Новини от община Несебър

Община Несебър отбеляза 109 години от Независимостта на България с тържествено издигане на националния флаг и празнична програма. Честването на знаменателната дата от българската история започна с вдъхновени изпълнения на фанфарния оркестър към СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с ръководител Денис Гонсалвеш, които зарадваха жителите и гостите на древния град, събрали се пред крепостните стени. Веднага след това тържествено бе издигнат националният флаг от кмета на община Несебър Николай Димитров и зам.-кметът Виктор Борисов под звуците на химна на Република България.
Публикувано на 22.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани своите жители и гости на тържественото отбелязване на 109 години от обявяването на Независимостта на България. Събитието от българската история ще бъде почетено с издигане на националния флаг и празничен концерт. Програмата започва от 10 часа пред крепостните стени на стария град.
Заповядайте!
Публикувано на 21.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Талантливи деца от Несебър взеха участие в концерт в Хожув под надслов „Отново сме заедно“, посветен на добрите връзки между страните, скрепени и с преподписване на споразумение за сътрудничество в областта на културата, образованието и туризма. Младежки групи и от двата града, които се представиха в проявата, показаха, че изкуството е обединителната комуникация между хората.
Силно впечатление на публиката направиха децата от Общински детски комплекс – Христо Банков, Никол Димитрова и триото Симона Митева, Кристина Трифонова, Стелияна Петрова от Вокална група „Морски звездички" с ръководител Димитър Йорданов, както и ВИГ „Луминус“ към НЧ „Яна Лъскова-1905“ с ръководител Живка Митова. След края на концерта, който бе аплодиран дълго, талантите получиха грамоти за участие.
Публикувано на 20.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Несебър и Хожув преподписаха споразумението за сътрудничество в областта на културата, образованието и туризма. Под документа сложиха подписа си кметът на Несебър Николай Димитров и неговия колега и домакин на събитието Анджей Котала. Събитието се състоя в кметството на полския град, а на официалната церемония присъстваха представители на държавната и местната власт, както и общественици. В официалния документ се казва, че „основна цел на споразумението е да се подпомогне по-нататъшното развитие на отношенията между нашите общности в областта на културата, да се установи сътрудничество в областта на науката, изучаването на историята и туризма, а също така да се даде възможност на жителите на двата града взаимно да опознаят традициите и обичаите на нашите народи.“
Публикувано на 20.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

От днес до 24 септември в гр. Блед, Република Словения, ще се проведе церемонията по връчването на наградата „Жива“ за „Най-добър славянски музей“. „Старинен Несебър“ е сред номинираните за престижния приз. За отличието тази година ще се конкурират общо 23 музея - по един от Беларус, Босна и Херцеговина, Македония и Черна гора, по два от Полша, България (несебърския и Националният музей „Земята и хората“.) и Сърбия, три от Хърватия, Русия и Словения и цели четири музея от Република Чехия. Сред кандидатите могат да се видят както големи национални музеи, така и по-малки общински, както и къщи-музеи. Всички те ще имат възможността да се представят с кратка презентация или рекламен филм, както и да вземат участие в специално организирания музеен панаир.


Публикувано на 20.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
51 автори от цялата страна взеха участие в първото издание на Националния конкурс за поезия, който Община Несебър обяви в чест на празника си 15 август. Жури в състав: Иван Сухиванов, бургаски поет и литератор, редактор на списанието за литература "Море", Максим Момчилов, редактор на в. „Слънчев бряг“, и Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“ ще оценява таланта на участниците и ще избере най-добрите творби.
Произведенията, които ще се борят за наградите от първото издание на конкурса са 68. Резултатите предстои да бъдат обявени до края на септември - в навечерието на Деня на музиката и поезията, а номинираните автори ще бъдат отличени на тържествена церемония.
Публикувано на 19.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Второто издание на Националния пленер по живопис „Хелиополис“ традиционно се състоя в Обзор. Над 25 картини на 12 творци, сред които и плевенският художник Огнян Кузманов, по чиято идея и организация се провежда пленерът, са събрали в себе си цветовете на отиващото си морско лято. „Това е едно продължение на моята идея за културните мостове, която започнах в Арт центъра. А избрах мястото на провеждането на пленера да е Обзор, защото в близкото минало той е бил „малкият Плевен“, сподели Кузманов. На свободна тема в слънчевия черноморски град са рисували художници от Плевен, Бургас, Пловдив, Варна, София, Стара Загора – съученици, състуденти и приятели колеги.
Публикувано на 19.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани всички свои граждани на 20.09.2017 г. от 17:00 часа в залата на Общински съвет - Несебър (зала „Мелсас“) в гр. Несебър, където ще се проведе среща между представители на местната власт, стопанския и нестопанския сектор от територията на общината, с цел информиране на заинтересованите лице за проекта по мярка 4.1 „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“ – Несебър, по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.
Публикувано на 18.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър за седми пореден път се присъединява към най - мащабната доброволческа кампания у нас „Да изчистим България заедно” със 181 доброволци. Участие взеха граждани, ученици, 2 фирми и неправителствени организации. Бяха почистени 20 замърсени места, включително тези, предварително обявени в кампанията от общинска администрация. В резултат от мащабната еко акция на територията на Община Несебър е събран 74.283 тона битов отпадък. Той вече е предаден за последващо третиране в претоварната станция и регионалното депо за неопасни отпадъци.
Малки и големи ученици от несебърското училище СУ „Любен Каравелов“ бяха сред най-дейни участници в националната кампания.
Децата от IV „г“ клас с класен ръководител Наталия Антонова и част от техните родители почистиха любимото им място за игра и отдих – района на детските площадки в Южния парк. Те събраха 7 чувала с отпадъци.
Публикувано на 18.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
В Стария Несебър ще се изградят две детски площадки в северната част на полуострова, финансирани от „Shell Upstream България“. Това стана ясно, след като кметът на общината Николай Димитров проведе трета поредна среща с екипа на компанията, а след това съвместно извършиха оглед на мястото на бъдещата инвестиция. В края на визитата двете страни останаха удовлетворени от постигнатите договорености. Площадките в Стария Несебър ще се финансира в рамките на програмата на компанията за корпоративна социална отговорност. Изискване на „Шел“ е проектите, които обезпечава по тази линия, да бъдат с потенциал за устойчиви и измерими резултати и в области, които са насочени към местните социално-икономически приоритети. Несебър е една от шестте морски общини, където компанията ще инвестира средства.
Публикувано на 18.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016