Новини от община Несебър

280 са първолаците, които днес прекрачиха училищния праг в Община Несебър, като 140 от тях ще учат в най-голямото училище - СУ „Любен Каравелов“ в Несебър.
По традиция на 15 септември тържествата за откриване на новата учебна година започнаха с издигане на националния флаг в деветте училища на територията на община Несебър. Местната власт изрази своето уважение към празника с присъствието на заместник-кметове и представители на общинска администрация, които посетиха тържествата за откриването на учебната година във всички училища.
Публикувано на 15.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Отново е 15 септември и пак сме на прага на новата учебна година. Днес за първи път, след безгрижните летни дни, отново ще удари училищният звънец.
Драги възпитаници, за някои от вас тази година ще бъде първа, за други ще бъде последна в това училище. Нека за всички тя да бъде успешна, изпълнена с много щастливи моменти и положителни емоции. Година, в която всеки от вас да покаже най-доброто от възможностите си.
Ние от Общинска администрация и от Общински съвет, заедно с Вашите всеотдайни учители, ще продължаваме да се грижим за образованието и обучението ви, ще се стремим да осигурим подходяща среда за по-доброто ви развитие и ще продължаваме да ви насърчаваме под различни форми с надеждата всеки от вас да се стреми да развива потенциала от своите качества и заложби.
Публикувано на 15.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Училищата, разположени на територията на Община Несебър, ще посрещнат новата учебна година с редица подобрения и обновления. В най-голямото образователно заведение в общината - СУ „Любен Каравелов“, класните стаи за обучение на учениците от трети и четвърти класове са освежени и обзаведени със съвременни нови мебели. Направено е и частично освежаване на други класни стаи и коридори. Освен това с нови мебели е и класната стая на децата от първи клас във филиала на училище в стария град. ПГТ „Иван Вазов“- Слънчев бряг, ще посрещне новата учебна година с освежени на класни стаи и коридори. В училището в Обзор са боядисани парапети, както и подовете на стаите на първи и втори класове.
Публикувано на 14.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър уведомява своите граждани, че изнесеното работно място на ТП на НОИ в гр.Несебър, ул.Еделвайс“ базар “Лъки“ вече работи по график – веднъж седмично във вторник от 08:00ч. до 16:30ч. В случай, че денят е обявен за почивен, обслужването на граждани ще се извършва на първия следващ работен ден.
От 01.07.2017г. безработните лица имат възможност да подават заявление за отпускане на парично обезщетение за безработица по електронен път, както и да получават уведомителни писма и разпореждания на посочен от тях електронен адрес и не се налага посещаването на офис на ТП на НОИ. Същото се отнася и за подаване на декларацията за промяна на обстоятелствата.
Публикувано на 14.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Дни преди новата учебна година в цялата община се извърши освежаване на хоризонталната маркировка, на вертикалната сигнализация, сложиха се нови пътни знаци, подмениха се парапети около входовете на образователните институции. Целта е безопасност на движението и сигурността на децата около детските градини и училищата. Със същата цел се подновиха и площадките за обучение на децата по безопасност на движението в детските градини. До края на седмицата ще бъде поставен предпазен парапет пред входа на филиала на СУ „Любен Каравелов“ в Стария Несебър.
Публикувано на 14.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Старият град на Несебър е сред шестте обекта, които са подбрани от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО и „Нешънъл Джиографик“ за участие в проект, чиято цел е чрез създаването на модерна уеб-платформа да привлича туристи в Европа от Китай, Северна и Южна Америка. Другите исторически ценности, освен единственият български град, които ще бъдат включени, са: храмът на Асклепий в Епидавър, и археологическите останки в Олимп, Гърция, старият град на о. Хвар, Хърватия, археологическия ансамбъл Тарасо в Тарагона, Испания и римският акведукт Пон-дю-Гар, Франция.
Публикувано на 12.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
По утвърдена традиция, огнеборците отбелязват своя професионален празник със „Седмица на пожарната безопасност ”, като тази година тя ще се проведе от 11 до 15 септември. Част от проявите предвидени по този повод са дни на отворените врати и приемни за граждани във всички районни служби за ПБЗН от област Бургас, включително и в РС „Пожарна безопасност и защита на населението“– Несебър. Организаторите провеждат множество мероприятия за повишаване на противопожарната култура сред населението, като голяма част от тях са насочени към децата. Освен това служителите ще запознаят и техните родители с противопожарните уреди и най-вече как да реагират при възникване на пожар. В празничния ден – 14 септември, освен тържествени събрания е предвидено поднасяне на венци пред паметните плочи на пожарникарите, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Публикувано на 11.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

За трета поредна година Несебър бе домакин на фестивала за класическа музика „Месембрия Орфика“, който донесе незабравима емоция на жителите и гостите на древния град. В продължение на три дни амфитеатърът бе сцена, където световноизвестни музиканти изпълниха вдъхновено произведения на именити творци като Дворжак, Шостакович, Моцарт, Щраус, Бах и др. Класата на концертите и през трите запомнящи се вечери препълни амфитеатъра и пространството около него с почитатели, които след всяко изпълнение аплодираха бурно, омагьосани от перфектния синхрон и възхитени от чистите звуци.
Публикувано на 11.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Напълно подготвени за новата учебна година са всички девет училища и единадесет общински детски градини в община Несебър. Това е изводът, направен по време на септемврийското работно съвещание на директорите на общинските образователни институции и ръководството на община Несебър. Срещата се проведе по инициатива и с личното присъствие на кмета на община Несебър Николай Димитров. В хода на разговора стана ясно, че всички необходими учебници и учебни помагала за новата учебна година са доставени в срок и ще бъдат предоставени на децата и учениците. Напълно готови са учебните заведения и за предизвикателствата на зимата. Отоплителните системи и съоръжения – парно и климатици, са в техническа изправност и са осигурени необходимите количества и видове гориво за отоплителния сезон. Приключени са всички текущи ремонти в училища и детски градини на територията на общината.

Публикувано на 07.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 6 септември 1885 г., е една от най-знаковите дати в новата ни история, защото определя по-нататъшното развитие на българската държава. Честването на знаменателния акт на националното обединение в Несебър започна с вдъхновени изпълнения на фанфарния оркестър към СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с ръководител Денис Гонсалвеш, които зарадваха жителите и гостите на древния град, събрали се пред крепостните стени.
Веднага след това бе издигат националният флаг от кмета на общината Николай Димитров и председателят на Общинския съвет Румен Кулев под звуците на химна.
Публикувано на 06.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016