Архив новини Община Несебър

Старият Несебър се превърна от полуостров в „остров“ на изкуствата заради третото издание на международен фестивал. В продължение на 5 дни форумът даде възможност на 400 участници от България, Беларус, Молдова, Полша, Русия и Украйна да покажат своите умения в танцовото и певческото изкуство на сцената на амфитеатъра.
Международният фестивал „Несебър-остров на изкуствата“, който се провежда под патронажа на кмета на общината Николай Димитров, бе официално открит на 2 юли. Тогава от сцената на амфитеатъра градоначалникът поздрави гостите, като в словото си подчерта, че е „прекрасно хората по света да общуват помежду си, талантите да срещат таланти, музиката и танцът да не познават граници.“
Публикувано на 10.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
За осма поред година известното със своето плодородие, чернозем и трудолюбиви хора, село Оризаре бе домакин на традиционния празник на хляба, който се състоя на площада пред кметството. Проявата събра на едно място майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора. Творчеството, труда и емоцията, която умелите жени бяха вложили в своите изделия, бяха оценени и възнаградени с грамоти.
Поздравителен адрес от кмета на Община Несебър Николай Димитров прочете неговия колега – зам.-кметът по„Търговия и туризъм” Лазар Япаджиев.
Публикувано на 10.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
В Музей „Старинен Несебър” заработи модерна автоматизирана система за продажба на билети и контрол на достъпа до музейните обекти. Иновацията е въведена по идея на директорката Петя Кияшкина и създадена от българска фирма.
Засега системата обхваща Археологическия музей, църквата „Св. Стефан” и храма „Христос Пантократор”. На тези три места специални фискални компютърни устройства издават билетите, които са специално отпечатани за музея и на лицевата си страна имат снимки на всички обекти, които могат да бъдат посетени.
Публикувано на 07.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
За осма поредна година с. Оризаре ще е домакин на Празника на хляба. Утре, 7 юли, китното селце, известното като житницата на община Несебър, ще посрещне гости от близо и далече, за да отдаде почит и уважение към насъщния. На едно място ще се съберат майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора. Началото на празника е от 19 ч. на площада пред кметството. Присъстващите на културната проява ще имат възможността да разбират кои са най-добрите изделия и техните автори и ще се насладят на богата музикална програма, в която ще вземат участие Певческата група „Зора“ към местното читалище „Зора – 1928“, Група „Романс“ към пенсионерския клуб в селото, както и гости от съставните селища на общината – Група за автентичен фолклор „Веселите баби“ от с. Тънково, певческата група към НЧ „Светлина-1928“ от с. Гюльовца. В проявата ще участва и оркестър „Айтос“.
Публикувано на 06.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
Впечатляващата изложба „По пътя на Овидий“, посветена на един от най-големите древноримски поети, бе открита днес в Конферентен център „Сочи“. Експозицията е дело на Музея на изкуствата в Констанца и е реализирана в града на ЮНЕСКО със съдействието на Община Несебър. „Изложба е израз на почит и признателност към творчеството на Овидий - древноримски поет, един от тримата най-големи заедно с Вергилий и Хораций, познат най-вече с творбата си "Метаморфози". Автор, който след написване именно на това прочуто днес произведение е изпратен от столицата Рим в изгнание в гр. Томи, днешен Констанца.
Публикувано на 05.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
Хепънинг за здравословния начин на живот се състоя в двора на СУ ,,Любен Каравелов”. Интересното събитие, което се организира за втора поредна година, е съвместната инициатива на местната администрация, РЗИ-Бургас и училищата в община Несебър.
Празникът започна с отличаване на учениците, спечелили награди от вътрешното състезание по английски език. Призовете и грамотите връчи лично директорът на СУ „Любен Каравелов”- Тодорка Желязкова, която пожела на младежите нови успехи. Отличени бяха: Габриела Колева от 10 „а“ клас, представила се отлично и е извоювала първо място, Мирослав Хараламбов 10 „б“ клас, който е втори по владеене на езика и Станислав Вълков от 10 „б“ клас, заел третото място. Бе връчена и една поощрителна награда на Самира Хасан от 10 „а“ клас.
Публикувано на 05.07.2017 от Пресцентър Община Несебър

В една от най-въздействащите средновековни църкви в Стария Несебър -„Св. Йоан Кръстител“, която преди няколко години бе възродена за нов живот и отворена за посетители, се състоя интересна културна проява с участието на три талантливи поетеси - Елена Денева, Росица Ангелова и Виолета Христова. Очарователните гостенки бяха представени от Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство” към Община Несебър. Давайки им възможност да покажат красотата на изреченото слово в отличното акустично пространство на храма, домакинът на срещата изрече встъпителните си думи за тях в стегнат, синтезиран и в типичния си обаятелен стил, като подчерта, че звученето на стойностна поезия е празник за душата и наслада за сетивата на ценителите.
Публикувано на 04.07.2017 от Пресцентър Община Несебър

За четвърта поредна година Община Несебър бе домакин на финалния кръг на Международния турнир „Математика без граници“, който се проведе под патронажа на кмета Николай Димитров. Официалният старт на престижното състезание, в което взеха участие 1300 деца от 12 държави, бе даден на 1 юли в двора на СУ „Любен Каравелов“. В продължение на няколко дни българските ученици се конкурираха при решаването на сложни задачи с техни връстници от Азърбайджан, Казахстан, Киргизстан, Малта, Македония, Мексико, Русия, Румъния, Турция, Хонконг и Узбекистан.
Публикувано на 03.07.2017 от Пресцентър Община Несебър

В дните между 1- 3 юли Несебър ще бъде домакин на поредното събитие с международно участие–турнирът „Математика без граници”. Престижната надпревара е под патронажа на кмета на общината Николай Димитров. Официалното откриване на форума е утре, 1 юли, от 8.30 часа в двора на СУ „Любен Каравелов“. В продължение на два дни българските ученици ще се конкурират кой е най-добър при решаването на сложни задачи с техни връстници от Азърбайджан, Казахстан, Киргизстан, Малта, Македония, Мексико, Русия, Румъния, Турция, Хонконг и Узбекистан, като западната ни съседка и Малта идват за първи път на турнира.
Публикувано на 30.06.2017 от Пресцентър Община Несебър

400 участници от 6 държави идват в града на ЮНЕСКО за третото издание на Международния фестивал „Несебър-остров на изкуствата“, който се провежда под патронажа на кмета на общината Николай Димитров. Официалното откриване на форума е в неделя, 2 юли, от 19 часа на амфитеатъра. В продължение на пет фестивални дни талантливите участници от България, Беларус, Молдова, Полша, Русия и Украйна ще покажат своите умения в танцовото и певческото изкуство.
Публикувано на 28.06.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017