Новини от община Несебър


В събота в Несебър стартира традиционният Фестивал на меда, в който участват около 40 пчелари. За поредна година пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град е изпълнено с присъствието на производители на качествени продукти от природния елексир - асортиментът включва както традиционни медни изкушения, така и кремове, подаръчни предложения и сувенири.
Кметът на Несебър Николай Димитров откри фестивала на 26 август в присъствието на представители на Министерството на земеделието. Градоначалникът приветства участниците и сподели, че форумът е сред утвърдените фестивали познати както на туристите, които ежегодно почива тук, така и на местните жители, които го посещават с удоволствие. Кметът заяви още, че проявата заема важно място в културния календар на общината и спомага за развитие на добри хранителните навици и здравословен начин на живот.
Публикувано на 28.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

Таланти от Русия с впечатляващо представяне на арт фестивала „Съзвездия в Несебър“

Големи награди завоюваха Беларус, Грузия, Израел, Молдова и Украйна
Таланти от  Руската федерация направиха впечатляващо представяне на поредното издание на Международния арт фестивал „Съзвездия в Несебър“.  Това стана ясно по време на церемонията по награждаване на най-добрите участници във форума.  Равносметката за силното присъствие на сцената за Русия е:  Гран При за хореограф    педагог (Инга Юрлова  - Ансамбъл за танци "Веселинка" – Екатеринбург) , за хореография (Детски музикален театър “Задумка“  - Самара,  Хореографски колектив "Щелкунчик" - Нижни Новгород), за вокал  (Естраден ансамбъл „Отражение” – Перм), както и 4 специални награди на кмета на Община Несебър (Хореографско студио “ Питер-непоседы“ – Санкт Петербург,  Детски колектив студио за танци ”Глобус”- Санкт Петербург,  Ансамбъл за танци "Веселинка" – Екатеринбург, Eстрадeн ансамбъл „Неразлучные друзья” – Иваново).
Публикувано на 25.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

Несебър разширява международните си контакти с още един руски град –Жуков, носещ името на легендарния съветски маршал Георгий Жуков. Първата опознавателна среща между ръководствата на двете общини се състоя в конферентната зала на представителната страда на новото старо кметство в морския курорт. Визитата бе осъществена, благодарение на контактите, които кметът на Несебър Николай Димитров е изградил чрез срещите си в руската столица и има за цел да затвърди името на Несебър и региона като топ дестинация за различни видове туризъм.
Публикувано на 23.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

Световноизвестният астроном проф. Димитър Съселов ще предостави на Община Несебър ценни документи от архива на баща си– арх. Димитър Съселов. Това стана ясно по време на среща между кмета Николай Димитров и учения, която се проведе в кабинета на градоначалника. С тези документите за Несебър, които са наследство от бащата на астронома, ще се допълни и обогати архива на общината с още важни материали, касаещи града на ЮНЕСКО.
„С най-голямо удоволствие ще ви предоставя документите, с които разполагам.“, бе категоричен проф. Димитър Съселов и още в началото на срещата подари книги от баща си на домакина.
Публикувано на 22.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

С отбелязване на 15 август културните прояви в града на ЮНЕСКО не свършват. Само броени след празника на Несебър - от 20 до 24 август, за седми пореден път живописният полуостров ще бъде домакин на Международния арт фестивал „Съзвездия в Несебър”. Този година в него ще се изявят участници от България, Беларус, Гана, Грузия, Израел, Молдова, Нигерия, Русия, Узбекистан и Украйна. Градът отново ще се превърне в една голяма сцена на изкуствата, на която ще блестят качества, талант и феерия от артистични превъплъщения.

Публикувано на 17.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

Празникът на Несебър през последните няколко години се превърна в едно от емблематичните събития през лятото, които си струва да бъдат видени и съпреживени. Интересът към него през двата отминали дни показа, че той е успешен туристически продукт, съчетаващ  хармонично църковния празник с различни културни прояви, обединяващ както жителите, така и гостите на Несебър. Пъстрата културна програма бе изпълнена с общите усилия на кмета на Община Несебър Николай Димитров, общинската администрация и доброволческата помощ на над 50 души, по-голяма част от които деца.

Публикувано на 16.08.2017 от Пресцентър Община Несебър
Днес отбелязваме един от най-големите празници в християнския календар - Успение на Пресвета Богородица. Празникът на Божията майка честваме с особена почит в Несебър, защото Светата Дева е закрилница на града и семействата ни.
15 август през последните няколко години се превърна в духовно и културно събитие със силен емоционален заряд. Събитие, което обединява хората около идеята за споделен, смислен и изпълнен с положителни моменти празник. Вълнуващите прояви дават възможност на всеки да изживее този голям ден чрез собствените си естетически норми и културни потребности, а емоцията да съхрани в красив спомен от празника.Публикувано на 15.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър уведомява жителите и гостите си, че във връзка с празника на града - Успение Богородично, ще бъде въведена временна организация на движението в Стария Несебър на 15-ти август. 
От 19 ч. до 00.30 ч. ще бъде спряно движението на автомобили по провлака и в цялата стара част на Несебър.

 Отново предоставяме на Ваше внимание пълната програма за празника, която започва от днес: 

Публикувано на 14.08.2017 от Пресцентър Община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров и генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук проведоха работна среща, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с летния туристически сезон, предстоящи съвместни прояви, както и казуси, свързани с имоти на руски граждани и възможността за съдействие от администрацията по конкретните случаи. В хода на разговора бе направен анализ на отминалия фестивал „Отечество“, организиран от местната администрация и Звездното градче в Русия, известно с Центъра за подготовка на космонавти „Ю. А. Гагарин“, чийто гост тази година бе и консулът.


Публикувано на 10.08.2017 от Пресцентър Община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров поднесе лично своите благопожелания по повод 75-ия юбилей на акад. Александър Балкански-човекът -институция в цирковото изкуство. В късния следобед вчера градоначалникът посети купола на цирк „Балкански“, който е разположен на северната крайбрежна алея в морския курорт, и поднесе на рожденика картина на известен местен художник. „За спомен от нашия град и в знак на дълбока почит към вас, към впечатляващите ви биография и приноса ви в областта на културата.“, каза с усмивка кметът и след подаръка връчи поздравителен адрес на акад. Александър Балкански.


Публикувано на 09.08.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016