Архив новини Община Несебър

Ученици от СУ „Любен Каравелов“, класирани на призови места в есенния кръг на международното състезание „Математика без граници“ и в първия дистанционен кръг на четвъртото издание на националното състезание по история „Моята родина“, приеха своите медали и грамоти от директора на училището Тодорка Желязкова. Освен отличията, децата получиха и похвали от ръководството на СУ „Любен Каравелов“, както и пожелания за още успехи. Наградените с медали от международно състезание „Математика без граници“ са: Лео Георгиев Зафиров – 4 клас /1-во място/, Мая Янева Минкова - 3 клас /1-во място/, Мартин Щелиянов Апостолов – 4 клас /2-ро място/, Стойко Динков Войнов – 5 клас /2-ро място/, Деян Емил Атанасов – 2 клас /3-то място/, Никол Николаева Димитрова – 2 клас /3-то място/, Атанас Георгиев Кръстев – 7 клас /3-то място/.
Публикувано на 13.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

8- годишният Константин Башиков от Несебър спечели първа награда от третия Международен конкурс „La musigue et la Terre“, който се проведе преди броени дни в Париж. На престижния форум участниците е трябвало да изпълнят две произведения, едното от които да е посветено на природата. По време на конкурса е имало и майсторски клас на проф. Жени Захариева, в който Константин взема участие. Талантливото дете от Несебър е възпитаник на НУМСИ "Проф. П. Владигеров" - Бургас. През 2016 г. става лауреат I степен на II Международен фестивал за изпълнители на руска музика - Бургас; Спечели първо място в Международния детски фестивал "Корабът на изкуствата" - Поморие.
Публикувано на 13.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

В турския град Текирдак този уикенд се проведе традиционната регионална регата „Piri Reis Cup“ във ветроходните класове „Оптимист“ и „Лазер“. От българска страна участие взеха „оптимисти“ от ОМК „Несебър-2000“ и ОМСК „Циклон“ - Поморие. В надпревара с 22 лодки несебърската състезателка Диана Маркова победи момичетата и се окичи със златния медал, а в общото класиране спечели бронзов медал. Отличията от регатата са пореден успех за Диана, за която спортната година бе изключително добра. Диана Маркова е родена през 2004 г. Учи в Математическата гимназия в Бургас. Водач е в националната ранглиста клас "Оптимист" при момичетата.
Публикувано на 12.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

Несебър отбеляза 34 години от вписването си в престижната листа на ЮНЕСКО с откриване на площад в новата част на града. Придобивката е част от мащабния проект на местната власт за изграждане на модерен градски, административен и културен център в този район, в който общината инвестира собствени средства. Площадът носи името на известната личност от Несебър Жулиета Шишманова - основоположник на съвременната българска школа по художествена гимнастика. Под ръководството на легендарната треньорка е спечелен първият златен медал в този спорт и страната ни става водеща сила в него.
Публикувано на 10.12.2017 от Пресцентър Община Несебър


ПОКАНА

Община Несебър кани своите жители и гости на официалното откриване на новоизградения площад „Жулиета Шишманова“. Събитието ще се състои утре, 9 декември, от 18 часа.
Заповядайте!


Публикувано на 08.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

В навечерието на 9 декември, ден преди навършването на 34 години от вписването на Несебър в престижния списък на ЮНЕСКО, бяха отличени жители на града, които са дарявали през годините наследствени и свои вещи и реликви на местния музей. Кметът Николай Димитров, заедно с директора на културната институция Петя Кияшкина отличиха с грамоти 7 граждани на общината. Това са Стоянка Узунова за предоставеното ръчно плетиво „със сувалка”, Мария Мазнева за автентично було от началото на ХХ в., Мима Петрова – за предоставената шевна машина и етнографски материали от началото на ХХ в., Лиляна Катрафилова за плетено с игла каре от 30 – те год. на ХХ в. Мария Сариева за подарената традиционна женска дреха от Ениджевардарско от началото на ХХ в., Виолета Савова за етнографски материали от началото на ХХ в. и Тодор Тодоров за виенски мебели и съдове от началото на ХХ в.
Публикувано на 08.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

3288 лв. са събраните средства по време на благотворителния базар, който за 10-та поредна година се организира в най-голямото училище на територията на Община Несебър - СУ „Любен Каравелов“ Инициатор на събитието е БМЧК- Несебър, чийто ръководител е учителят от същото образователно заведение Паунка Русева. Събраната сума ще бъде разпределена по равно между 2-ма ученици, които имат нужда от финансова подкрепа. На базара се предлагаха лакомства, предмети и сувенири, някои от които изработени в час по изобразително изкуство. За първи път в инициативата се включиха и ученици от групата по здравословно хранене към училището с направени от тях изделия.
Публикувано на 08.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

Конференция, озаглавена „Връзката на туризма с историческото и културното наследство“ в рамките на проект № CB005.1.21.128 „Промотиране на историческите, културни и туристически богатства на Одрин и Несебър” финансиран по „Програма Интеррег за трансгранично сътрудничество България-Турция“ се проведе в турския град Одрин. 50 участници от различни сфери на обществения живот от Община Несебър – партньор по проекта, представляваха институцията на конференцията – съмвестна проява между двете общини. В специално отреден кът бяха изложени рекламни материали на Несебър, които се радваха на засилен интерес от страна на повече от 150 гости на събитието.
Публикувано на 08.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

В зала „Мелсас” днес бе организирана пресконференция във връзка с отчет и оценка на предоставяните услуги и резултати от реализацията до момента на проект „Подкрепа за независим живот на хората в неравностойно положение в Община Несебър чрез предоставяне на подкрепящи и интегрирани междусекторни услуги от Звено за услуги в домашна среда“, процедура BG05M9OP001-2.002 „Независим живот“, финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2015-2020, изпълняван с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Радостина Пирева, ръководител на проекта и ръководител на Управление "Социални грижи и услуги" представи подробна информация за изпълнение на дейностите.

Публикувано на 07.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

Градският стадион в Несебър вече има модерна двустранна зрителска трибуна. Тя бе официално открита днес, а лентата прерязаха кметът Николай Димитров, зам.-кметът Лазар Япаджиев, Георги Маринов, председател на Общински футболен клуб „Несебър“, Марин Камалиев, член на УС на ОФК „Несебър“, Недялко Москов, спортен директор на ОФК „Несебър“ и футболист от представителния отбор. Събитието уважиха представители на Общинска администрация, общински съветници, ръководство, треньори на ОФК „Несебър“ и състезатели от различни възрастови школи.
Публикувано на 07.12.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017