Новини от община Несебър


Отбелязването на националния празник 3 март в Несебър започна с празничен молебен за България в църквата „Св. Успение Богородично“, отслужен от отец Петър. В духа на бележитата дата свещеникът призова присъстващите в храма да помнят историята и героите, отдали живота си за свободата ни, а накрая прочете Вазовата ода „Опълченците на Шипка”. След това от църквата тръгна шествие към Крепостните стени, където се състоя тържествен ритуал по издигане на знамето на Република България от кмета на община Несебър Николай Димитров и председателя на Общинския съвет Румен Кулев под звуците на националния химн.
Публикувано на 03.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

„135 години на учение и порив сред чудното тайнство на познанието! 135 години педагогически, творчески, съзидателен труд! 135 години духовно израстване и извисяване на ученици и учители! Честито!“ - с тези думи бе открит днес празничния концерт по случай патронния празник на най-голямото несебърско училище - СУ „Любен Каравелов“. Проява, която препълни салона на читалище „Яна Ласкова“, започна с посрещане на училищното знаме и изслушване на химна на Република България. Програмата редуваше стихове с песни, танци и скечове, изпълнени от талантливи ученици, възпитаници на образователната институция.
Публикувано на 02.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

За четвърта поредна година Община Несебър връчи грамоти на най-сръчните и най-добре представилите се участници в конкурса за в изработка на мартеници. Събитието се състоя в читалище „Яна Лъскова“ точно на 1 март, когато отбелязваме уникалния български празник Баба Марта. Културната проява е по линия на инициативата „Да съхраним изконните български традиции“, като тази година участниците бяха повече от предходната година и бяха направили смайващи произведения на изкуството - и като замисъл и послание, и като изработка. Сред уникалните творения в изложбата, пред които се снимаха не един и двама посетители, бе Баба Марта в човешки ръст седнала кротко пред макет на къща с двор, изработен изцяло от естествени материали в духа на българските традиции.
Публикувано на 02.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ
ТЪРЖЕСТВЕНО 3 МАРТ

Община Несебър кани гражданите и гостите на града на тържественото честване на Националния празник 3 март, което ще започне от 10 часа с празничен молебен за България в църквата „Св. Успение Богородично“. В 11 часа пред Крепостните стени ще бъде издигнат флагът на Република България. Веднага след това ще има специална програма, посветена на бележитата дата.
Публикувано на 01.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Баба Марта, Пижо и Пенда и техни верни помощници посетиха двете най-големи детски градини на територията на Несебър - ДГ „Яна Лъскова“ и ДГ „Калина Малина“ и зарадваха малчуганите, които с нескрито вълнение и малко нетърпение ги чакаха. Присъствието на митичните за българския фолклор персонажи изпълни с голям ентусиазъм децата, които не пропуснаха да поздравят своите гости с тематични стихове и песни. Баба Марта, цялата грейнала от радост, не се умори да раздава усмивки както в ДГ „Яна Лъскова“, която посети първо, така и в ДГ „Калина Малина“. Най-известната мартенска баба приветства възпитаниците на детските градини, а веднага след това една от помощниците й разказа на мъниците най-известната легендата за възникването на мартениците.
Публикувано на 01.03.2017 от Пресцентър Община Несебър

Ученическите игри в Несебър излъчиха още участници за областния етап на надпреварата. В два поредни петъка – 17 и 24 февруари, се състояха срещите по волейбол и бадминтон.
В първите игри възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ - Несебър заеха 4 първи места, като в три от срещите противниковите отбори не се явиха.Със служебни победи се поздравиха отборите девойки /VIII-X клас/, юноши /VIII-X клас/ и юноши /XI-XII клас/. Волейболната среща при момичета от V-ти до VII-ми клас завърши с успех и първо място за СУ „Любен Каравелов“. Втората позиция е за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Обзор, а на трета е ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Свети Влас.
Публикувано на 28.02.2017 от Пресцентър Община Несебър

Учениците от ПГТ ,,Иван Вазов” – Слънчев бряг се запознаха с рисковете, които крие употребата на наркотици на среща, организирана по идея на училищното ръководство на гимназията, със съдействието на МКБППМН към община Несебър, Областна дирекция на МВР- Бургас в лицето на Веселина Тодорова, обединяващ полицай към Детска педагогическа стая, Районния съд в Несебър в лицето на съдия Мария Берберова-Георгиева и Димо Димов, инспектор от Детска педагогическа стая към РУП-Несебър.
Публикувано на 28.02.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА ЗА 1-ВИ МАРТ - ДЕН НА МАРТЕНИЦАТА

Уважаеми съграждани,
За четвърта поредна година община Несебър организира изложба на мартеници и концерт, част от инициативата „Да съхраним изконните български традиции“. Изложбата ще се открие в 17.30 ч. във фоайето на читалище „Яна Лъскова– 1905“, след което от 18.00ч. ще започне концерт с участието на група за изворен фолклор „Вардарка“ – с. Равда и ООШИ-Несебър.
Заповядайте!
Публикувано на 27.02.2017 от Пресцентър Община Несебър

Празникът Сирни Заговезни събра в неделния следобед на сцената на читалище „Яна Лъскова“ в Несебър чудати, познати и непознати приказни и неприказни герои, филмови персонажи, герои от популярни игри, както и същества, родени от творческия импулс на участниците в проявата. Цветната палитра от оригинални и майсторски направени костюми на вещици, феи, пирати, елфи, роботи и ред други представители на безкрайния свят на въображението постави пред приятната задача да оцени конкурентите жури в състав: Михаела Георгиева, председател и директор на ОДК- Несебър, и художниците Видка Либчева и Йордан Йорданов.
Публикувано на 27.02.2017 от Пресцентър Община Несебър
Един от най-впечатляващите и колоритни български празници Кукеровден бе почетен днес във физкултурния салон на ДГ „Моряче“ в Несебър. Децата от всички групи с много вълнение и настроение се включиха в отбелязването му, като сами или с помощта на своите родители бяха изработили причудливи, но много оригинални маски, които покриваха лицата им. Дегизирани по този начин, малчуганите уплашиха и прогониха далече зимата и злите духове и се приготвиха да посрещнат пролетта.
Публикувано на 27.02.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016