Новини от община Несебър


Жителите на Кошарица ще имат нова придобивка в селото – модерна, закрита автобусна спирка и компютърна зала, обединени в една сграда. Днес бе даден официален старт на изграждане на обекта от кмета на Несебър Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Румен Кулев и кмета на селището Павел Павлов. Тържествен водосвет отслужи отец Евгени. Бъдещата придобивка се намира в центъра на селото, като мястото има потенциал за създаване на разпознаваем елемент от урбанизираната среда. Средствата за осъществяването й – над 200 000 лв., са от бюджета на община Несебър. „Съвременната автоспирка ще удовлетвори нуждите на местните хората и на чуждестранните граждани, които живеят тук.“, коментира кметът Николай Димитров.
Публикувано на 12.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров връчи грамоти за активно участие в културния живот на полуострова на три ансамбъла от арменския град Ванадзор, както и на Арсен Аветисян, директор на продуцентска компания от Ереван, организирала участията на групите тук. Отличията бяха раздадени в края на среща, състояла се в кабинета на градоначалника. Още в началото на разговора гостите не пропуснаха да споделят, че са останали очаровани от Стария Несебър и впечатляващата му история и култура. Задълбочаване на културните взаимоотношения и обмен между двете общини бе основната тема на срещата. По линия на културния обмен бяха обсъдени възможностите за гостуване на наши групи в Ереван и на арменски колективи във фестивали в града на ЮНЕСКО.
Публикувано на 11.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър за пореден път организира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО), както и на негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА) на територията на общината. Инициативата ще се състои на 20 октомври, четвъртък, от 10 ч. до 15 ч. в следните пунктове по населени места:
- Несебър - новата част (до пощата),
- Несебър, ж.к. „Младост“ № 62 „г“, отдел „Екология“,
- к.к. „Слънчев бряг“, до автогарата (управление „БКС"),
- пред сградите на кметствата в гр. Обзор, гр. Св.Влас, с. Равда, с. Кошарица, с. Тънково, с. Оризаре, с. Гюльовца и с. Баня.
Публикувано на 10.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров издаде заповед, с която забранява събирането на финансови средства от родителите на деца в детски градини и училища. Според документа се забранява събирането на пари за санитарни и хигиенни материали, играчки, дидактически материали, ремонт, оборудване и обзавеждане, за познавателни книжки и учебни комплекти.
Единствено учебните помагала за най-малките деца от яслена, първа (на 3 години) и втора група (на 4 години) ще се купуват от родителите.
Публикувано на 06.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Стартира кампания за превенция риска от диабет, която ще обхване всички населени места в общината. Инициативата се осъществява със съдействието и подкрепата на кмета на Несебър Николай Димитров. Съществен принос в реализирането на кампанията имат и организациите с нестопанска цел – „Авигея Шаама”, с която община Несебър си партнира от дълго време, „Верният настойник“ - Бургас и РСНЦ „Диабетни грижи”- Бургас. Началото на кампанията беше поставено със среща в Многофункционалната зала в Обзор. Със съдействието на Дружество на инвалидите – Обзор, Клуба на пенсионера и общопрактикуващите лекари в града, бяха информирани всички граждани, имащи желание да присъстват на събитието и да проверят своето здравословно състояние и риск от диабет, тип 2.
Публикувано на 06.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

В заседателната зала на община Несебър се състоя поредното заседание на Общинската епизоотична комисия. То бе свикано по повод Заповед № РД-10-186/29.09.2016г. на областния управител на Бургас относно предприемане на конкретни мерки за предотвратяване проникването и разпространението на особено опасни болести по животните като: шап, шарка по овцете и козите, чума по дребните преживни животни, син език и др . На срещата присъстваха Красимира Тодорова, директор на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ в община Несебър, и председател на комисията, отдел „Екология“, представители на управление „Общински гори, селско и горско стопанство“, ТП “Държавно ловно стопанство“- Несебър, общинска служба „Земеделие“, кметове и кметски наместници и др.
Публикувано на 05.10.2016 от Пресцентър Община Несебър


Публикувано на 04.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на община Несебър изпрати до градоначалника на руския град Сочи Анатолий Пахомов официално писмо, в което информира своя колега за взаимоотношенията, които двата курорта са имали в края на 70-те години на миналия век. В кореспонденцията Николай Димитров посочва, че в Несебър има търговски и конферентен център с името „Сочи“, така както в руския град има голяма улица, кръстена на Несебър. Обектите са доказателство за приятелските връзки между двата курорта, които обаче незнайно как през годините са прекратени. Ето защо кметът на Несебър в писмото си предлага взаимоотношенията да бъдат възобновени.
Публикувано на 03.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

На регата „Бриз есен толшипс“ във Варна се раздадоха последните медали от календара на Българската федерация по ветроходство. Равносметката за ОМК „Несебър 2000“ е 6 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали. С тези отличия отборът заслужено стана и клубът с най-много спечелени призове. В най-масовия клас „Оптимист“, където битката бе най-оспорвана, Владислав Маринов затвърди лидерството си в националната ранглиста като прибави поредния златен медал от генералното класиране, следван само на 4 точки от съотборника си Даниел Йорданов. Нов златен медал при момичета младша възраст донесе младата надежда на клуба Диана Маркова.
Публикувано на 03.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Имам честта и удоволствието да Ви поднеса своите поздрави и тези на Общинска администрация по случай Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.
Празникът е чудесен повод, чрез който всички ние, Вашите деца и близки, да Ви засвидетелстваме уважение, внимание и обич. Ден, в който да изразим още веднъж своето преклонение пред опита и мъдростта Ви и възхищение от успехите, постигнати през годините. Ден, в който да поднесем своята искрена благодарност за Вашата любов, топлина и нежност, с които обграждате нас и нашите децата.
Публикувано на 01.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016