Новини от община Несебър


По традиция всяка година в Обзор пристигат майстори от цяла България, за да участват във Фестивала „Обзор на занаятите“, който започна на 22 август. Целта на форума е представяне, запазване и популяризиране на традиционните народни занаяти и изкуства. Организатори на фестивала са кметство Обзор и сдружение „Обзор Арт“. С официална церемония, събитието бе открито с музикален поздрав на женска битова група „Згарлийка“ и танцов клуб „Детелина“ от НЧ „Отец Паисий 1930“ от с. Величково, обл. Пазарджик, които пресъздадоха обичая „Наричане на китки и гадаене на пръстени“. Централният площад „Свобода“ се обагри от шарени краски на шатрите на занаятчиите, където всеки един от тях предлага ръчно изработените продукти.
Публикувано на 23.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Николета Петкова и Михаела Александрова спечелиха поредната титла за Общински морски клуб „Несебър 2000“ от държавно първенство. Те се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбица при девойките до 18 години в клас „420“. Националният състезател Димитър Вангелов завоюва сребърния медал в генералното класиране в клас „Лазер 4.7“, а Веселин Йовчев – бронзов медал при младежите до 15 години в същия клас. Държавното първенство се проведе отново в акваторията на Бургаския залив, организатор бе Българската федерация по ветроходство, а домакин - яхт клуб „Порт Бургас“.
Публикувано на 22.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

В съботната сутрин бе даден официалният старт на XVI-ия Национален фестивал на меда на пл. „Месамбрия“ в Стария Несебър. Около 50-ина производители от цялата страна наредиха своята продукция - мед и изключително ценните за здравето цветен прашец, пчелно млечице и прополис. В присъствието на организатори, участници, жители и гости на града приветствие от името на кмета на Несебър Николай Димитров отправи неговият колега зам. - кметът по „Търговия и туризъм“ Лазар Япаджиев. В словото си той сподели, че форумът е неизменна част от културния календар на общината и е очакван от жителите и гостите на Несебър. Зам.-кметът пожела Фестивалът на меда да се превърне в своеобразен празник и за участниците, и за посетителите.
Публикувано на 22.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Античният амфитеатър в Несебър стана сцена на първия концерт и официалното откриване на VI Световен шампионат по фолклор “World folk” 2016. Стартът на форума премина при особена тържественост, а десетки състави, дуети и индивидуални изпълнители застанаха на сцената под разветите знамена на своите държави. В приветствен адрес до организаторите и участниците в “World folk” 2016 кметът на Несебър Николай Димитров изказа своите поздравления за приемането на ЕАФФ като член на ЮНЕСКО. Заяви подкрепата на общината към усърдието на организаторите за провеждането на Световния шампионат по фолклор и пожела успех в благородния стремеж за запазване на фолклорните традиции.
Публикувано на 21.08.2016 от Пресцентър Община Несебър
Община Несебър кани жителите и гостите на града на ЮНЕСКО на официалното откриване на VI Световен шампионат по фолклор "World Folk" 2016, което ще се състои на 19 август, петък, от 19.30 часа на амфитеатъра.
Форумът се провежда под егидата на Националната комисия на България за ЮНЕСКО. Повече от 100 колектива и индивидуални изпълнители с над 2000 участници ще се състезават в 9 категории и две възрастови групи на сцените на шампионата.
Публикувано на 18.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

След емоционалния Ден на Несебър, културният календар на общината през август продължава да привлича вниманието с различни по характер фестивали, които вече са традиционни и създават празнична атмосфера в града на ЮНЕСКО. Първи стартира Фестивалът на меда, чието официално откриване е в 9.30 часа в събота - 20 август, на пл. „Месамбрия“ в Стария Несебър. Около 50-ина производители ще наредят своята продукция - мед и изключително ценните за здравето цветен прашец, пчелно млечице и прополис. Посетителите ще имат възможността до 4 септември, когато е краят на фестивала, да си купят екологично чисти и здравословни продукти.
Публикувано на 18.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Затваря се провлакът на Несебър заради фестивал за 1 час на 20 август

Провлакът, свързващ новата и старата част на Несебър, ще бъде затворен на 20 август от 20 ч. до 21 ч. за преминаване на автомобили. Ограничението се налага, тъй като в посоченото време от там ще премине дефиле на участниците в VI Международен арт фестивал „Съзвездия в Несебър” – 2016 г.

Община Несебър призовава гражданите и гостите да проявят разбиране и съпричастност към тази част от официалната програма на културното събитие.
Публикувано на 17.08.2016 от Пресцентър Община Несебър
По случай Деня на Несебър – 15 август, към всички граждани и гости на града поздравителни адреси изпратиха министър – председателят Бойко Борисов, министърът на туризма Николина Ангелкова, заместник – министърът на културата Боил Банов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Охрид Никола Бакрачески, кметът на Поморие Иван Алексиев, кметът на Ахелой Иван Георгиев, кметът на Камено Жельо Вардунски, кметът на Приморско - д-р Димитър Германов, кметът на Равда Андон Бакалов. В Общинска администрация се получиха поздравителни адреси и от Весела Цолова -главен редактор на сп. „ЕВРОРЕГИОН” и директор на Програмата „България Ви очаква”, както и от НПО „Авигея Шаама“.
Публикувано на 17.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Децата от ОМК „Несебър 2000“ триумфираха ден преди празника на града ни като окупираха първите места в генералното класиране на поредната регата от календара на Българската федерация по ветроходство. Лошото време, силният и променлив вятър предизвикаха нашите ветроходци да покажат умения, воля и упоритост. Под вещото ръководство на треньора Христо Андреев, Любен Тодоров спечели златен медал, Владислав Маринов – сребърен, Даниел Йорданов – бронзов, а Мартин Геров е четвърти в общото класиране и при момчетата. Диана Маркова се окичи със злато при момичетата младша възраст.
Публикувано на 17.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Градът на ЮНЕСКО и тази година спази традицията да отбележи празника си с множество събития на различни сцени. Несебър поднесе на гражданите и хилядите си гости различни като емоция събития, които ги усмихваха, разведряваха и разпяваха, като доброто настроение беше единственото, което трябваше да се „носи“ от присъстващите. Пъстрата културна програма бе изпълнена с общите усилия на кмета на община Несебър - г-н Николай Димитров, на Общинска администрация –Несебър и - неизменната част от духа на празнуващия град, доброволческата помощ на над 50 души, по-голяма част от които деца.
Публикувано на 16.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016