Архив новини Община Несебър

С дълбок поклон и голямо уважение Ви поздравявам по случай вашия празник, който днес съм сигурен, че ще отбележите по един достоен начин – с тържества в цялата община!
Винаги съм казвал и подчертавал, че вие сте нашите майки и бащи, вие сте хората, които сте работили за просперитета на нашата община и заслужавате достойни дни, удовлетворени от свършеното. Сега е наш ред да пазим и надграждаме постигнатото от вас и да работим в обществена полза, за може всички ние да имаме живота, който заслужаваме.

Пожелавам ви здраве, щастие и дълголетие!
Честит празник!
НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Публикувано на 01.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
Несебър е предпочитана дестинация за конгресен туризъм, а поредното доказателство за това е домакинството му на семинара „Ролята на гражданското образование за развитие на демокрацията“, който събра на едно място декани, професори, доценти, доктори, преподаватели и други научни представители с интереси и идеи в областта. Проявата е организирана от Института за публична политика и фондация „Ханс Зайдел“ за Югоизточна Европа, а специален гост на престижния форум бе кметът на общината Николай Димитров, който имаше честта да даде официален старт на семинара. В словото си градоначалникът поздрави участниците и сподели, че с доц. д-р Здравко Попов, президент на Института за публична политика, са участвали и в други проекти, в които са представяли по достоен начин страната.
Публикувано на 28.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
След като разгледа обстойно и задълбочено 68 творбите на 51 автори, участващи в Националния поетичен конкурс на тема „Несебър“ жури в състав: Иван Сухиванов, бургаски поет и литератор, редактор на списанието за литература "Море", Максим Момчилов, редактор на в. „Слънчев бряг“, и Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“, реши:
Първа награда – на Лилия Христова за стихотворението „Несебърска вечер“;
Втора награда – на Мария Ганчева за стихотворението „Несебър“;
Трета награда – на Валери Станков за стихотворението „Елегия в Несебър“.
Публикувано на 28.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров и извънредният и пълномощен посланик на Кралство Дания Сьорен Якобсен обсъдиха въпроси, свързани с приключване на активния туристически сезон и датските туристи, посещаващи страната, както и сътрудничеството между двете страни. Още в началото на срещата, която се състоя в представителната сграда на новото старо кметство в древния град, кметът увери, че с предшественика на госта местната власт е поддържала добра комуникация и при необходимост са действали в синхрон. Николай Димитров подчерта, че с Константин Дараданов, почетен консул на Дания във Варна, който също присъства на срещата, добрите взаимоотношения са дългогодишни. В подкрепа на ползотворното сътрудничество изрази мнение и заместник-началникът на полицията в РУП- Несебър Павел Колев, който също участва в разговора. Той информира, че регулярно се обменя информация с представители на датското посолство по различни случаи, касаещи техни граждани.
Публикувано на 27.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров заедно с представители от екипа си, отговарящи за различни ресори, проведе среща с жители и кмета на Обзор Христо Янев. Една от причините бе да бъде представен идейният проект за реконструкция и облагородяване на центъра на града, а в тази връзка на място да бъдат чути и взети под внимание мненията и идеите на хората. По темата за новия облик на едно от ключовите места в Обзор говориха подробно Николай Димитров и Христо Янев, а думите им бяха онагледени с визуализации. По време на срещата стана ясно, че подобренията, които се планират, ще бъдат направени върху приблизителна площ около 10 000 кв. метра, обхваща площадното пространство около съществуващ фонтан, градски парк, улица „Иван Райков”.
Публикувано на 26.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани всички свои граждани на 27.09.2017 г. от 17:00 часа в залата на Общински съвет - Несебър (зала „Мелсас“) в гр. Несебър, където ще се проведе среща между представители на местната власт, стопанския и нестопанския сектор от територията на общината, с цел информиране на заинтересованите лице за проекта по мярка 4.1 „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“ – Несебър, по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Публикувано на 25.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър отбеляза 109 години от Независимостта на България с тържествено издигане на националния флаг и празнична програма. Честването на знаменателната дата от българската история започна с вдъхновени изпълнения на фанфарния оркестър към СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с ръководител Денис Гонсалвеш, които зарадваха жителите и гостите на древния град, събрали се пред крепостните стени. Веднага след това тържествено бе издигнат националният флаг от кмета на община Несебър Николай Димитров и зам.-кметът Виктор Борисов под звуците на химна на Република България.
Публикувано на 22.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани своите жители и гости на тържественото отбелязване на 109 години от обявяването на Независимостта на България. Събитието от българската история ще бъде почетено с издигане на националния флаг и празничен концерт. Програмата започва от 10 часа пред крепостните стени на стария град.
Заповядайте!
Публикувано на 21.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Талантливи деца от Несебър взеха участие в концерт в Хожув под надслов „Отново сме заедно“, посветен на добрите връзки между страните, скрепени и с преподписване на споразумение за сътрудничество в областта на културата, образованието и туризма. Младежки групи и от двата града, които се представиха в проявата, показаха, че изкуството е обединителната комуникация между хората.
Силно впечатление на публиката направиха децата от Общински детски комплекс – Христо Банков, Никол Димитрова и триото Симона Митева, Кристина Трифонова, Стелияна Петрова от Вокална група „Морски звездички" с ръководител Димитър Йорданов, както и ВИГ „Луминус“ към НЧ „Яна Лъскова-1905“ с ръководител Живка Митова. След края на концерта, който бе аплодиран дълго, талантите получиха грамоти за участие.
Публикувано на 20.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Несебър и Хожув преподписаха споразумението за сътрудничество в областта на културата, образованието и туризма. Под документа сложиха подписа си кметът на Несебър Николай Димитров и неговия колега и домакин на събитието Анджей Котала. Събитието се състоя в кметството на полския град, а на официалната церемония присъстваха представители на държавната и местната власт, както и общественици. В официалния документ се казва, че „основна цел на споразумението е да се подпомогне по-нататъшното развитие на отношенията между нашите общности в областта на културата, да се установи сътрудничество в областта на науката, изучаването на историята и туризма, а също така да се даде възможност на жителите на двата града взаимно да опознаят традициите и обичаите на нашите народи.“
Публикувано на 20.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 ... 65 ... 67 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017