Новини от община Несебър


Кметът на Несебър Николай Димитров, заедно с негов екип от специалисти, се срещна с кмета на Равда Андон Бакалов и с представители на Обществения съвет в курортното селище, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи развитието на родното им място. Една от целите бе градоначалникът да чуе мнения и предложения на местните хора за бъдещото предназначение на придобитата преди време от „Български пощи“ ЕАД сграда, непосредствено разположена до кметството в селото, като идеята е, след преустройството, тя да бъде максимално ефективна и функционална, отговаряща на потребностите на местните жители.
Публикувано на 08.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

С двама републикански шампиони може да се похвали Общински морски клуб „Несебър“ след края на най-важното състезание от календара на Българската федерация по ветроходство в най-масовия клас „Оптимист“ което се проведе в Бургаския залив. Надпреварата бе белязана от оспорвана битка и променливо време, но това само показа кои са най-добрите в дисциплината. Несебърските „оптимисти“ показаха завидно самообладание и отлични умения в акваторията на Бургаския залив и успешно доказаха класата си между 94 състезатели от 12 клуба.
Публикувано на 05.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

В последния брой на списанието за теория, история и критика на изкуството „Проблеми на изкуството“ се съдържа статия на Станислав Станев, в която авторът се концентрира върху историята на ранните проучването на църквата „Св. Йоан Алитургетос“ в Несебър. Още в началото се обяснява, че „основата на настоящата статия е едноименното изследване във връзка с разработвания от екип на БНК на ИКОМОС проект за консервация и реставрация“ на този средновековен храм. Изследването обхваща основно проучванията на арх. Александър Рашенов, Петър Мутафчиев, Макс Цимерман, Джордже Балш и Николае Гика-Будещи, Петр Покришкин, Карел и Херменгилд Шкорпил, Константин Иречек и Феликс Каниц, като целта е „издирване, систематизиране и представяне на наличната в публикациите до средата на XX в. текстова, графична и фотографска информация за църквата“.
Публикувано на 01.08.2016 от Пресцентър Община Несебър

Обичайна практика е кметът на Несебър Николай Димитров да организира срещи с кметовете и хората от съставните селища на общината, за да разговаря с тях по различни теми, касаещи развитието на родното им място. В тази връзка тези дни градоначалникът посети селата Тънково, Гюльовца и Кошарица, като бе придружен от Динко Войнов, началник-отдел „Инвеститорски контрол“. Бе обсъдена капиталовата програма в частта й, засягаща конкретните населени места, като акцент в разговора бяха рехабилитационните дейности, които е необходимо да се извършат на пътища и тротоари там, както и други ремонти работи.
Публикувано на 29.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи почетни грамоти на участниците от детска градина „Моряче“ в първите в света номинации за деца „Най-големият малък приятел на животните - BLFA I“ на фондация „АФА - България“. Представители на фондацията, организатор на номинациите, пък връчиха на малките еко художници трета награда от надпреварата.
Проявата в образователното заведение в Несебър се превърна в истински празник за мъниците, защото малко преди раздаване на отличията възпитаниците на детската градина изгледаха с интерес поучителния летен театър „Кучето, което не можело да лае“, представено от „Илкова театър“.
Публикувано на 28.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

С БОГАТА И ПЪСТРА ПРОГРАМА ДВА ДНИ РАВДА ЧЕСТВА СВОЯ ПРАЗНИК

В Деня на Св. Параскева бе открита и интернет зала в кметството
Два дни поред с богата и пъстра културна програма, в която взеха участие множество изпълнители, Равда почете своя празник, традиционно отбелязван на 26 юли. Актуалният рапър Криско, който създава хит след хит, вдигна градуса на настроението с най-популярните си парчета и бе гвоздеят в програмата на 25 юли, като зарадва най-вече младата аудитория. Час и половина преди това на сцената пред кметството публиката аплодира и изпълненията на малките таланти от ОДЗ „Мечо Пух“ – с. Равда, Детски танцов състав към местното читалище в курортното селище, Студио за модерен балет „Звезди“ към ОДК - Несебър, Студио за модерен балет „Дъга“ към читалището в Ахелой.
Публикувано на 27.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Четирима ветроходци от Несебър представиха достойно България на международната регата „Родосто“ в турския град Текирдаг. В състезанието мериха сили 148 „оптимиста“ от 21 клуба от страната домакин, България, Румъния и Казахстан. В силната надпревара взеха участие Любен Тодоров, Владислав Маринов и Георги Маноилов, като последните двама успяха да направят няколко гонки сред първите десет.
Публикувано на 25.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

Стартираха строителните и монтажните работи по проекта на община Несебър „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност за 7 обекта на територията на Община Несебър по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, финасиран от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2009-2014 с договор за безвъзмездна финансова помощ № BG04-02-03-066-008 от 18.08.2015 г. В реализирането на отделните на дейностите, след личното настояване на кмета на Несебър Николай Димитров, фирмите изпълнители работят по специално изготвена схема така, че да не пречат на нормалния учебен процес в детските градини, за да бъдат отворени те за своите малки възпитаници и през летния сезон, толкова важен за местните хора.
Публикувано на 25.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

РАДВА ОТБЕЛЯЗВА СВОЯ ПРАЗНИК С ДВУДНЕВНИ ПРОЯВИ

Жителите и гостите на курорта ще се забавляват с изпълненията на Криско и „Канарите“
С двудневни прояви ще бъде отбелязан празникът на Равда тази година. Ден преди Света Параскева, на 25 юли от 19 часа, програмата на площада пред кметството, ще зарадва най-вече младата публика в курорта. В културния афиш за 26 юли са предвидени интересни изяви най-вече във фолклорния жанр. Предоставяме на Ваше внимание пълната програма за двата празнични дни:
Публикувано на 22.07.2016 от Пресцентър Община Несебър
Журналистът Лукас Петерсън, който води рубрика за най-изгодните и приятни дестинации за почивка в света в авторитетното американско издание "Ню Йорк Таймс", публикува увлекателен материал за три атрактивни общини по Южното Черноморие, сред които е и Несебър. В статията си авторът разказа, че е прекарал няколко дни, обикаляйки брега на Черно море и се е наслаждавал на слънчевото време, пленителните морски гледки и елегантните древни градове, които го красят. „ Не бих се изненадал, ако скоро това кътче от света се превърне в новата “гореща” дестинация в Източна Европа със своето изобилие от евтини квартири, фантастични морски дарове и разкошни плажове.“, пише в своя материал Петерсън и споделя, че е бил впечатлен от богатата история на Несебър, Бургас и Созопол.
Публикувано на 21.07.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016