Новини от община Несебър


В СУ”Любен Каравелов” – Несебър деца от различни възрасти в подходяща форма разшириха своите познания относно трафика на хора и придобиха умения за предпазване от въвличане в трафик. И през тази учебна година ученици от гимназиален етап на обучение влязоха в класните стаи на по-малките ученици, като под формата на беседа и пряк диалог подробно изясниха понятието „трафик на хора”. Децата бяха запознати с основните предпоставки за попадане в трафик като: липса на опит при пътуване в чужбина и информация за живота там; нереалистични очаквания; липса на познания за българското и международното законодателство; липса на знания за основните граждански права и институциите, които могат да ги защитят.
Публикувано на 19.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Срещите ще се проведат на 18 и 19 октомври 2017 г. в Осло
На 18 и 19 октомври 2017 г. представители на общината ще участват в семинар и срещи за обмяна на опит и добри практики и постижения, както и създаване на партньорства в областта на програма БГ04 Енергийна ефективност и възобновяема енергия, организиран от Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“ и Осло международен хъб.
Публикувано на 18.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър в лицето на кмета Николай Димитров и Ротари клуб – Несебър с президент Таня Узунова наградиха 12 деца - финалисти в конкурса за рисунка на тема: „Аз обичам моя град“, съвместна инициатива между местната власт и авторитетната организация. Бяха обявени и най-добрите три творби, които бяха отличени с първо (автор Михаела Петрова-11 год. СУ „Л.Каравелов” -Несебър), второ (автор Стоян Йорданов, 14 год. СУ „Л.Каравелов” - Несебър) и трето място (Валентина Белани -11 год. СУ „Л.Каравелов” - Несебър). Официалната церемония се състоя в музей „Старинен Несебър“, в чието фоайе бяха изложени творбите на 12 финалисти в арт надпреварата. Събитието започна с кратка информация какво представлява Ротари клуб, а малко по-късно, след звън на камбана и националния химн, прозвучаха и официалните речи.
Публикувано на 17.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

За пети път в продължение на три дни градът на ЮНЕСКО бе притегателен център на забавата, приятния релакс, различни рибни изкушения и множество културни прояви. Всичко това се случи по време на фестивала „Есенни пасажи”. Наситената със събития, програмата стартира в петъчния следобед с откриване на изложбата на Сдружение "Арт Несебър 2017", в която всеки можеше да се наслади на около 60 произведения на изкуството на Видка Липчева, Йордан Йорданов и Радослав Ралев. Красотата на изобразителното и приложното изкуство срещна тази на словото, уловена от авторите, отличени в Националния поетичния конкурс на тема „Несебър“, посветен на празника на града на ЮНЕСКО. Кметът на Несебър Николай Димитров връчи наградите на Лилия Христова, Мария Ганчева и Валери Станков и заедно с присъстващите на първата проява от фестивала изслуша въздействащите рими за магнетичния Несебър.
Публикувано на 16.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

Тракийското дружество в Несебър и ФФ ”Българка” при НЧ ”Яна Лъскова1905” взеха участие в Националната експедиция „По обратния път на дедите ни”, която събра потомците на тракийски и малоазийски бежанци от тракийските дружества от цялата страна. Родолюбивата инициатива се проведе в края на септември, като в нея се включиха и деца. Проявата бе организирана в памет на хилядите загинали тракийски бежанци при масовите гонения преди 104 години. Основното събитие, заради което всъщност беше предприета експедицията, се състоя във втория най-малък град в България – Маджарово. Там всички участници се включиха в ежегодно провеждания Национален тракийски събор – поклонение „Ден на тракийската памет”.
Публикувано на 16.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

ПОКАНА

Всеки жител на Община Несебър може безплатно да се запознае с историята на града на ЮНЕСКО и да извърви Духовния път на 17 октомври, като началото на събитието е от 11 часа в Археологическия музей.
Проявата ще започне с награждаване на деца, отличени в конкурса „Аз обичам моя град“, организиран от Ротари клуб - Несебър със съдействието на Община Несебър. Събитието има за цел да даде още една възможност да се докоснете до артефактите и безценното богатство, което впечатлява туристи от целия свят.
Очакваме Ви!
Публикувано на 12.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

По повод възникналите въпроси сред местните жители относно недостига при продажбата на дърва от ОП “УОГСГС“, кмета на общината проведе разговор с директора на въпросното общинско предприятие „Управление на общински гори селско и горско стопанство Магдалена Мандулева, както и с директора на Държавно ловно стопанство Димитър Мандулев. Разяснени бяха кои са причините, довели до дефицита, и какви са възможностите да се намери разрешение на възникналата ситуация.
Оказа се, че фирмите-изпълнители на услугата „сеч“ изпитват затруднения при добива на дърва поради липсата на работна ръка. В общинското предприятия има много заплатени фактури за дърва, които все още не са отсечени, като се очаква до края на годината да се добият и извозят. Идентично е положението с тази услуга и при Държавно ловно стопанство.
Публикувано на 10.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
13 октомври 2017 г. (петък), 15.00 часа
Демонстрационен център на занаятите (стара поликлиника)
Изложба на Сдружение „Арт Несебър 2017“
Церемония по награждаване на отличените в поетичния конкурс обявен по случай 15 август празник на град Несебър

16.00 часа
Площад „Месамбрия”
Фолклорна формация „Българка” при НЧ „Яна Лъскова-1905”
Танцова формация „Заря”, Данислав Кехайов
Публикувано на 10.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ

Община Несебър, с личното съдействие на кмета Николай Димитров, и специалистите от Специализираната болница по рехабилитация - Несебър /СБР/ организират  безплатни профилактични прегледи и консултации.
Прегледите започват от  1 ноември, в базата на „СБР Несебър“, която е разположена в сградата на Общинската здравна къща и ще продължат до края на месец февруари 2018 г. От безплатните прегледи могат да се възползват всички жители на община Несебър, със следните заболявания – инсулт и слединсултни състояния, Паркинсон, детска церебрална парализа. Желаещите ще преминат на преглед и консултация с невролог и физиотерапевт.
За допълнителна информация и записвания тел.: 0895550575.
Публикувано на 10.10.2017 от Пресцентър Община Несебър
Фолклорна група „Незабравка” при СУ ”Любен Каравелов” – Несебър с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова откри IX-ия Международен фестивал за музика и фолклорни танци „Морски бисер” в черногорския град Будва. Целта на фестивала е да даде сцена на участниците да покажат културата си чрез танца и музиката, с идеята хората да се доближат до изкуството и местния фолклор. Несебърските танцьори, облечени в автентични национални носии изпълниха два северняшки и два шопски танца. Завладяващите ритми и прекрасната хореография очароваха журито и публиката, препълнила площада Tree Canne, а организаторите на проявата поканиха групата да закрие следващия фестивал, провеждащ се в града - „Будва фест”.
Публикувано на 04.10.2017 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016