Новини от община Несебър


БЧК- Несебър вече започна раздаването на хранителни помощи на лица с установени 90 на сто трайни увреждания, както и на лица, които получават месечни надбавки за деца с увреждания. Правоимащи са 90 жители от община Несебър. Всеки един от тях ще получи 13 кг брашно, 6 кг ориз, 5 кг спагети, 1,5 кг картофено пюре, 2,4 кг гювеч, 2,4 кг компот, 4 кг конфитюр, 3 кг месни консерви, 10 кг захар, 2,5 кг вафли или казано с други думи по 49,8 кг хранителни продукти.
Раздаването на помощите ще продължи до 19-ти май, а работното време на офиса на БЧК в Равда е от 13.30 ч. до 16 ч. от понеделник до петък.
Публикувано на 11.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

В Деня на победата над фашизма - 9 май, кметът на Община Несебър Николай Димитров участва в поклонението пред паметника на Съветската, настоящата Руската, армия във Варна по случай държавния празник на Руската федерация.
В присъствието на представители на обществеността от Варненска, Бургаска и Добричка области, както и на руски граждани, живеещи у нас, генералният консул на Руската федерация във Варна, Негово Превъзходителство Сергей Лукянчук произнесе слово на тържеството по случай празника на Деня на победата над фашизма.
Публикувано на 10.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

Eмблематичната дата в историята на страната, а и на цялото човечество, 9 май - Ден на победата и Ден на Европа, бе отбелязана с няколко събития в Несебър. Началото бе поставено с полагане на венци и цветя пред паметниците на загиналите във ВСВ в село Кошарица , с. Гюльовца и в гр. Свети Влас. Честването на паметната дата продължи с отдаване на почит пред Стената на паметта, която бе експонирана във фоайето на читалище „Яна Лъскова-1905“. На нея бяха поставени снимки на загинали във Втората световна войната руски и български воини. Пред Стената на паметта отец Петър от храма „Св. Успение Богородично“ в Несебър отслужи заупокойна литургия за загиналите български и руски войни през ВСВ.
Публикувано на 10.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

С 2 събития Несебър ще отбележи 9 май - Деня на Европа

Община Несебър ще отбележи с 2 събития Деня на Европа. От 17.30 часа на 9 май, вторник, първо ще бъдат положени венци пред паметна плоча на антифашистите, която се намира в близост до НЧ "Яна Лъскова-1905" в стария град. След това в 18 часа в читалището ще се състои концерт, посветен на победата над хитлеристка Германия.
Публикувано на 05.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

Грамоти за участие в клуб „Приятелство“  на тема „Умение за емпатия чрез игри“ получиха възпитаниците на две детски градини, разположени на територията на община Несебър. В продължение на две изключително вълнуващи и емоционални срещи малчуганите от група„Златна рибка“ и група „Звездичка“ към ДГ "Калина Малина"-Несебър, и от групите: „Бисерче“ и „Русалка“ към  ДГ "Делфинче"- гр.Св.Влас, общуваха помежду си, опознаха се взаимно, забавляваха се и усвоиха основни модели на поведение в общуването. Реализирането на идеята за създаване на клуб „Приятелство“  бе осъществена с дейното участие на екипите на двете детски градини, както и на детския психолог Станимира Камчева към отдел „Образование“ на община Несебър, която пък подготви забавни и занимателни дейности на тема "Емпатия чрез игри".
Публикувано на 04.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

Трима ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Свети Влас блеснаха със знания на финалния кръг на националното състезание ,,Моята родина“, което се проведе преди дни в Стара Загора. Това са Албена Балинова, Валентин Пешев и Димитър Калудов. Те, заедно с всички ученици, които бяха допуснати до финала след като са преминали отсяването на два предходни дистанционни кръга, трябваше да покажат знания върху великите битки на Средновековна България и борбата на народа ни за просветна, църковна и политическа независимост.
Публикувано на 04.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани жителите и гостите на града на спектакъла "Сто крачки мъжество" на руски театър "Славянка". Проявата ще се състои на 4 май, от 18 часа в читалище „Яна Лъскова“.
Заповядайте!

Публикувано на 03.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

Силно и запомнящо присъствие имаше Община Несебър в лицето на ФФ "Българка" и местното Тракийско дружество на VIII Национална инициатива-среща "Завръщане към корените", която се състоя в края на април в Свиленград. Проявата даде възможност за завръщане към родовите корени, към спомена за прадедите, към техния бит и обичаи, дори откриване на неоткрити досега близки и роднини. Сред официалните гости на събитието бе и вицепрезидента Илияна Йотова, която остана изключително впечатлена от великолепните носии, носени от ФФ „Българка“, за които видната дама направи красив комплимент, а след това застана до несебърци за снимка за спомен.
Публикувано на 02.05.2017 от Пресцентър Община Несебър

В Демонстрационния център на занаятите днес се състоя публично обсъждане на окончателния годишен план на бюджет 2016 г. и отчета на бюджета на Община Несебър за същата година. Срещата се водеше от ресорния зам.-кмет Иван Гургов, данни за разпределението и разходването на средствата изнесоха началникът на отдел "ФСО" Георги Маринов и Клара Каравасилева, директор на дирекция "Устройство на територията, инвеститорски контрол и контрол върху строителството".
Публикувано на 02.05.2017 от Пресцентър Община Несебър
Детска спонтанност и чистота,  силно авторско присъствие, синовна обич към родния край и възхищение пред родината откриваме в сборника от разкази и пътеписи на журналиста Горан Атанасов, чиято премиера бе снощи в Несебър. Културното събитие се състоя в зала „Мелсас“ и събра на едно място любители на качествената проза. Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър-Световно наследство“, който имаше приятното задължение да представи книгата на автора пред публиката, сподели, че „колкото и да изглеждат спонтанни, произведенията на Горан Атанасов са и много прецизирани, те са кратки по форма, но пък с ярки епитети, образи, ситуации и съдби.“ Той бе на мнение, че за книгата важат с пълна сила думите на Чехов, който казва: „Краткостта е сестра на таланта“.
Публикувано на 28.04.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016