Архив новини Община Несебър


От 13 до 16 април Несебър ще бъде домакин на Ветроходна регата „Великден“, която ще се проведе в акваторията на Несебърски залив. Спортната надпревара представлява втори старт за сезона от календара на Федерацията по ветроходство и носи на състезателите точки за влизане в националните отбори за предстоящите европейски и световни състезания в съответните класове. Събитието се организира от ОМК “Несебър 2000“ и община Несебър. В регатата ще участват клубове от Бургас, Варна, Поморие, Царево, Приморско, София, Балчик. Състезателите ще мерят сили в следните класове: 470, 420 Finn, Laser (Standard, Radial and 4.7), Optimist.
Публикувано на 05.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

ОДК- Несебър проведе общински кръг от Националната викторина по безопасност на движението "Да запазим децата на пътя", в който първо място завоюва отборът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – Обзор. С победата, тимът си спечели правото да представи Несебър на областния кръг на играта. Във викторината тази година взеха участие 3 училища от общината. Те мериха сили с отбори от по четири деца от пети, шести, седми и осми клас. Състезателите бяха оценявани от жури в състав:
Публикувано на 05.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНАОбщина Несебър кани жителите и гостите на града на постановката „Неродена мома“, която ще се играе от възпитаници към театрална формация „Светулка“ при читалище „Светлина“ – Поморие. Проявата ще се състои на 6 април, от 11.30 часа в читалище „Яна Лъскова“. Заповядайте!

Публикувано на 03.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

Несебър – съпричастен на кампанията „Завинаги с нас – деца помагат на деца 2017“

Кметът Николай Димитров получи грамота “Посланик на добротата“
1120 лв. е сумата, събрана в Несебър по време на благотворителния концерт за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР. Проявата, която препълни салона на читалище „Яна Лъскова“, бе под патронажа на кмета на общината Николай Димитров и се състоя с подкрепата на форум „Възможност за бъдеще“ - Варна, с директор Милена Михайлова.  Събитието е част от кампанията „Завинаги с нас – деца помагат на деца 2017“.
Публикувано на 03.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

За четвърта поредна година представители на община Несебър, водени от зам.- кмета по туризъм Лазар Япаджиев, посрещнаха в късния следобед на 30 март първата организирана група от близо 170 израелски туристи. Гостите кацнаха на бургаското летище с полет от Тел Авив. Слизането им от самолета на националния авиопревозвач бе под звуците на българска народна музика, изпълнена от представители на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър. Всеки един турист получи красиво лале - жест на внимание от страна на ръководството на летището. Изключително емоционално реагираха гостите от Израел на посрещането им по стар български обичай за добре дошли - с питка и шарена сол, поднесена от възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата-Несебър.
Публикувано на 31.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

В контекста на всеобщата загриженост за ефективна превенция на проявите на агресия при децата, община Несебър активно подпомага инициативи и прояви, насочени към децата, родителите и педагозите. В тази връзка, в ДГ ”Моряче”, под ръководството на Станимира Камчева - психолог, старши експерт към отдел „Образование”, се проведе тематична среща-дискусия с родители. Акцентът в проявата, в която всички страни взеха дейно участие, бе поставен върху мотивите за агресията в детска възраст, видовете агресивно поведение и тяхната проява при малчугани в детската градина. В хода на конструктивния диалог между специалиста, родителите и педагозите, се оформи изводът, че агресията в тази възраст е начин за:
Публикувано на 30.03.2017 от Пресцентър Община Несебър


ПОКАНА

Община Несебър кани жителите и гостите на града на благотворителен концерт за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР. Проявата ще се състои на 31 март, петък, от 18 часа в читалище „Яна Лъскова“. Гост-звезда в концерта е обичаната поп-певица Тони Димитрова, със специално участие на Мирела Ганчева, която е лице на кампанията за Несебър.
Събитието се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров и с подкрепата на форум „Възможност за бъдеще“ - Варна.


Публикувано на 28.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Чрез решаване на казуси, интерактивни игри и проиграване на провокативни ситуации децата от четвърти клас в ОУ ,,Св.Св. Кирил и Методий” - Обзор, научиха, че добрият жест, вежливото поведение и усмивката отварят врата към приятелството и доброто отношение, където и да се намират – на обществено място или в дома. С нагледни примери учениците разбраха, че дисциплина в час, доброто отношение към учители и съученици е важен елемент в усвояване на учебния материал и създаване на трайни приятелски взаимоотношения. Румяна Костова, психолог в Кабинета за социална превенция към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ - Несебър, и Антония Петрова, класен ръководител на учениците, провокираха, но същевременно насърчаваха децата да мислят активно и нестандартно, като ги поставяха в различни ситуации, свързани с тяхното ежедневие в училище.
Публикувано на 24.03.2017 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър кани жителите и гостите на града на постановката „Всяка година по същото време“ по Бърнард Слейд , която ще се играе на 27 март, понеделник, в читалище „Яна Лъскова“ от 18 часа.
Ролите изпълняват Ева Кирова и Марин Господинов от Общинския театър- Несебър, а режисьор е Димитър Еленов. Проявата е по повод Международния ден на театъра, който се отбелязва на 27 март.
Публикувано на 24.03.2017 от Пресцентър Община Несебър
С много тематични стихове, песни, танци и забавни гатанки възпитаниците на детска градина ”Обзорче” посрещнаха пролетта. В емоционалната празнична програма, изпъстрена с много цветни мотиви, участие взеха всички групи на образователното заведение.
На финала на тържеството всяко дете получи подарък плюшена играчка от името на кмета на община Несебър – г-н Николай Димитров, и сдруженията с нестопанска цел „Авигея Шаама” и „Верният настойник”.
Публикувано на 23.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017