Архив новини Община Несебър

Дни преди новата учебна година в цялата община се извърши освежаване на хоризонталната маркировка, на вертикалната сигнализация, сложиха се нови пътни знаци, подмениха се парапети около входовете на образователните институции. Целта е безопасност на движението и сигурността на децата около детските градини и училищата. Със същата цел се подновиха и площадките за обучение на децата по безопасност на движението в детските градини. До края на седмицата ще бъде поставен предпазен парапет пред входа на филиала на СУ „Любен Каравелов“ в Стария Несебър.
Публикувано на 14.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Старият град на Несебър е сред шестте обекта, които са подбрани от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО и „Нешънъл Джиографик“ за участие в проект, чиято цел е чрез създаването на модерна уеб-платформа да привлича туристи в Европа от Китай, Северна и Южна Америка. Другите исторически ценности, освен единственият български град, които ще бъдат включени, са: храмът на Асклепий в Епидавър, и археологическите останки в Олимп, Гърция, старият град на о. Хвар, Хърватия, археологическия ансамбъл Тарасо в Тарагона, Испания и римският акведукт Пон-дю-Гар, Франция.
Публикувано на 12.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
По утвърдена традиция, огнеборците отбелязват своя професионален празник със „Седмица на пожарната безопасност ”, като тази година тя ще се проведе от 11 до 15 септември. Част от проявите предвидени по този повод са дни на отворените врати и приемни за граждани във всички районни служби за ПБЗН от област Бургас, включително и в РС „Пожарна безопасност и защита на населението“– Несебър. Организаторите провеждат множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението, като голяма част от тях са насочени към децата. Освен това служителите ще запознаят и техните родители с противопожарните уреди и най-вече как да реагират при възникване на пожар. В празничния ден – 14 септември, освен тържествени събрания е предвидено поднасяне на венци пред паметните плочи на пожарникарите, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Публикувано на 11.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

За трета поредна година Несебър бе домакин на фестивала за класическа музика „Месембрия Орфика“, който донесе незабравима емоция на жителите и гостите на древния град. В продължение на три дни амфитеатърът бе сцена, където световноизвестни музиканти изпълниха вдъхновено произведения на именити творци като Дворжак, Шостакович, Моцарт, Щраус, Бах и др. Класата на концертите и през трите запомнящи се вечери препълни амфитеатъра и пространството около него с почитатели, които след всяко изпълнение аплодираха бурно, омагьосани от перфектния синхрон и възхитени от чистите звуци.
Публикувано на 11.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Напълно подготвени за новата учебна година са всички девет училища и единадесет общински детски градини в община Несебър. Това е изводът, направен по време на септемврийското работно съвещание на директорите на общинските образователни институции и ръководството на община Несебър. Срещата се проведе по инициатива и с личното присъствие на кмета на община Несебър Николай Димитров. В хода на разговора стана ясно, че всички необходими учебници и учебни помагала за новата учебна година са доставени в срок и ще бъдат предоставени на децата и учениците. Напълно готови са учебните заведения и за предизвикателствата на зимата. Отоплителните системи и съоръжения – парно и климатици, са в техническа изправност и са осигурени необходимите количества и видове гориво за отоплителния сезон. Приключени са всички текущи ремонти в училища и детски градини на територията на общината.

Публикувано на 07.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 6 септември 1885 г., е една от най-знаковите дати в новата ни история, защото определя по-нататъшното развитие на българската държава. Честването на знаменателния акт на националното обединение в Несебър започна с вдъхновени изпълнения на фанфарния оркестър към СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с ръководител Денис Гонсалвеш, които зарадваха жителите и гостите на древния град, събрали се пред крепостните стени.
Веднага след това бе издигат националният флаг от кмета на общината Николай Димитров и председателят на Общинския съвет Румен Кулев под звуците на химна.
Публикувано на 06.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

Месец септември започна с триумф за Общински морски клуб „Несебър 2000“. От 1 до 3 септември в Царево се проведе ХІV регата „Съединение“ – пореден старт от календара на Българската федерация по ветроходство и последна проверка за ветроходците преди юбилейната 50-та Балканиада в Турция. В надпреварата участваха 117 спортисти от 10 български клуба. Още първия ден несебърските състезатели окупираха челните места в три /от общо пет/ класа. Показаха силно желание за победа, постоянство и характер и през трите състезателни дни. Димитър Вангелов и екипажът Владислав Маринов / Мартин Георгиев финишираха първи в повечето гонки и си осигуриха златото много преди края на състезанието.
Публикувано на 05.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

Теми в сферата на културата обсъдиха кметът на Несебър Николай Димитров и проф. Александър Соколов, ректор на Московската държавна консерватория „П. И. Чайковски“ по време на среща в кабинета на градоначалника. Вниманието бе фокусирано върху възможността за бъдещо сътрудничество в областта на музиката, като тепърва ще се уточняват подробности относно формата на съвместните прояви, продължителността и целите, към които ще се стремят двете институции.
По време на разговора кметът запозна видния си гост с културния календар на общината, изпълнен със събития през цялата година. Николай Димитров информира проф. Соколов, че на територията на общината живеят и много руски граждани, част от които дейци на културата, журналисти, художници, с които също се организират съвместни прояви. Кметът допълни, че често градът е домакин на събития, чийто организатори са го избрали заради чара и атмосферата на полуострова.
Публикувано на 05.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

За трета поредна година жителите и гостите на един от най-древните градове на Българското Черноморие – Несебър, ще станат свидетели на неповторими и въздействащи музикални изпълнения на класически произведения под звездното небе на амфитеатъра. От 8 до 10 септември магнетичният град на ЮНЕСКО ще бъде домакин на тридневния музикален фестивал „Месембрия Орфика", който се провежда под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров. Концертите ще се състоя на амфитеатъра и са с начален час 20:30 ч. при вход свободен. Първата вечер на фестивала ще бъде посветена на славянската музика, втората на виенските шедьоври, а последната ще е барокова гала. Във форума този уикенд ще вземат участие виртуозни изпълнители, все именити музиканти като проф. Марио Хосен, който е и артистичен директор на фестивала "Месембрия Орфика".
Публикувано на 04.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

Над 120 участници от България, Казахстан, Русия и Таджикистан събра на една сцена фестивалът „Несебър без граници“, който за трета поредна година дава възможност на хора с увреждания, но с артистични заложби да покажат, че за изкуството граници и ограничения няма. По време на официалното откриване кметът на Несебър Николай Димитров подчерта, че форумът е един от важните в културния календар на общината, защото показва, че силата на духа е над всичко. Той информира, че фестивалът с всяка изминала година придобива все по-голяма популярност и намира нови съмишленици.

Публикувано на 04.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017