Новини от община Несебър


С демонстрация на евакуация при пожар и демонстрация на пожарогасителна техника в Несебър бе отбелязан днес Международният ден на доброволеца. В първата част на учението взеха участие всички втори и четвърти класове, както и учениците от 8 до 12 клас от СУ „Любен Каравелов“ или общо над 500 деца, които бяха втора смяна на училище. Демонстрацията стартира със сигнал за напускане на сградата на учебното заведение, който бе даден от системата за пожароизвестяване в училището. За около 3 минути децата и техните ръководители напуснаха зданието и застанаха в училищният двор, откъдето изгледаха демонстрация на гасене на пожар на горните етажи от пожарникарите към РС „ПБЗН” – Несебър. Както и при реална ситуация, така и при учението, на мястото на проиграването днес присъстваше и линейка на Спешна помощ.
Публикувано на 05.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Таланти от община Несебър, номинирани от Фондация „Димитър Бербатов”, са в списъка на успелите деца на България. Несебърските деца, включени в престижния списък и в излезлия преди броени дни Алманах „Успелите деца на България 2015”, са състезатели по спортни танци. Това са Самуил Лечев, София Коларова, Станислав Иванов и Любомира Тодорова. Самуил и София са единадесетокласници от Търговската и Английската гимназия в град Бургас, Станислав е ученик в седми клас в ОУ „П. Р. Славейков” – град Бургас, а петокласничката Любомира учи в СУ „Любен Каравелов” – град Несебър. Това, което ги обединява е, че са от Несебър и, че са постигнали значими успехи в спортните танци. Младите танцьори получават престижното признание за класиране на призови места в национални и международни състезания.
Публикувано на 05.12.2016 от Пресцентър Община Несебър
Приемете от мое име и от името на Общинска администрация най-сърдечни поздрави по случай 3 декември - Международния ден на хората с увреждания. Присъединявам се към отбелязването на този ден с уважение към Вас, защото Вие сте хората, които ежедневно, с воля и кураж, отстоявате правото си на лична изява и на достоен живот.
Уважаеми дами и господа, уверявам Ви, че община Несебър ще продължава, както и до сега, да Ви подкрепя и помага. Позволете ми да Ви пожелая сила, борбеност и оптимизъм!
Нека идващите Рождествени и Новогодишни празници да Ви донесат топлина и радост с близките и семействата Ви.
Публикувано на 03.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър и тази година отбеляза Световния ден за борба със СПИН. Днес сутринта на граждани и служители от администрацията бе поставена червена лентичка, която е символ на кампанията и изразява солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията на хората в общата борба срещу болестта. В сградата на общината бяха оставени на разположение на гражданите и брошури с полезна информация.
Публикувано на 01.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Часове преди настъпването на последния месец от годината, в който се честват едни от най-светлите християнски празници, миряни се събраха на Андреевден за запалване на коледните светлини около яслата в двора на храма „Св. Успение Богородично“ в Стария Несебър. Стана добра традиция на прага на рождественските празници църквата заедно с читалище „Яна Лъскова“ да организират отбелязването на празника така, че той да обединява хората, да им носи положителни емоции и да ги им дава още един повод да си припомнят българските традиции и обичаи. На 30 ноември Православната църква почита паметта на Свети Апостол Андрей Първозвани. Св. ап. Андрей е наречен Първозвани, тъй като пръв от апостолите бил повикан да тръгне след Христа.
Публикувано на 01.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Поредица от дарения за деца, нуждаещи се хора и семейства от община Несебър бяха осъществени от Сдружение „Авигея Шаама“ – Несебър и Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Верният настойник“ – Бургас със съдействието на кмета на община Несебър Николай Димитров. Жестове на доброта под формата на пакети с дрехи получиха децата от няколко детски градини в общината - ДГ „Детски свят“ - с.Кошарица, ДГ "Радост" -с.Оризаре, и ДГ "Пролет"-с.Тънково. Представителите на организациите осигуриха и 40 пакета с топли дрехи за студените зимни дни на хора и семейства в неравностойно положение, живеещи в с.Гюльовца. Те бяха връчени от Дочка Коджабашева от „Авигея Шаама“, която сподели, че добрите дела не спират до тук, защото от сдружението подготвят нова благотворителна инициатива за коледните празници.
Публикувано на 29.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров бе участник в събитие от първия етап от подготвителния период по проекта “Европа на ценностите и младежта”. Проектът, който стартира в Бургас и е финансиран по програма „Еразъм +” и Центъра за развитие на човешките ресурси, бе представен от президента  на Института по публична политика доц. д-р Здравко Попов. Инициативата цели да включи и вдъхнови младите хора, които да изразят своите идеи за развитието  чрез възприятията им за европейските ценности и младежта.
В експозето си пред присъстващите на форума кметът на община Несебър Николай Димитров, който е възпитаник на БСУ, подчерта, че младите хора са в основата на стартиращия проект, а общината е една от малкото в страната със социално ориентирана публична политика.
Публикувано на 24.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Да си родител е най-отговорният ангажимент, който човек поема в живота си. Затова в развитите общества хората се подготвят специално за тази социална роля, която изисква не само определени умения, нужни за отглеждането на дете, а и психологическите нагласи за подредбата на приоритетите и ценностите. Във връзка с успешното изпълнение на тази социална роля се проведе среща с родителите на първокласници в ОУ ,,Иван Рилски” с. Кошарица. Темата, по която дискутираха те заедно с психолога към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) Несебър - Румяна Костова, бе ,,Форми на общуване на родители и деца им в първи клас”.
Публикувано на 23.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров, заедно с негов екип от специалисти, се срещна с жители на село Баня, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи развитието на родното им място. Срещата по инициатива на градоначалника, е част от политиката му да се допитва до хората и да разбере от какво имат нужда и накъде да се насочат усилията на Общинската администрация. Една от темите, които бяха дискутирани с жителите на Баня, бе, че в селото ще бъде изградена многофункционална сграда. За тази цел започва процедиране на ПУП-а на терена, където ще бъде разположен обектът. Общинският съветник Костадин Нищелков, който също взе дейно участие в срещата, лично пое ангажимент Комисията по устройство на територията, селско, горско, ловно стопанство и опазване на околната среда, чийто председател е, да работи в полза на бързото и своевременно реализиране на този обект.
Публикувано на 22.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Домашният социален патронаж в Несебър отбеляза днес 30 години от своето създаване с празнична програма и връчване на грамоти и парични награди на дългогодишни служители. Събитието, което препълни зала „Сочи“ в стария град, започна с мултимедийна презентация, разказваща историята и същността на социалната институция. Веднага след това кметът на Несебър Николай Димитров отправи приветствие към всички бивши и настоящи служители на патронажа, в което подчерта, че община Несебър изпълнява приоритетно социалната си политика, като се стреми да обгрижва всички възрастови групи - от най-малките жители до най-възрастните хора, които имат различни потребности. „Аз съм изключително доволен, че дейността в полза на възрастните хора, нашите родители, осигурява винаги прясна и питателна храна, а на служителите благодаря за внимание, търпението и топло отношение, което всекидневно проявяват към потребителите“.
Публикувано на 21.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016