Новини от община Несебър


През 2017 година Несебър ще добави още един фестивал към богатия си културен календар, като форумът е част от мащабното фестивално движение „Надеждите на Европа“. Това стана ясно по време на срещите, които кметът на Несебър проведе в руската столица преди дни. Николай Димитров бе в Москва по покана на Анатолий Акиншин, представител на администрацията на руския президент и на международното движение „Надеждите на Европа“, с когото през лятото той се срещна в единствения български град на ЮНЕСКО. Тогава г-н Акиншин и другите членове на руската делегация проучваха на място възможностите за провеждане на фестивал в морския град, както и готовността на местната управа за съдействие на културния проект.
Публикувано на 16.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Читалище „Яна Лъскова-1905” в Несебър отбеляза днес 104 години от рождението на своя патрон с празнична програма, в която взеха участие възпитаници на детска градина „Яна Лъскова“. По време на проявата бяха обявени и отличените в конкурса за рисунка на тема „Детство мое, реално и вълшебно”. Събитието започна със слово в чест на Яна Лъскова, в което бе изразена признателността към героичния й подвиг и бе припомнено, че нейният живот е тясно свързан с училищната и читалищната дейност. „И днес ние, които отдаваме своята почит към нашия патрон, не преставаме да доказваме във времето със своите изяви на прегледи и фестивали, носейки отличия и награди, както от страната, така и от чужбина, че продължаваме да носим в себе си, частица от огънчето, за което тя живя, мечта и остави след себе си.“
Публикувано на 15.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Община Несебър уведомява, че на 10.11.2016 г. от 10.30 часа в сградата на общинска администрация ще се проведе открита приемна за среща на граждани с регионалния представител на Комисията за защита от дискриминацията.
Комисията е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България. За постигането на тази нелека задача са необходими усилията на цялото гражданско общество. Регионалният представител на комисията консултира хората, срещу които се проявява дискриминация и се нарушават техните граждански права и им оказва методическа помощ при подаване жалба, ако това е необходимо.
Ирина Иванова, Регионален представител на КЗД- Бургас
Телефон за контакт, 056 82608, 089 5507339
Публикувано на 08.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

„Трябва да сме благодарни, че все още има хора, които са запазили усета си към постижимото, които минават през огледалото на битието и влизат в свят по детски чист, истински и искрен.“, сподели по време представянето на дебютната книга с поезия на Лилия Христова „Ориса ме Алиса“ началникът на отдел „Несебър- Световно наследство“ към община Несебър Златин Чаушев. Той определи творбите като прозрения, които правят поразяващо впечатление, а едно от тях е дало и име на стихосбирката:
Публикувано на 03.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

Проява, част от кампанията на община Несебър за превенция риска от диабет, се състоя днес в село Равда. Мащабната инициатива се осъществява със съдействието и подкрепата на кмета на Несебър Николай Димитров. Съществен принос в реализирането на кампанията имат и организациите с нестопанска цел – „Авигея Шаама”, с която община Несебър си партнира от дълго време, „Верният настойник“ – Бургас, и РСНЦ „Диабетни грижи”- Бургас. Здравното събитие в Радва, което се проведе в зала на местното кметство, привлече вниманието на значителен брой хора. В началото на проявата представител на РСНЦ „Диабетни грижи” – Бургас, запозна присъстващите с основните характеристики на социално-значимо заболяване, а веднага след това бе представена подробна мултимедийна презентация по темата, която фокусира интереса на хората, а целта бе да се повиши тяхната информираност.
Публикувано на 02.11.2016 от Пресцентър Община Несебър

КОНЦЕРТИ, ИЗЛОЖБИ, ИГРИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ПРЕДЛОЖИ ФЕСТИВАЛА „ЕСЕННИ ПАСАЖИ“ В НЕСЕБЪР

Специално внимание бе засвидетелствано към заслужилите учители
Четвъртото издание на Фестивала за риба и други изкуства „Есенни пасажи“ поднесе много емоции на присъстващите с разнообразие от концерти, изложби, игри, еко инициативи и забавления. Почитателите на изобразителното и приложното изкуството имаха възможността да се насладят на изложбата на Дружеството на художниците и артинсталацията на рускинята Жанна Грин в дните преди официалното откриване на форума. Преди официалния старт Общински детски комплекс – Несебър бе домакин и организатор на презентации за ученици на тема „31 октомври – Международен ден на Черно море“ и „Народните будители“.
Публикувано на 31.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

С концерт на Вокален ансамбъл „Фортисимо” към НУМСИ „проф. Панчо Владигеров” – Бургас, стартира четвъртото издание на Фестивала за риба и други изкуства „Есенни пасажи” на пл. „Месамбрия” в Несебър. Талантите, които спечелиха наскоро тв проекта „Игра на хорове” зарадваха публиката с брилянтни изпълнения на най-популярните песни от репертоара си. Програмата продължи с вълнуваща церемония по награждаването на заслужили учители от община Несебър по повод 1 ноември-Деня на будителите в НЧ „Яна Лъскова”.
Публикувано на 30.10.2016 от Пресцентър Община Несебър
29 октомври 2016 (събота)
10:00 часа
„ДАР ЗА СМЕТ” – есенно почистване на Несебър
Начален пунк - началото на провлака от страна на новия град.
            Осигурени:
            -чували за смет,
            -ръкавици за еднократна употреба,
            - награди.
Публикувано на 29.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

Приказно красиви творби бяха показани на изложба „Времето плува“ в Несебър, чийто автор е Жанна Грин от артстудио „Жанс“. „Духовен аристократизъм, изящество на изработката при реализация на идеите и най-вече по детски закачлива истинска и искрена радост от творчеството.“ - по този начин Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър - Световно наследство“ представи произведенията на авторката, която е завършила Академията за театрално изкуство в Санкт Петербург със специалност художник-постановчик, а творческият й път е белязан с изложби в Норвегия, Русия, Дубай.
Публикувано на 28.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

„Всеки миг, който несебърските художници са уловили в своите картини, вече е вечност.“- с тези думи Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър- Световно наследство“ откри от името на кмета Николай Димитров изложбата-базар, едно от първите събития на фестивала „Есенни пасажи“. В творбите е отразено усещането на артистите за вечност - в пъстрите светове и живите цветове, с които разказват своите истории. В платната фантазията е придобила форма и пренася всеки един естет в друго измерение - в измерението на изкуството. Сетивна и естетическа наслада носят всички произведения подредени в галерията, в която съжителстват керамика, живопис, акварел, иконопис, текстил.
Публикувано на 27.10.2016 от Пресцентър Община Несебър

«предишна ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 ... 53 ... 55 ... 57 ... 59 ... 61 ... 63 следваща»

Powered by CuteNewsАрхив новини по години:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016