Новини от община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров направи няколкодневна визита в Руската федерация, където проведе редица ползотворни срещи. Една от тях бе по покана на Валентина Кабанова, народен представител и заместник-председател на парламентарния комитет по труд, социална политика и делата на ветераните. С високопоставената дама градоначалникът се срещна в парламента в Москва и обмени идеи именно в ресора, за който тя отговаря. По време на срещата той не пропусна да информира Валентина Кабанова относно новостите, направени в туристическата ни община в различни направление на обществения живот.
Публикувано на 21.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
Венци в чест на 180-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата пред паметника му в Южния парк днес поднесоха от името на Община Несебър заместник-кметовете Иван Гургов и Лазар Япаджиев и от името на Общински съвет – Несебър съветниците Георги Манолов и Петър Тодоров. Цветя поднесоха от „Музей Старинен Несебър“, както и граждани, дошли да се изразят своята почит към великия син на България.
Прочувствено слово, посветено на Апостола на свободата,  бе произнесено  от представители на отдел „Несебър-Световно наследство“, а след това бе обявено и прочетено отличеното есе от конкурса за литературна творба по повод 180-ата годишнина от рождението на Левски на тема по цитат на Ботев: „И твой един син, Българийо“. Автор на произведението е Дарио Хлебаров от X клас  към СУ „Любен Каравелов“.
Публикувано на 18.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
Културният календар на община Несебър през летния сезон отново впечатлява с различни по характер събития, които оформят колоритния облик на града на ЮНЕСКО. Няколко традиционни фестивали като „Несебърски накит“, „Слънце, радост, красота“, „Несебър-остров на изкуствата“ отминаха, други прояви гостуваха за първи път и пренесоха естетите в света на изящното с поетична вечер в средновековен храм и изложба, посветена на големия поет Овидий, а трети не за първи път правят силно впечатление на полуострова.

Публикувано на 17.07.2017 от Пресцентър Община Несебър

На 18 юли честваме 180 години от рождението на Васил Левски

В чест на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски на 18 юли от 10 часа пред паметника на героя в Южния парк ще бъдат поднесени цветя. Вечерта от 21 часа на амфитеатъра ще бъде прожектиран филмът „НЕзабравимата България- Лъвский: Европеец в Българско“ в присъствието на режисьора на лентата Искрен Красимиров. След това ще има дискусия за паметните мигове и личности на България.
Публикувано на 14.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър започва работа по нов европроект, чиято цел ще бъде създаване на местна инициативна рибарска група. Това стана ясно, след като заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева връчи на Иван Гургов, заместник-кмет на Община Несебър договор, сключен по Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г. по Мярка 4.1 „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“.
В рамките на новия европроект общината ще запознае местните хора с възможностите за финансиране на техни инициативи за подобряване качеството на живот чрез подхода ВОМР (Водено от общностите местно развитие).


Публикувано на 12.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
Старият Несебър се превърна от полуостров в „остров“ на изкуствата заради третото издание на международен фестивал. В продължение на 5 дни форумът даде възможност на 400 участници от България, Беларус, Молдова, Полша, Русия и Украйна да покажат своите умения в танцовото и певческото изкуство на сцената на амфитеатъра.
Международният фестивал „Несебър-остров на изкуствата“, който се провежда под патронажа на кмета на общината Николай Димитров, бе официално открит на 2 юли. Тогава от сцената на амфитеатъра градоначалникът поздрави гостите, като в словото си подчерта, че е „прекрасно хората по света да общуват помежду си, талантите да срещат таланти, музиката и танцът да не познават граници.“
Публикувано на 10.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
За осма поред година известното със своето плодородие, чернозем и трудолюбиви хора, село Оризаре бе домакин на традиционния празник на хляба, който се състоя на площада пред кметството. Проявата събра на едно място майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора. Творчеството, труда и емоцията, която умелите жени бяха вложили в своите изделия, бяха оценени и възнаградени с грамоти.
Поздравителен адрес от кмета на Община Несебър Николай Димитров прочете неговия колега – зам.-кметът по„Търговия и туризъм” Лазар Япаджиев.
Публикувано на 10.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
В Музей „Старинен Несебър” заработи модерна автоматизирана система за продажба на билети и контрол на достъпа до музейните обекти. Иновацията е въведена по идея на директорката Петя Кияшкина и създадена от българска фирма.
Засега системата обхваща Археологическия музей, църквата „Св. Стефан” и храма „Христос Пантократор”. На тези три места специални фискални компютърни устройства издават билетите, които са специално отпечатани за музея и на лицевата си страна имат снимки на всички обекти, които могат да бъдат посетени.
Публикувано на 07.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
За осма поредна година с. Оризаре ще е домакин на Празника на хляба. Утре, 7 юли, китното селце, известното като житницата на община Несебър, ще посрещне гости от близо и далече, за да отдаде почит и уважение към насъщния. На едно място ще се съберат майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора. Началото на празника е от 19 ч. на площада пред кметството. Присъстващите на културната проява ще имат възможността да разбират кои са най-добрите изделия и техните автори и ще се насладят на богата музикална програма, в която ще вземат участие Певческата група „Зора“ към местното читалище „Зора – 1928“, Група „Романс“ към пенсионерския клуб в селото, както и гости от съставните селища на общината – Група за автентичен фолклор „Веселите баби“ от с. Тънково, певческата група към НЧ „Светлина-1928“ от с. Гюльовца. В проявата ще участва и оркестър „Айтос“.
Публикувано на 06.07.2017 от Пресцентър Община Несебър
Впечатляващата изложба „По пътя на Овидий“, посветена на един от най-големите древноримски поети, бе открита днес в Конферентен център „Сочи“. Експозицията е дело на Музея на изкуствата в Констанца и е реализирана в града на ЮНЕСКО със съдействието на Община Несебър. „Изложба е израз на почит и признателност към творчеството на Овидий - древноримски поет, един от тримата най-големи заедно с Вергилий и Хораций, познат най-вече с творбата си "Метаморфози". Автор, който след написване именно на това прочуто днес произведение е изпратен от столицата Рим в изгнание в гр. Томи, днешен Констанца.
Публикувано на 05.07.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016