Новини от община Несебър

Един от най-уникалните гласове на българската музика с неповторимо присъствие на сцената, обичаният изпълнител Любо Киров ще бъде звездата в програмата на петото, юбилейно, издание на Фестивала за риба и други изкуства „Есенни пасажи“, което ще се проведе от 13 до 15 октомври в Несебър. Общината, домакин на събитието, е подготвила няколко дни, изпълнени с развлекателни, културни и кулинарни рибни забавления, и кани всички, които обичат морето, даровете му и изкуството във различните му форми на един вълнуващ тридневен празник. В средата на октомври, когато есенна е най-очарователна в един от най-красивите градове в България, фестивалът ще даде възможност да се насладите на Несебър по начин, различен от бързия ритъм на лятото и множеството туристи, опозваващи малките калдъръмени улички.

Публикувано на 03.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
Още едно доказателство, че Несебър е предпочитана дестинация за конгресен туризъм, бе домакинството му на XII-я Международен Балкански образователен и научен конгрес, който се проведе на територията на общината. Организатор на престижното събитие бе Педагогическият факултет на Тракийския университет в Стара Загора, а съорганизатори бяха: Учителски факултет, Загребски университет – Загреб (Хърватия), Педагогически факултет „Св. Климент Охридски”, Университет „Св. Св. Кирил и Методий” – Скопие (Македония), Педагогически факултет, Тракийски университет – Одрин (Турция), Педагогически факултет. Престижният форум се реализира и с подкрепата на Община Несебър.
Публикувано на 02.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
На 1 октомври възрастните жители в Община Несебър отбелязаха своя празник с тържествени събирания. Както всяка година, кметът на Несебър Николай Димитров, посети лично повечето пенсионерски клубове и изрази своята дълбока почит и уважение към хората от третата възраст. „Искам да Ви уверя, че общината винаги се е грижила за Вас и ще продължава и за в бъдеще, защото Вие сте с основен принос към развитието й през годините. Като Ваши деца сме радостни и се чувстваме добре, когато и Вие сте добре.“, сподели Николай Димитров.
Публикувано на 02.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Уважаеми дами и господа,


Първи октомври е и ден на музиката и поезията - две изкуства, които са взаимно свързани и за чието съществуване е нужно вдъхновение. Ще се съгласите, че животът ни не би бил толкова пълнокръвен, красив и пъстър, ако ги нямаше магията на словото или очарованието на съвършените звуци.
Пожелавам на тези от вас, които се занимават с някое или и двете изкуства творчески устрем, нови хоризонти и много успехи!
Честит празник!


НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Публикувано на 01.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
С дълбок поклон и голямо уважение Ви поздравявам по случай вашия празник, който днес съм сигурен, че ще отбележите по един достоен начин – с тържества в цялата община!
Винаги съм казвал и подчертавал, че вие сте нашите майки и бащи, вие сте хората, които сте работили за просперитета на нашата община и заслужавате достойни дни, удовлетворени от свършеното. Сега е наш ред да пазим и надграждаме постигнатото от вас и да работим в обществена полза, за може всички ние да имаме живота, който заслужаваме.

Пожелавам ви здраве, щастие и дълголетие!
Честит празник!
НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Публикувано на 01.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
Несебър е предпочитана дестинация за конгресен туризъм, а поредното доказателство за това е домакинството му на семинара „Ролята на гражданското образование за развитие на демокрацията“, който събра на едно място декани, професори, доценти, доктори, преподаватели и други научни представители с интереси и идеи в областта. Проявата е организирана от Института за публична политика и фондация „Ханс Зайдел“ за Югоизточна Европа, а специален гост на престижния форум бе кметът на общината Николай Димитров, който имаше честта да даде официален старт на семинара. В словото си градоначалникът поздрави участниците и сподели, че с доц. д-р Здравко Попов, президент на Института за публична политика, са участвали и в други проекти, в които са представяли по достоен начин страната.
Публикувано на 28.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
След като разгледа обстойно и задълбочено 68 творбите на 51 автори, участващи в Националния поетичен конкурс на тема „Несебър“ жури в състав: Иван Сухиванов, бургаски поет и литератор, редактор на списанието за литература "Море", Максим Момчилов, редактор на в. „Слънчев бряг“, и Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“, реши:
Първа награда – на Лилия Христова за стихотворението „Несебърска вечер“;
Втора награда – на Мария Ганчева за стихотворението „Несебър“;
Трета награда – на Валери Станков за стихотворението „Елегия в Несебър“.
Публикувано на 28.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров и извънредният и пълномощен посланик на Кралство Дания Сьорен Якобсен обсъдиха въпроси, свързани с приключване на активния туристически сезон и датските туристи, посещаващи страната, както и сътрудничеството между двете страни. Още в началото на срещата, която се състоя в представителната сграда на новото старо кметство в древния град, кметът увери, че с предшественика на госта местната власт е поддържала добра комуникация и при необходимост са действали в синхрон. Николай Димитров подчерта, че с Константин Дараданов, почетен консул на Дания във Варна, който също присъства на срещата, добрите взаимоотношения са дългогодишни. В подкрепа на ползотворното сътрудничество изрази мнение и заместник-началникът на полицията в РУП- Несебър Павел Колев, който също участва в разговора. Той информира, че регулярно се обменя информация с представители на датското посолство по различни случаи, касаещи техни граждани.
Публикувано на 27.09.2017 от Пресцентър Община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров заедно с представители от екипа си, отговарящи за различни ресори, проведе среща с жители и кмета на Обзор Христо Янев. Една от причините бе да бъде представен идейният проект за реконструкция и облагородяване на центъра на града, а в тази връзка на място да бъдат чути и взети под внимание мненията и идеите на хората. По темата за новия облик на едно от ключовите места в Обзор говориха подробно Николай Димитров и Христо Янев, а думите им бяха онагледени с визуализации. По време на срещата стана ясно, че подобренията, които се планират, ще бъдат направени върху приблизителна площ около 10 000 кв. метра, обхваща площадното пространство около съществуващ фонтан, градски парк, улица „Иван Райков”.
Публикувано на 26.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Община Несебър кани всички свои граждани на 27.09.2017 г. от 17:00 часа в залата на Общински съвет - Несебър (зала „Мелсас“) в гр. Несебър, където ще се проведе среща между представители на местната власт, стопанския и нестопанския сектор от територията на общината, с цел информиране на заинтересованите лице за проекта по мярка 4.1 „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“ – Несебър, по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Публикувано на 25.09.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016