Архив новини Община НесебърОбщина Несебър информира, че от днес стартира анкета за име на културния дом, който се строи на ул. „Хан Крум“ в близост до пощата в новата част на града. „Даваме възможност на всеки, който реши да бъде част от обществения и културния живот на Несебър, да изложи своето виждане за име на новата сграда. Искам да обърна внимание, че всяко предложение трябва да бъде обосновано и добре обяснено.
Публикувано на 23.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Красотата на Тракия представиха на изложба в Несебър ямболски художници, които гостуват със своето изкуство в града на ЮНЕСКО до края на март. Официалното откриване на експозицията се състоя снощи в галерията на Дружеството на несебърските художници, а от името на кмета Николай Димитров слово произнесе Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър – Световно наследство“. В обръщението към гостите той подчерта, че тракийският усет и сетивност за изящество и топлина е „втъкан“ по неповторим начин в цветните произведения на авторите. Той сподели, че подобни срещи дават възможност да се покаже разноликата красота, която притежава родината ни.
Публикувано на 22.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър ще реализира два проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег България – Турция, финансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ 2014 – 2020. Договорите за безвъзмездна финансова помощ получи Галина Бабева - директор на дирекция "Управление на проекти по еврофондове и екология" в община Несебър, на официална церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Публикувано на 22.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Музикална киноразходка във времето с песни от обичани филми предложиха на публиката талантите на ДВС „Сюрприз“ с ръководител Живка Митова в неделната вечер. Концертът, който се състоя в читалище „Яна Лъскова“ и продължи близо час и половина, бе посветен на 19-ия рожден ден на студиото. Нетрадиционно, вместо в края, поздравът за годишнината бе още в началото с песента от филма “Крокодилът Гена и неговите приятели”, позната и на малки, и големи като „Рожден ден“. Магията на киното завладя сцената с 19 хитови парчета, някои от които номинирани с престижни награди, а други намерили място сред вечните песни на България.
Публикувано на 20.03.2017 от Пресцентър Община Несебър
С отлично представяне вписа името на община Несебър любителската танцова група „Заря” на Четвъртия фолклорен фестивал за български хора и танци „Хайдушка софра”. Фестивалът, който е без конкурсен характер, се проведе преди дни в Хасково. В него участваха 56 любителски групи и състави от над 30 български селища. Представителите на Несебър участваха с две изпълнения – разработки върху Ширто и Дайчово хоро, изпълнени с много настроение и вдъхновение. Българска народна музика от всички области и впечатляваща палитра от костюми изпълниха сцената във фестивалния съботен ден. Всяка група получи подаръци, плакети и грамоти за участие от община Хасково и организаторите на фестивала - Клуб за български народни танци "Фъртуните на Мишо".

Публикувано на 20.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Деца от село Кошарица учиха как да мислят позитивно и да постъпват правилно по време на проява по повод превенция на агресията и противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Чрез ролеви игри, приказки и рисунки учениците от първи клас в ОУ ,,Иван Рилски” разбраха, че добрият жест, добрата дума и усмивката отварят врата към  приятелството, доброто отношение един към друг в училище, на улицата и в дома. Румяна Костова психолог в Кабинета за социална превенция към МКБППМН и г-жа Кера Желева, класен ръководител на учениците от първи клас, провокираха, но същевременно и насърчаваха децата да мислят активно и  нестандартно, като ги поставяха в различни ситуации свързани с тяхното детско ежедневие.
Публикувано на 17.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Нова електронна услуга въведе Община Несебър. Вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси.Чрез официалния сайт на Община Несебър гражданите могат да платят задълженията си от компютъра, таблета или телефона, където и да се намират в страната. „Въвеждането на тази електронната услуга ще повиши качеството на обслужване и ще спести време и средства на фирмите и гражданите.“, информира кметът на Несебър Николай Димитров. „Още от  началото на първия ми мандат като кмет аз и екипът ми предприехме курс за въвеждане на допълнителни услуги, които улесняват административния процес и обслужването на гражданите.“, заяви още Николай Димитров и припомни, че още през 2015 г. е дадена възможност да се извършват плащания на местните данъци и такси чрез ПОС терминали, разположени в сградите на Общинска администрация, които до голяма степен облекчават работния процес. „За изминалата година чрез ПОС терминалите са извършени 7 729 плащания.“, каза още кметът.
Публикувано на 16.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Вече е факт козирката над входа за клиенти на Детска млечна кухня в Несебър. Придобивката е част от нововъведенията, които започнаха да се правят в общинската структура още от лятото на миналата година. За създаване на приятно настроение и за приветлив външен вид прозорците на работните помещения на кухнята са облепени с усмихнати деца и също така усмихнати плодове и зеленчуци. Автомобилът, разнасящ прясно приготвяната висококачествена храна в Слънчев бряг, Свети Влас, Равда, Тънково, Оризаре, Гюльовца и Кошарица, вече е брандиран и разпознаваем по улиците.
Публикувано на 16.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Емоционален концерт под надслов „Подарък за мама“ поднесоха талантите от Вокална група „Морски звездички“ с ръководител Димитър Йорданов към Общински детски комплекс- Несебър. Проявата се състоя в читалище „Яна Лъскова“ в съботната вечер и зареди присъстващите с много положителни емоции, щастливи усмивки и добро настроение. В продължение на близо един час и половина публиката се наслаждаваше на изпълненията на солистите и четирите състава на Вокална група „Морски звездички“. Талантите на Несебър изпълниха общо 19 песни, повечето от които посветени на майката. Имаше и музикални произведения, в които основни теми бяха българката и дома.
Публикувано на 13.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Приключи вторият дистанционен кръг от IV Международен турнир „Математика без граници” – Зима 2017. По традиция в него участваха и 111 ученици от СУ”Любен Каравелов” – Несебър. При първокласниците сребърен медал спечели Никол Димитрова, а с бронзови медали се окичиха Тияна Илиева, Деян Атанасов и Никол Димова. При второкласниците сребърен медал завоюва Никол Стоянова, а бронзови – Христос Хенди, Мая Минкова, Панайот Камиларов и Петър Чернаев. С бронзови медали се окичиха третокласникът Доброслав Урсич и четвъртокласникът Иван Асен Марваков.
Публикувано на 09.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017