Новините от община Несебър


На официална церемония в зала „Сочи“ в стария град бяха наградени десетте най-изявени спортисти за 2016 година, прославили името на Несебър през настоящата година. Присъстващите на събитието бяха информирани чрез мултимедийна презентация за спортни постижения на всеки един от отличените, извоювани на авторитетни първенства, състезания и шампионати. Успехи, здраве и все напред - това пожела на спортистите председателят на Общински съвет – Несебър Румен Кулев по време на официалната церемония. В словото си той им благодари за успехите и радостта, която са донесли заедно с титлите. Зам.-кметът Иван Гургов от името на градоначалника на Несебър Николай Димитров поздрави отличените за постигнатите успехи през 2016 година и им пожела да прибавят още постижения към биографиите си.
Публикувано на 22.12.2016 от Пресцентър Община Несебър
Малките коледарчета от четири детски градини навестиха в два поредни дни сградата на Общинска администрация в Несебър, за да пожелаят много здраве, благоденствие и берекет. Със своите вдъхновени изпълнения децата от ДГ „Моряче“ ДГ „Калина Малина“, ДГ „Слънце“, ДГ „Яна Лъскова“ предизвикаха много усмивки и коледно настроение във всички присъстващи. Коледните им танци, песни и стихове бяха високо оценени и аплодирани от всички присъстващи във фронт офисите на общинска администрация.
Публикувано на 21.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Ученици от ІІ ”Д” клас на СУ “Любен Каравелов” - Несебър изпълниха блестящо ролите си в симулиран наказателен процес по приказката “Червената шапчица”. Проявата се състоя в зала № 1 в Районен съд в Несебър и една от целите й бе децата да придобият по-добра престава за професиите на съдиите, адвокатите, съдебните заседатели и прокурорите, да се научат да различават нравствените категории добро и зло, да разберат, че за всяко провинение си има наказание, но най-важното послание бе да бъдат добри хора.
Публикувано на 20.12.2016 от Пресцентър Община Несебър
Коледен концерт под надслов "Подари топлина" ще се състои в четвъртък, 22-ри декември, от 18:30 ч. в НЧ "Яна Лъскова-1905". На сцената на читалището Танцова формация "Петлите" ще представят живота на деца без родители чрез своя спектакъл "Пеем и танцуваме, за да не плачем".
Концертът се организира със съдействието на Сдружение на занаятчиите и творците в община Несебър и БЧК-Несебър. Заедно с него на 22-ри декември ще се проведе и кампания за събиране на нови или употребявани постелъчни средства (одеяла, възглавници, чаршафи и др.), които ще бъдат предоставени на Дома за болни хора в с. Русокастро. Събраните вещи могат да бъдат предоставени на доброволците този четвъртък пред читалището в между 14 и 19 часа.

Допълнителна информация може да бъде получена на следните телефонни номера: 0888 33 80 83 и 0896 04 53 51
Публикувано на 20.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

4659 лв. – това е сумата, събрана на благотворителния базар под надслов "Подари Коледа", който се състоя този уикенд в Несебър. Парите ще бъдат разпределени между 20 деца в нужда. Благородната проява се състоя в новата част на града - в двора на Демонстрационния център на занаятите. Там в продължение на три дни се предлагаха с благотворителна цел ръчно изработените подаръци, коледна украса и картички, вкусни гозби и специалитети, пити и сладки изкушения, мед и медни продукти, сувенири, плетива и др. Проявата бе открита в петък, като от името на кмета на Несебър Николай Димитров и от името на председателя на Общинския съвет Румен Кулев, приветствие поднесе Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър- Световно наследство“.
Публикувано на 19.12.2016 от Пресцентър Община Несебър


Публикувано на 19.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

С емоционален концерт, изпъстрен с много танци, песни и стихове, ДГ „Слънце “- Слънчев бряг отбеляза своя 45-ти рожден ден днес. Салонът в образователното заведение едва побра развълнуваните родители, бивши служители и гости, дошли да уважат тържествената проява. На празника на детската градина поздравителен адрес от името на кмета на община Несебър Николай Димитров прочета Красимира Тодорова, директор на дирекция “Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“. „Пожелавам Ви да изпълнявате все така отговорно Вашата изключително важна мисия, да не спирате да насърчаване най-малките жители на общината да разгръщат потенциал си и да ги учите на основните моралните ценности и принципи, които те ще надграждат с времето.
Публикувано на 16.12.2016 от Пресцентър Община Несебър


Публикувано на 16.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

Седемте детските градини, обхванати от проект за енергийна ефективност, който община Несебър изпълни успешно, вече пестят средства за отопление. Това сподели кметът на община Несебър Николай Димитров днес. Градоначалникът присъства на последната, заключителна пресконференция по проекта „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност за 7 обекта (детски градини) на територията на Община Несебър“ по договор за БФП № BG04-02-03-066-088. Друга съществена полза за тези детски градини е и намаляването на емисиите на CO2, т.е. на територията на общината вече има екологични образователни заведения, изградени по европейски стандарти и с изключително добри условия за възпитание на децата.
Публикувано на 15.12.2016 от Пресцентър Община Несебър
На 16, 17 и 18 декември в Несебър ще се състои благотворителен базар под надслов "Подари Коледа". Той ще бъде разположен в Демонстрационния център на занаятите, който се намира на ул. "Отец Паисий" № 46 в новата част на града. Проявата ще стартира от 10.30 часа сутринта през трите дни и ще продължава до 16 часа следобед. Всеки, който реши да отвори сърцето си за добрата кауза, може да си купи от ръчно изработените подаръци, с които да зарадва близки и приятели. На базара ще се предлагат и уханни вкусни гозби също в полза на благотворителната инициатива. Събраните средства през тези три дни ще бъдат дарени на деца в нужда. За празничното настроение на 16, 17 и 18 декември са организирани различни концерти, а в благотворителния коледен базар участие ще вземат: ОДК – Несебър, НЧ „Яна Лъскова - 1905”, Камара на занаятчиите –Несебър, ТФ „Заря”, Гръцко дружество – Несебър, Общинска организация на съюза на инвалидите – Несебър, МКББ „Тодор Александров”- Несебър, Руски хор към местната структура на НД „Русофили“, Общинска организация на движение „Русофили“ – Несебър и приятели.
Публикувано на 14.12.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015