на ЮНЕСКО министъра на туризма Николина Ангелкова, зам.-министъра Александър Манолев и съветника в областта на летния туризъм Живко Табаков. Обиколката на полуострова започна от Археологическия музей и продължи по така нар. „Духовен път“, минаващ покрай най-забележителните църкви на старинния град. По пътя домакинът Николай Димитров запозна своите гости с богатия културен календар на община Несебър, благодарение на който градът е атрактивна четирисезонна дестинация. Темата за връщането на храмовете към нов живот бе също част от разговора, като кметът разясни подробности около реставрирането им.
Публикувано на 29.06.2016 от Пресцентър Община Несебър

В дните между 1- 3 юли Несебър ще бъде домакин на поредното събитие с международно участие –турнирът „Математика без граници”. Престижната надпревара е под патронажа на кмета на Несебър – г-н Николай Димитров. Официалното откриване на форума е на 1 юли от 8.30 часа в двора на СОУ „Любен Каравелов“. В продължение на два дни българските ученици ще се конкурират кой е най-добър при решаването на сложни задачи с техни връстници от Азербайджан, Беларус, Казахстан, Китай, Мексико, Румъния, Русия, Турция и Узбекистан, като северната ни съседка участва на турнира за първи път.
В предстоящата надпревара ще мерят знания 894 индивидуални участници и 267 отбори. Любопитен факт е, че двама от състезателите, които са участвали в предишните турнири, ще се борят за трета поредна победа.
Публикувано на 29.06.2016 от Пресцентър Община Несебър

Концертът от „Месембрия Орфика“ събра ценителите на класическата музика на амфитеатъра в Несебър. Проявата бе своеобразен анонс към предстоящия фестивал, посветен на този жанр, който ще се състои на 9, 10 и 11 септември в града на ЮНЕСКО. Романтика и нежност в топлата неделна вечер внесоха виртуозни изпълнения солистите на „Месембрия Орфика“: Марио Хосен, диригент и цигулка, Росица Чопева – цигулка, Красимир Щерев – цигулка, Кристина Хинова – цигулка, Жерар Косе – виола, Стефания Янкова – виола, Антон Никулеску – виолончело и Лиляна Кехайова – виолончело. Произведенията, които пренесоха публиката в красивия свят на виталността и безвремието, бяха на популярните композитори Й. С. Бах, Ф. Менделсон, О. Респиги.
Публикувано на 28.06.2016 от Пресцентър Община Несебър

ОТНОВО ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО КЛАСИРАНЕ НА ВЕТРОХОДЦИТЕ ОТ ОМК „НЕСЕБЪР-2000“ ПРЕЗ ТОЗИ УИКЕНД

Шампионите „оптимисти“ на клуба представят България на регата в Португалия
4 златни, 7 сребърни и 2 бронзови медали е равносметката от участието на талантите от ОМК „Несебър-2000“ в поредната регата от календара на БФВ - „Черноморец ` 2016“, състояла се в Бургаския залив от 24 до 26 юни. Водачът в клас „Лазер Радиал“ - Иво Тодоров, затвърди своето предимство с оглавяване на генералното класиране. Той има и специална покана за обучение в Нова Зеландия, като талантът на нашия ветроходец е забелязан по време на тренировъчния лагер в Холандия през пролетта на тази година, където бе изпратен от Българската федерация по ветроходство. Специална награда от организаторите яхт клуб “Черноморец” и община Бургас получи Анастас Петров за постоянни победи в клас „Фин“ през последите години.
Публикувано на 27.06.2016 от Пресцентър Община Несебър

Заедно с гръцката визита в Несебър, на неколкодневно работно посещения бяха и екипи на гръцки телевизии, които не само че снимаха културно-историческите забележителности и ценности в града на ЮНЕСКО и петъчната музикална вечер, но и направиха няколко интервюта, едно от които с кмета Николай Димитров. Градоначалникът в разговора с журналистите обясни какъв е бил фокусът на внимание по време на срещата си с делегацията от община Халкидона, град Неа Месемврия и представителя на международния маратон „Александър Велики“. Той сподели своите лични впечатления като резултат от доброто сътрудничество в областта на културата, като подчерта, че следващата година именно по линия на добрите взаимоотношения в културната програма на община Несебър ще бъдат включени състави от Гърция.
Публикувано на 27.06.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът Николай Димитров бе награден с медал, значка и клетва на Александър Велики

Емоционална българо- гръцка музикална вечер се състоя в Несебър
Емоционална българо-гръцка вечер, която се състоя на амфитеатралната сцена, привлече вниманието в Несебър. Точно на Еньовден жителите и гостите на града имаха възможността да присъстват на културна проява с участието на ФФ „Българка“ и Хорът за гръцки песни „Месамбрия“ към НЧ „Яна Лъскова“ и хорът и танцовият състав при културното дружество на гръцкия град Неа Месемврия. Концертът бе посветен на „дружбата между два съседни, православни и много близки народи.
Публикувано на 27.06.2016 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър, уведомява своите граждани, че на 29 юни (сряда) от 10.30 в сградата на общината ще се проведе открита приемна за граждани с регионалния представител на Комисията за защита от дискриминацията.
Комисията е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България. Различията между хората, основани на пол, раса, етнос, религия, обществено положение, както и на какъвто и да било друг признак, не могат и не бива да стават причина за неравенство, привилегии или каквито и да било други прояви на нетолерантност. За постигането на тази нелека задача са необходими усилията на цялото гражданско общество.
Публикувано на 27.06.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016